• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JOHNY_K: Takže pro porovnání přikládám níže fotku zapnutých čelovek ve stejném výkonu 50 lumenů. Vlevo je HM23 V2.0, ta na pravé straně HM51R Ruby V2.0.
    V grafu je dobře vidět, že ta HM23 zkrátka AA dost rychle vysvítí. Možná budeme mít upravenou verzi pro čský trh, ale jednak nevím jak rychle a jednak s tužkovkou nejdou dělat moc velké zázraky.

PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JOHNY_K: Mohu nafotit světelné kužely zapnutých čelovek vedle sebe, ale až někdy v týdnu, až budu v práci.
    Ta HM23 V2.0 se za mě osobně strašně rychle vysvítí. Přihodím k té fotce i graf průběhu.
    JOHNY_K
    JOHNY_K --- ---
    PROTIWEN: Ahoj, mel bych dotaz k HM23 V2.0, Barva světla: Denní bílá (5500-6500 K) - ty hodnoty beru (osobne) jako uz lehce studene svetlo, jak je to v realu? Bylo by mozne poslat fotku s porovnanim s napr. HM51R V2.0 (Neutrální bílá (4000-5000 K)).

Rikam si, ze nova HM23 je dustojna nahrada za starickou, ale stale funkcni, HL50.
    Diky
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    U HM71R bacha na manipulaci po vypnutí z nejvyššího výkonu. Čelovka je solidně rozpálená a často se stává, že ji lidi hodí do batohu, pouzdra, kapsy etc. a tkanina se jim připeče na optiku.
    Jde o opravit, ale lidi se pak rozčilují, že shořela optika. Neshořela, ale natavil se na ní bordel.
    Jinak stejným způsobem lze používat i HM50R V2.0, HM51R V2.0 a HM61R V2.0. Mají sice menší maximální výkon, ale zas dispují i červeným světlem.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: tvar klasický fajfky s vnitřkem HM71 by byl nejlepší, ale asi to skončí u té HM71
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: Levné řešení je standardní americká "fajfka" nebo nějaká její kopie:

Baterka (svítilna) US malá oliv - ARMY-SURPLUS
    https://www.army-surplus.cz/baterka--svitilna--us-mala-oliv/

IMHO ideální řešení, byť už přece jen ne v řádu deseti- až stokorun, je třeba Fenix HM71R, který funguje i jako čelovka, ale má i klip kterým se dá uchytit třeba na MOLLE tak, aby svítil dopředu

Drahé řešení je třeba ten Sidewinder který jsi linkoval
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: jj něco takového bych si představoval, jdou z lesa do lesa a svítí ti to přímo z vesty, nebo něco ala https://www.eurolamp.cz/sidewinder-aviation-takticka-led-svitilna-streamlight--model--montaz-molle-c4-led/
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: To svícení z pouzdra možná trochu rozveď, nedokážu si představit co tím máš na mysli - jako že by to pouzdro mělo otevřený spodek a tak by bylo možné svítilnu v něm rozsvítit a svítit si tak pod nohy?
    RSZ
    RSZ --- ---
    A co tohle zadání - nějaká standardní svítilna ca 1000lm s pěkným pouzdrem na mole - pro kluka na airsoft. Líbilo by se mi, kdyby to nějak svítilo přímo z toho pouzdra. Včera zrovna jednu ztratil a nastává období temna.
    RSZ
    RSZ --- ---
    potřeboval jsem do HM51 záložní aku (R123) a v GME mají 750mAh za 70kč, to je fakt za cenu jednorázový baterky (jasně, není předpokládám "vysokoproudý" jako ty standardní do svítilen, ale to mi u záložní nevadí), tak třeba se to taky bude někomu hodit
    GM electronic | elektronické součástky, komponenty
    https://www.gme.cz/v/1514338/westinghouse-rcr123a-li-ion-37v-750mah-akumulator?srsltid=AfmBOopLvYog1QJNie49xOaDy6hLClNmWR4lpsZS4Pd6dmBrh8bqwzyAWhQ
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: našel jsem i CL26R PRO která má USB-C, a je to taky ten lucernový styl všesměrového světla
    RSZ
    RSZ --- ---
    PROTIWEN: nj, jenže ty jsou něco jiného než 30, která je fakt stolní lampa, ty 28 a 27 jsou prostě reflektor, i když široký
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PROTIWEN: uff, aspoň že tak, děkuju za vrácení víry v lidstvo :-)
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    ANARCHY: CL30R je cca 8-9 let starý model, v té době USB-C rozhodně nikdo neřešil. Jsou novější a zajímavější modely jako třeba CL28R, CL27R a nebo CL27R PRO.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: Vypadá fakt dobře, a vzhledem k tomu, že koukám, že ta Fénixka má dobíjení přes micro USB (jako fakt, v roce 2024???!!!) tak asi nebylo co řešit i bez ohledu na cenu...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Pokud sháníte skladnou lucernu, tak tuhle po jedné sezóně můžu doporučit. Pěkný provedení, skladná, 1000lm je fakt 1000lm, plný svit i při nabíjení.
    Málem jsem koupil fenix cl30 kvůli obří kapacitě, ale nakonec klidně zůstanu u NEBO.

NEBO Galileo AIR 1000 | ALPITREK
    https://www.alpitrek.cz/nebo-galileo-air-1000
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    RATTKIN: Třeba VC4SL od Xtaru je docela v pohodě, umí uvedené baterie (plus i 21700) a má už USB-C.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    poradíte mi usb-c nabíječku? aby uměla 18650, AA, AAA i CR123
    Fenix ARE-D1 už má korozi a různě blbne.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PROTIWEN: děkuju za info. Poradil bych si s tím sám, jedinne co nevím je jak vyndat PCB z hlavice, elektronika samotná by byla na pohodu.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    SKAUT: Pošli nebo ji zanes k nám na prodejnu na adresu Římská 20, Praha 2. Bavil jsem se s kolegou ze servisu a zkusí s ní něco udělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam