• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RSZ: Mě vždy spolehlivě oslní elektrické koloběžky... a že jich jezdí.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: přesně tak, denně takových potkám 10 a je to fakt otravný, přitom u běžce fakt stačí sklopit hlavu (a vidět jsem, taky vždycky posvítím)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZOIDBERG: zejména u cyklistů to jako chodec a pejskař beru, co mi ovšem hlava nebere je, když nějaký běžec s protileteckým reflektorem na hlavě mi celou dobu co běží proti mně svítí do obličeje a oslňuje mně - když to fakt přehánějí, tak jim občas bliknu 3000lm nazpět, ať mají představu jaké to je. Jednou jsem se přehmátl a pustil jsem těch 3000lm ve strobu - nebyl rád ;-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RSZ: Je to těžký. Jako cyklista/běžec vím, že v šeru nebo tmě je neosvětlený člověk v oblečení bez reflexních prvků prostě neviditelný. Nedejbože za mlhy. A samozřejmě 80% takových nočních chodců takových je. Psi, to je kapitola sama pro sebe. Takže hon za lumeny a dosvitem má velice dobrý smysl.
    RSZ
    RSZ --- ---
    každopádně díky, že ten kužel řešíte, denně jsem 1,5h venku se psem na okraji města/v lesoparku a co tam člověk za tmy potká, to je fakt někdy na facku, cyklisti i běžci
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    PROTIWEN: Ty jo, to by mi stačil asi i nějaký ten odkaz na instrukce k tisknutí a on už by mi to někdo vytiskl asi i zadara. Sice bych upřednostnil už ořezanou optiku místo nástavce, ale nakonec i tohle řešení by asi fungovalo. Nástavec (asi nesundatelný) má jediná podobná věc, o které teď vím a to je https://amperservis.cz/externi-svetlo-nitecore-br25-1400-lm
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    OODOOW: Na BC26R jde vytisknout nástavec, který kužel ořízne. Cenu teď z hlavy nevím.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    ZOIDBERG: Když už jsme u těch svítilen na kolo, tak se zeptám i tady.

Někdo tip na alternativu k Fenix BC26R, která nejlíp vypadá a funguje úplně stejně ( tj. tvar trubky na jednu vyndávací Li-ion 2700 v těle), ale aby měla ořezání světelného kužele? Nejlíp kdyby splňovala německou StVZO normu. Prostě aby neoslňovalo protijedoucí provoz.
    Cena mě naopak zas tak neomezuje, spíš mám pocit, že něco takového prostě neexistuje.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JIKE: Já staré svítilny a čelovky odkládám na chalupu. Ale udělám si radost novou svítilnou na kolo. Chci nějaké dělo, asi něco od Gacironu. Fenix je cenově poněkud mimo. Hlavně už chci dálkový ovladač… ťapat ve tmě po svítilně je poukaz na problém.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZOIDBERG: Jop. Ja asi napisu pod stromeček s USB C 😂 nemam nervy na to micro USB. Porad to davam opačně nebo mimo. Kor bez brýlí a po tmě 😂 (nemůžu čekat až se stará rozbije protoze to vydrzi fakt neskutečný věci) 😂
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JIKE: Už si vzpomínám - mě by to micro USB taky štvalo, schválně jsem čekal, až bude nový model s nabíjením na usb-c.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: To bys byl skvelej. Nicméně původní objednávka už je zaplacena.
    Druhou bych mohl udělat osobní odběr s tim ze by se to hodilo do stejnyho balíku.
    Ale nechci to nějak komplikovat.
    PM
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: Když mi dáš číslo objednávky, tak to zvládnu upravit. Pokud to teda ještě není uhrazené.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Nemusíš mam

Keeppower RCR123A 950 mAh (Li-Ion) - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/keeppower-rcr123a-950-mah-li-ion/prod_2653.html

No jo
    Ale já už mám v pátek v noci udělanou objednávku.. takže jak to tam přihodit… 😩 to objednat a napsat na kronium ať to hodí do stejný objednávky leda…

Ta ruby je fakt totiž super věc. Vůbec o ni nevim. Uz několikrát sem s ni usnul na hlave 😂 (jegermaister pomohl ano) 😂
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Aha koukam na ni a mas pravdu! Mam HM51R ale micro USB (trochu se*e) 😂 chápeme se.
    Akumulátor tam mam původní - to bude duvod kapacity.. ten co s nim přišla 700mAh..
    pqk mam ještě ARB-L16-700UP (700mAh) včetně nabíječky co jsem chtěl do Zebralight..
    Pošli prosím link na ten akumulátor co o něm mluvíš. Dekuji!
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: V roce 2019 byla HM51R Ruby. Čili první generace. Před ní existovala HM50R, protože Ruby z ní vychází jako modifikace.
    Výdrž lze prodloužit díky Keeppoweru RCR123A s kapacitou 950 mAh. Ta funguje dobře.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Tak chyba v systému. V objednávce mam z 2019 51r ruby.. coz je nesmysl. Chtěl jsem do ni jít ale nakonec ne. Mam z kronium velkou hm70 https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm70r/prod_2434.html a to je jizda.. sice tezky a na ucel do mam. Tak je to přesný.
    Ocenil bych na ruby vetsi vydrz ale naprosto chapu ze do toho malyho rcr123 toho vic nedostaneme 😂
    A k tomu AA toho zase tolik nevyřeší. Kompromis velikost vaha a vydrz.. No jo no. Důvod proč tahám obě a ještě beru na AA. Za zimní vecer a noc vyflakam hned ruby, hm70 to jisti.. a do kapsy pro případ sklerózy AA variantu.

Co je totiž nejhorší je jít v noci v lese kdyz je pod mrakem a mimo mesto na wc a v pulce cesty z kopce nic v mžiku oka nevidět 😂 hodit drzku do malin uz fakt po druhy nechci 😂

Btw: v zimě klesá kapacita… takze pro strýčka sklerózu mam na kalhotech casto nějakou na klice… doporučuji vždy na takovýhle šílený výlety a procházky minimalne 1 záložní. (I po tmě se totiž baterie fakt blbě mění a to kor se zmrzlýma rukama). Po pádu čehokoliv ve tmě do listí je konečná… tehdy mi pomohl kamarád zippo 😂

Tak jen tip pro vášnivé noční chodce 😂
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE:
    ZOIDBERG:
    Druhá generace Ruby je na trhu od srpna 2021. První generace byla dostupná od ledna 2018.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Po jistém váhání (přece jen není levná) jsem koupil na EDC použití Nitecore EDC-27, a nelituju, ten tvar je opravdu velké plus při nošení v kapse.
    Není ideální, do toho jí podle mně chybí mechanický switch na zamknutí/odemknutí, ale oproti počátečnímu zklamání kdy jsem nebyl schopen ji zamknout nebo odemknout bez delšího hraní, jsem si už docela zvykl, i když pořád bych preferoval nějaký mechanický zámek (šoupátko, otočná hlava nebo tak něco).
    Druhá výtka je kužel, v podstatě nemá hotspot, natož ostře vyrýsovaný jak to mám rád, ale pouze něco jako zkoncentrovaný spill, ale zase tak často ji jako ukazovátko a/nebo se zbraní nepoužívám, aby mi to vadilo nějak moc.
    Až po koupi jsem objevil že existuje i EDC-29, která má ten kužel přesně takový jaký chci, ale bohužel za cenu větší velikosti, která by mi na EDC už nevyhovovala. Větší světelný tok (6500lm u EDC-29) mi s těmi max. 2000lm nechybí.
    Poslední věc, kterou bych na EDC-27 změnil, by byla možnost si pro uzamčení typu 1 (funguje při něm momentové zapnutí ve dvou módech - namáčknutí a plné zmáčknutí) nadefinovat/naprogramovat dva módy které by tak šly aktivovat - teď to je fixně turbo a strobo (uvítal bych třeba 15lm a turbo, a ne to strobo).
    Přes tyhle výhrady jsem s ní spokojený, a měnil bych ji asi jen za novou verzi která by měla zapracované aspoň dvě z těchto tří výtek.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JIKE: Já jí mám přesně tři roky (listopad 2021), a už tehdy to nebyla úplná novinka - koupeno normálně v Kroniu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Na doporučení kamaráda jsem objednal

Nabíjecí LED svítilna Fenix LD12R - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-led-svitilna-fenix-ld12r/prod_2652.html

Jede každý den již velmi dlouhou dobu - několik hodin denně v časových úsecích turbo mod. Uz hodně dlouho a nemuze si ji vynachválit. Využívá také kvalitní Energizer AA i AKU.

Tedy doporučení ANO PRO MILOVNIKY AA

(Chtělo by to konvertovat tuhle elektroniku do celovky) … na AA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam