• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    DELVIT: mozna by pomohl, ale ja z toho moudry nejsem, nic co by naznacovalo kde je problem, jen standartni hlasky. Ale hlavne: nejde mi o wicd, dyt preci pripojeni pres kabel je nejjednussi zalezitost, ktera mi fungovala rok bez problemu a ted najednou slus.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MACKIEE: nejsem uzivatel wicd...ale mozna by pomohl nejaky log treba z /var/log?
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    Tak mam bohuzel zase problem, pro me zcela zasadniho charakteru :(

    Potrebuji se pripojit (na navsteve) pres kabel, je to normalni DHCP rozdelovani adres, ve win vse funguje bez problemu, ale muj Linux/debian/kde se proste odmita pripojit.

    Zacal jsem pouzivat wicd (na zaklade rad zde v klubu), ale ten se proste nepripoji, pise "spojeni selhalo, neni mozne ziskat ip adresu". Googlem jsem nasel akorat spousty lidi co maji problemy s wifi, ale nikdo s normalnim kabelem.

    Zkousel jsem ruzne nastavit soubor /etc/network/interfaces na nasledujici:
    auto lo
    iface lo inet loopback

    i kdyz tam je jen to, wicd se nepripoji - stejna hlaska

    Kdyz tam pridam
    iface eth0 inet dhcp, tak sice muzu z prikazove radky zapnout a vypnout pomoci ifdown eth0 resp. ifup eth0, ale to me nepripoji.

    Pritom doma mam take obycejne nastaveni rooteru na dhcp a fungovalo mi to jeste vcera ok. Pokorne prosim o pomoc nebo postrceni co delat dal. Hledal jsem i v logu, na ruznych linux server, ale nic co by resilo tak zasadni a banalni vec. A navic, fakt spatne se resi problemy s internetem bez internetu :(
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    Používáte někdo curses rozhraní pro wicd? Nějak mi v něm nesedí barvičky a chtěl bych si ho trochu upravit, bohužel podle man stránek jsem došel k souboru colors.py, který ovšem instalace v archu nemá, takže netuším, jak má vypadat. Mohl by mě někdo pošťouchnout správnému cíli vstříc (předělávat celý zdroják se mi nezdá jako čisté řešení).
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    JTP: Diky, to je docela dobre a uz to dlouho vyuzivam, ale na ladeni se to pouzivat neda.
    DELVIT: Aha, prozkoumam, dik!
    JTP
    JTP --- ---
    MACKIEE: Jestli chceš otestovat, jak budou vypadat tvé webové stránky v různých prohlížečích, můžeš zkusit službu http://browsershots.org/ :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    GILHAD: RUSTU: Ano, chci vice verzi jednoho balicku. Napriklad bych chtel mit vice verzi jednoho prohlizece. Takze se budu vzdelavat ve vlastnich kompilacich, dekuji za rady!
    RUSTU
    RUSTU --- ---
    MACKIEE: Jen aby bylo jasno... myslis dve verze jednoho balicku? :)
    Jestli ti jde o dva samostanty releasy nejakyho programu, ktery jsou v repozitarich, tak to nainstalujes na to tata pomoci apt. Jinak dve verze jednoho balicku se obavam, ze ti v apt neprojdou. Takze bud kompilace nebo proste prebalit balicek svepomoci.
    BANANAS
    BANANAS --- ---
    Prosím nemáte někdo zkušenosti s programem mixxx? nefunguje mi v něm zvuk (našel si správně mou zvukovou kartu ALC889), ale nejsem schopen pochopit jestli musím ještě něco upravit v nastavení alsy nebo v čem je vlastně problém....
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Nektere balickovaci systemy to primo umoznuji prez sloty (ci neco jineho podobneho). Rozhodne by to melo jit pomoci kompilace, kde si muzes i volit, ktere knihovny chces pouzit a kam to chces nainstalovat.

    takze ve zname trojici
    ./configure;make;make install
    tomu configure zadas parametry dle svych predstav
    LIQUIDEYED
    LIQUIDEYED --- ---
    MACKIEE: kompilace?
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    Pardon, ze zase otravuji, ale Google neni schopen mi dat adekvatni vysledky :(

    Jak v Linuxu (debian/kde) nainstaluji vice verzi stejneho programu, je nejaky alespon trochu jednoduchy postup, jak na to prosim?
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    SPYYDY: Jeste se zkus mrknout zda se v tom BIOSu neda nastavit zpusob jakym ma pristupova k USB Mass Storage zarizenim. Tusim ze tam byvaji volby jako disk, disketovka, ci cd/dvd mechanika, nebo mozna obecne Removable Device.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    SPYYDY: zkus něco z tohodle:
    1) vypal CD na nižší rychlosti
    2) zkontroluj, že partišna na USB flashce je nastavena s boot flagem

    Tohle mi vždy zabralo, když byl "problém" ;-))
    JTP
    JTP --- ---
    SPYYDY: Jestli to má málo RAM, LiveCD tam nerozjedeš. Pak je lepší instalovat z příkazové řádky z alternativního CD (musí se stáhnout).
    Nebo může zlobit acpi nebo apic. Pak zkus zadat při startu z CD parametry acpi=oldboot, příp. noapic.
    Viz popis na https://help.ubuntu.com/community/BootOptions
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD:
    Tak jsem to (nejak) vyresil - pro dnesek to funguje a uvidime, jak dal, ale snad taky :)

    Pridal jsem do /etc/conf.d/net nasledujici radek:

    mtu_eth0=1000

    a restartoval net.eth0

    Ted uz se kopirovat da a vse se chova rozumne (aspon na prvni pohled). Cilovy pocitac pouziva male packety, sshd na nem to pozna a nahlasi scp-cku a prez sit to proleze. (IMHO se neco zmenilo na tom NATu, co nemam pod kontrolou, ale cert vi. Hlavni je, ze to ted funguje a daji se prenaset data rozumne)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    ADITU: Je to 2GB, každopádně mám určitě v plánu zkusit jinou, to mě napadlo, jen jsem se nemohl teď k žádný dostat, ale díky ti moc.)
    ADITU
    ADITU --- ---
    SPYYDY: u mne pri bootovani z flashky byl problem nekolikrat ve velikosti, osvedcila se mi nejvic 2GB. vetsi na moji sunce delala problemy. mas moznost udelat bootovaci z nejaky jiny? jestli jo, zkus
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Mam problem s jednim z mnoha pocitacu (ostatni chodi bezchybne):
    Kdyz na nej chci neco poslat prez ssh/scp, tak jakmile to je vic nez asi jedno kilo, tak to zatuhne a prestane reagovat, vysledny soubor se vytvori s nulovou delkou a prenos stoji.

    Kdyz se na nej sshcknu a zkusim tahat (misto tlacit), tak naprosto bez problemu klidne i megabyty (s rychlosti kolem 300kB/s plus minus autobus).

    cili
    A$ scp neco.tar B:
    nejde pro neco.tar > 1kB
    B$ scp A:neco.tar .
    jde pro jakoukoliv velikost

    Nema nekdo nejaky napad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam