• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HALELUJA
    HALELUJA --- ---
    Ahoj, potřebuji sloučit dva csv soubory s tím, že prvni obsahuje buňky N/A, které potřebuji doplnit z druhého. Zkoušel jsem sdiff, ale zatím bez úspěchu (sloučil mi i jiné buňky). Měl byste někdo radu? Případně i v OO..
    díky!
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    SKRU: "Login incorrect" je jedna rozumna chybova hlaska, kterou FTP protokol muze v tomhle pripade klientovi vratit. Pocet tech chybovych hlasek je omezeny a dany specifikaci protokolu. Skutecny duvod bys pravdepodobne nasel v logu.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ERGOSUM: tak to bylo jednodussi nez jsem cekal. v preferences stacilo zaskrtnout: Transliterate unicode characters to ASCII. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JUSTIF: O speciálním kodovani pro Linux nevím. Pro češtinu vždycky zkouším UTF-8, ISO 8859-2, win 1250 a pak zbytek. Zkoušel jsi, zda háčky umí font který používáš?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    SKRU: zkus se připojit přes telnet, jestli to bude to samé

    jinak bych zkusil v proftpd nastavit nějakou více ukecanou úroveň logování (snad i debug ?
    SKRU
    SKRU --- ---
    ja sem v podstate linuxova panna, vsecko resim pres naky zdedeny howto a podobne, kazdopadne chyba byla v tom, ze ty cilovy ftp slozky nebyly namountovany, uz to slape. ale "verbosita" chyby login incorrect mi moc nepomohla teda..:)
    PUPU
    PUPU --- ---
    SKRU: ja resim rad hrubou silou, takze strace a divat se, co ho k tomu vede. pripadne logy a zvysit ukecanost, jestli ses tam jeste nepodival
    SKRU
    SKRU --- ---
    trosku se mi rozhodilo ftp (nebo overovani useru, nevim), neoveri mi uzivatele, ani nove zalozenyho, neustale hazi 530 login incorrect

    na debianu mam proftpd, zalozim usera, v /etc/passwd nastavim domovskou slozku (coz je vlastne windows share nekde jinde, namountovanej k tomu debianu, ale to je asi fuk)
    v /etc/proftpd/proftpd.conf pridam usera do <Limit Login> AllowUser=.....

    restart proftpd a pak by mel jit novej user pouzit

    ale nejde, od patku to nefunguje a ani stavajici usery se 100% spravnym heslem mi to neoveri a vrati to 530 login incorrect, nevite nekdo, kam s tim?:)
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ERGOSUM: diky za tip, zkusim to i tam. spis jsem ale ten dotaz smeroval k tomu, jestli je nejakej sytem formatu kodovani pro linux, kdyz jeden format co jsem nasel windows-1250 odkazuje k tomu, ze to je windowsackej, zejo. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JUSTIF: Mám. Zeptej se tady [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ] co se tam používá za kodování. Případně si to otevři jako textový soubor.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    zdravim.. hele zacal jsem pouzivat konvertor a databazi ebooku calibre a mam problem s diakritikou.. zkousel jsem do pole encoding napsat vsechno co jsem vygooglil (windows-1250, cp1250, UTF-8, etc.) sice uz nemam zmrseny písmena s hackama a carkama ale jsou misto toho pismena bez nich. jako asi bych si na to zvyknul (sam pisu bez hacku a carek) ale kdyby se to povedlo postylovat, byl bych rad. :) nejaky napady?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AQUARIUS: Na serverovnu vodní tok, nebo komín. Zvláště v tom prvním případě se můžeme směle bavit o MW.
    Jen je pak otázka nakolik jsou vzduch a voda pohybující se součásti. :-)
    Napadlo mě rovněž "ekologické" a jistě štědře dotované řešení využívající přirozeného větru, kde by servery pracovaly pouze v zimě a za silného větru a deště. Pokud by takové podmínky nebyly nastoupí větráky a postrikovače poháněné dieselovým agregátem :-D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MEJLA77, ERGOSUM: na jedno PC mozna dobry, na serverovnu fakt ne. (Zejmena pokud se bavime o salech, kde na jeden rack je 10+ kW)...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AQUARIUS: A co například tepelná trubice?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jak chlazeni? procesory budou ve vedlejsim hyperprostoru, kde je doba ledova
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    AQUARIUS: pasivní chlazení ...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    WIL_M: jenom ty ventilatory si nejak nedokazu predstavit :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DANIELSOFT: já se obecně těším, až v it technologie bez pohyblivých částí vytlačí ty s nimi
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    Diky za info a za uvedeni do reality. Boot z netu teda asi nepujde, kvuli wifi a absenci moznosti jakkoli modifikovat okoli toho stroje (konfigurovat jim nejak DHCP server).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam