MR_DAN: však mi to vysvětlovat nemusíš .. já to plně chápu
spíš vždycky doufám, že zawhinuju a objeví se někdo, kdo mi poradí nějakou zapadlou sw alternativu, která se běžně nepoužívá, ale +- vyhovuje mejm požadavkům
(např. se dlouho fungoval na tom hnusnym Krusaderu, než mi někdo poradil DoubleCMD, kterej afaik v repu není)
ofc sem zkoušel pokaždý hledat alternativy (buď přímo v alt. na abclinuxu nebo google) a zkoušel sem, co mi vyhovuje nejvíc, ale uživatelskej tip je vždycky lepší
MR_DAN:
jinak k linuxu mě vede programování a sítě
programování kvůli škole - programovat mě nebaví (jednoduchý skripty proč ne, ale komplexní projekty nezvládám ... nemám dostatečný abstraktní myšlení, abych si v tom udržel přehled), ale terminál je terminál a dělá to co má (stahovat 70Mb IDE, aby sme si na cvičení napsali Hello World v C mi přijde zvrhlý)
a sítě, protože ve win se dost špatně dosahuje potřebnýho technickýho detailu - tzn. manipulace parametrů samotnýho přenosu, etc...
navíc vem si, že to co sem napsal jsou BFU problémy
ofc respektuju linux na serverech a v embedd zařízeních a proto se k němu potřebuju dostat jako technik co nejblíž ( = používat ho ... akorát chvíli trvá ta adaptace a během ní potřebuju nějak existovat > BFU problémy)
třeba to wraithovo USL je na to fajn ... což mi připomíná - je nějaká komplexní příručka, ze který bych pochopil proč je ten systém složenejch z toho z čeho je? (a teď nemyslím LFS a napsat si vlastní :) )
RATTKIN: sry můj primární zájem není flame, i když to tak možná vypadalo ;)