• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA: UPDATE: Zrovna jsem zjistil ze fedora rozdelila moje ssdcko na mrnavou ext4 a masivni LVM2 Physical Volume partition. A podle toho jak to chapu, tak TRIM zatim funguje jen na ext4. Takze jsem asi v pytli, co?
    RIVA
    RIVA --- ---
    Zdar, potreboval bych poradit s nastavenim TRIMu na Fedora 17. V oficialni dokumentaci je akorat mount prikaz, kterej podle myho nazoru funguje jen na ne-systemovy disky. Kdyz jsem byl na ubuntu, tak jsem to vyresil editaci fstab podle tohoto navodu, ale ted jsem kapku ztracenej, bo fstab na fedore vypada tak nejak jinak.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DICK85: mozna by bylo dobre, zacit s smb.conf & logama (zmenit logovaci level v conf a dat to sem (pastebin), abychom vice videli).
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj potřeboval bych někoho kdo by měl chvilinku čas a mrknul se na to proč nevidím ve win síti server a naopak to není problém. Tím pádem aby se mi mrknu do smb.conf a řekl mi kde mám chybičku. zkoušel jsem různé fígle,ale nepodařilo se.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SAMGARR: dej na NELDOR: nejsmysluplnější přístup, abys měl co nejméně problémů.
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    SAMGARR: Taky bych to udelal s tim mezikrokem. Upgraduj na lennyho, poopravuj co se rozbije, a pak teprve upgraduj na squeeze. Doporucil bych ale predtim udalat kopii toho systemu a vyzkouset to nanecisto treba v nejakem virtualu, sepsat si pritom seznam co je potreba udelat a opravit behem te upgrade procedury, abys pak pri upgradu produkcniho systemu sel na jistotu a minimalizoval downtime (a starosti).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAMGARR:
    jeste hint od kamose kdyz jsem upgradoval ja...

    20.4.2012 14:24:20:
    akorat bache na mysql

    14:24:28:
    je tam nejaka chyba

    14:24:36:
    kdyz si uz upgradeoval pred tim na lennyho

    14:25:00:
    zbyde tam skip-bdb v /etc/mysql/my.cnf

    14:25:09:
    a to uz nova neumi

    14:25:32:
    takze se to cele zkurvi (mysql se nenastaruje po upgrade a ten instalacni skript se zblazni)

    14:25:39:
    staci to ale zakomentovat pred tim upgradem
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SAMGARR: z etche na lennyho byly dost zasadni zmeny - treba prechod na apache2, zmeny v mysql nebo v postgresql, ktery potrebovaly rucni zasah. Sel bych proto pres Lennyho.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdar, potrebuju upgradovat (produkcni) Debian Etch na Squeeze a v upgradovani debianu nejsem uplne kovanej. Muzu proste v sources.list prepsat etch na squeeze a pustit aptitude dist-upgrade? Nebo musim upgradovat na lennyho a pak na squeeze? Diky.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MCKIDNEY: pifimon ( http://www.oak-wood.co.uk/oss/pifimon ) je utilitka s CLI vystupem o síle signálu. Pěkné na tom je možnost si zvolit ovladač .).
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: zname :), ale zase je to obecný udělátko, které ti z dat uděla grafy. Když už jsou takové pěkné specializové udělátka, tak zajímavé se s nima seznámit i když smokeping nejspíše využívá rrdtool ke generování těch grafů, resp. vypadají hodně podezřele.


    WELES: Budu souhlasit s plénem a přidám se k tomu, že tohle není záležitost dual-bootu. Koneckonců bez speciálních ovladačů filesystemu ty 7ky by vůbec neměli vidět cizí partition t.j. nemusí je vůbec zajímat. Je dost možné, že právě vypnutá indexace, může neúměrně prodloužit vyhledávaní, pokud je tam hodně malých souborů (ještě navíc třeba zazipovaných). Možná disk není už v nejelpší kondici (zkontrolovat SMART předtím než řešit systémové věci .)? Těžko říci.

    Každopádně je možná lepší se zeptat na specializovém audítku o 7čkách než o linuxu neb tohle se linuxu moc netýká - viz. [ Windows - (Windows7, Win7, W7, Windows Seven, Windows8, Win8, W8) ]
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MCKIDNEY: airodump? sice afaik nemá grafickej výstup, ale pro scan wifi a porovnání signálu je fajn a používám ho radši než kismet
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    pokud vim, tak NTFS podporuje sifrovany a komprimovany soubory: ze by vitr vanul z teto strany?
    WELES
    WELES --- ---
    Ten Win je během počítání velikosti vypnutej, takže tam žádná indexace neběží. Rozhodně si myslím, že bordel bude spíš ve Win, než v Linuxech, ale zajímalo by mě, co to způsobuje.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    maemo.org - Downloads: WifiEye
    http://maemo.org/downloads/product/Maemo5/wifieye/

    Nevíte o PC alternativě. Kismet není pro BFU.
    Dokonce by to mělo jít i portovat (Python+Qt by mělo běžet na PC krásně)
    KAERO
    KAERO --- ---
    WELES: pochybuju ze v tomhle ma prsty linux, at je nainstalovany jakkoliv.
    BEDASCZ
    BEDASCZ --- ---
    WELES: nebezi tem widlim na pozadi nejaka vesela indexace nebo neco podobne vypecenyho? od xp ten m$ zazrazrak nesleduju, ale tak to takhle bylo
    WELES
    WELES --- ---
    Zdravím, mám ubuntu 12.04 a v dualbootu Win7. Když otevřu vlastnosti systémového disku Win7 a nechám spočítat velikost/soubory, celé počítání trvá neúměrně dlouho. Velikost využitého místa se zastavila na 21,4GB, počet souborů roste v klidu dál už nějakou hodinu. Systém souborů na Win disku je NTFS. Na jiných discích NTFS k jevu nedochází. Nevíte o tomhle chování někdo něco bližšího?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    rrdtool znate?
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    AQUARIUS: diky, vyzkousim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam