• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Hm, ja se v linuxu prilis nevyznam. Proste vlozim cd, a zkousim to klikanim nainstalovat. Na jinym disku se instalator normalne zepta na automaticke rozdeleni, dam ok a za chvilku mam system nainstalovanej. Muze byt problem v tom, ze ten disk byl v tom synology sifrovany? Nevim, co s tim., windows se na nej nainstalujou uplne bez problemu. Smazal jsem MBR, smazal jsem partition, vse nekolikratza sebou. Nic mi nepomohlo.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FURYAN: hele, "proprietarni RAID SHR" je obycejnej linuxovej RAID, vyuziva to partitiony typu FD (Linux RAID Autodetect), takze problem bude mozna nekde jinde.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MIGILENIK: Jde s nim delat uplne vsechno. Krom toho, ze ho nikdy nevidi instalator.
    MIGILENIK
    MIGILENIK --- ---
    FURYAN: To na disku nelze vytvořit oddíl nebo co?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Prosim, chci si na volny disk nainstalovat Linux, ale at delam co delam, proste nemam stesti. Mam disk, prazdny, ktery byl v Synology disk station, a ten na nem vytvoril nejaky svy prorietarni RAID - SHR. Jiny disk nemam... :-( Muzete mi prosim poradit, co s tim? Dik moc predem.

    http://www.fotodisk.cz/di/OOXM/screen.png
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pripadne posta
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DANIELSOFT: cus, sral sem se s beagleboardem asi mesic, ten skript je gut, fdisk ti bude ukazovat kokotiny, pac ten prvni soubor (myslim ze MLO) musi bejt na presne specifickym miste na disku. Melo by ti to udelat prvni partrition s vfat(100M nebo 1G?) a druhou s ext2/3.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ahoj, nemám moc zkušeností s partitionováním disků

    mám SD kartu a použil jsem skript dodaný výrobcem, který tam má přenést Linux pro ARM, který pak půjde nabootovat na dané desce

    skript je následující:

    http://pastebin.com/AUtjV0cV

    když to nabootuju, tak mi to na linuxové partition hází nějaké divné disk read errory, takže mám podezření, že to ten skript napartitionoval špatně

    nevidíte tam někde, v sekci "[Partitioning $1]", nějakou chybu? pokud ne, na vině bude asi HW té SD karty

    (SD karta dodaná výrobcem, kterou jsem tedy nepartitionoval já tímto skriptem, funguje totiž normálně, do té "vrtat" nechci, právě abych si to nepobořil)

    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ačkoliv se zdárně prokousávám knihou SAMBA tak furt nejsem schopnej rozchodit to abych v jednotlivých sdílených složkách měl jasně daná prává.
    Kdo má přístup co vní může a nemůže.
    Já sice všechny složky vidím a mám do nich přístup (jako root ) ,ale nejsem schopnej z win stanice cokoliv vytvořit nebo smazat a tak podobně. tady je muj smb.conf http://pastebin.com/dqc1qXnR.
    Stejně jak se jmenují sdílené adresáře tak mám pojmenované skupiny a podle těch bych chtěl stanovit kdo kam bude mít přístup a pak už jen dát že třeba ,láda,honza a martin smějí zapisovat a zbyztek ne v té dané složce.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    AQUARIUS: tak už jsem to rozchodil děkuju za nasměrování.

    nicměně je možné při zadávání sdílení složky přes sambu aby 4 uživatele mohli číst a zapisovat a zbytek aby nemohl zapisovat?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DICK85: nemam poneti, co jsi pastnul za log, ale pokud se bavime o SELinuxu, tak by me zajimal spis audit log, eventuelne syslog.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    AQUARIUS: JJ to mám.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DICK85: nemas tam nejakej SELinux? Pise se nekde neco v logu?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    DELVIT: Bylo to celé funkční. Pak jsem se začal vymýšlet něco s chmod a od té doby není možně se z win stanice připojit do dané složky, která je nastavená stejně jako ostaní složky v sambě a do těch je přístup. A ikdyž danou složku nasdílím znova problém přetrvává.Složku jsem i znova vytvořil znova přidal do samby a stálé přetrvává že i jako root do ní není přístup z win stanice.
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    DELVIT: ta tam ma primo od vyrobce alsa compatible.... stejne pak nejaky waveridery... na tuhle uz ovladace nebudou (a - je 10 let stara, b - je to trochu jina cenova kategorie z toho plyne c - neni rozsirena, obvzlaste ve verzi x)
    kazdopadne puvodne mel byt ten bod 7, co jsem tu napsal v reakci na tech 6...
    muzikanti (pokud nedelaj s nejakyma vst) linux proste nemaj, stejne jak grafici, pak jeste dalsi, co jsem tu vyjmenoval... odveky flejm, ja to muzu posoudit z obou stran, takze muzu rici, ze je to zbytecne... linux neni pro vsechny... nechci trollit ani flejmovat, proste je to tak... hpux forever a slackware rulez
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DICK85: ted jsem uplne nepochopil info. Mas slozku, ktera na localhostu da 777? A v sambe neni videt a kdo je vlastnikem a groupou? Jak se tyhle opraveni koreluji se sambou t.j. je tahle skupina nastavena v sambe, ze muze cist dany adresar (nadadresar? atd.?)
    DICK85
    DICK85 --- ---
    RATTKIN: to jsem se domnival taky. Nicmene se do te slozky podivam pouze primo na serveru.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DICK85: root z konzole ma myslim pristup vzdy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam