• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    AZIM
    AZIM --- ---
    ja sem tagoval 50gb z cele 80gb mp3 banky, a bylo to sileny, hledal jsem utilitky v cem dobre managerovat takovou databanku to za prve protoze to to uz je docela narocny zvladat a doporucuju MusicBrainz - https://launchpad.net/~musicbrainz-developers/+archive/stable na hledani/doplneni nazvu, doplni to opravdu hodne metadat, a na rozdil od vetsiny prehravacu to vyhledava hlavne podle hashe celyho alba, takze kdyz mate tri pisnicky z alba i na vyberovce co kapela vyda o par let pozdejc, tak to doplni rocniky, vydavatele atd. presne podle toho k jakemu albu to patri

    prehravac mi nejvic sedi gmusicbrowser, jak to mate vy ??
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: když to tak procházím tak hlavní problem vidím v tom, že
    u accountu "jiti" na arp request kdo ma 192.168.2.103 (coz je IP adresa na tom accountu) dostane arp reply (nejspise od toho edimaxu) a priradi spravne Mac adresu 00:1e:64:3d:3g:02 -> ip adrese 192.168.2.103.

    ALE u uctu martin na arp request na adresu 192.168.2.135 (proc mas jinou adresu na druhem uctu?). Na ten arp request (nejspise pro edimax) odpovida arp reply tvoje HTCko! (a ne edimax) a pridava uplne zamtene mac adresu tvemu edimaxu. Takze reseni by melo byt vypnout si HTC wifi, aby neodpovidalo nebo zakazat tohle spojeni na htc wifi a nechat edimax odpovidat. Druhe doporuceni, pouzivat na druhem ucte stejnou IP adresu, dost to veci zjednodusuje (pokud k tomu samo nemas nejaky zvlastni duvod).
    PUPU
    PUPU --- ---
    PUPU: a-ha. tak porovnavani vyzaduje rsync server a ten vyzaduje alespon zakladni konfiguraci. uz chapu... a funguju
    PUPU
    PUPU --- ---
    asi nechapu rsync :-( potrebuji rekurzivne porovnat dva adresare, nechci automaticky synchronizovat. jen vypsat rozdilne soubory. nezajima me mtime, jen obsah. dam 'rsync -rvnc server:/home/pupu /home/pupu'. vypise mi to vsechny soubory...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VLASTIS: vypul jsem ipv6 podle tohoto:
    How To Disable IPv6 In Ubuntu 10.04 Lucid Lynx ~ Web Upd8: Ubuntu / Linux blog
    http://www.webupd8.org/2010/05/how-to-disable-ipv6-in-ubuntu-1004.html
    ale porad stejny problem. a nastaveni pripojeni na danou wifi sit je pro oba ucty stejne, v ipv6 nastaveni je method "ignore".
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    KAERO: rozdil je minimalne v tom, ze ty mas pustene IPv6
    zkus ho vypnout..
    KAERO
    KAERO --- ---
    DELVIT: pustil jsem wireshark, a zkusil se prihlasit na wifi "aja" z uctu "jiti" - prihlaseni probehlo. pak jsem to same udelal z uctu "martin", prihlaseni neprobehlo. koukam na zaznamy wiresharku a jsem z toho uplne tumpachovy - tohle jde uplne mimo me. kdyby se ti chtelo na to podivat, byl bych vdecny. v zipu jsou oba zaznamy a jejich exportu do txt:
    http://dl.dropbox.com/u/2634113/ws.zip
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: a koukal si se wiresharkem nebo podobnym k cemu tam vlastne dochazi pri te komunikaci? zajimalo by me co tam posila ten tvuj komp pod jednim a pak druhym uctem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    WLADKA:
    PUPU: Také bych se k tomu přikláněl. Místo uživatelské instalace"instaluj na celý disk/počítač" a je to. Na druhou stranu, může být jen nepřipojený.
    Zkus doplnit. Plus se podívej na kapacitu, jestli těch pár GB přibylo nebo ubylo. Takhle fakt vaříme z vody.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DELVIT: do nastaveni ovladacu jsem nesahal, wifi jela outofthebox, takze nastaveni by melo byt stejne.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: podle toho co pises, tak problem bude v ovladaci nebo nacitas ten ovladas s jinymi prepinaci/param. Nechybi ti tam neco pri nahravani systemu?
    PUPU
    PUPU --- ---
    WLADKA: k tomu muze dojit snadno, staci se prehlednout a spatne nastavit parametry instalace. pokud nam ovsem nereknes neco blizsiho, pak tezko rict
    WLADKA
    WLADKA --- ---
    zdravím, chtěla bych se zeptat, zda už někdo při instalaci ztratil disk se zalohovanými daty a nebo se v tom jen nevyznám a nemůžu ho najít. díky, V.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ERGOSUM, CHOROBA: jsem neupresnil - pritelkyne se tam ze sveho uctu dostane, ale ja ze sveho uctu na stejnem OS na stejnem notebooku se tam nedostanu. hw i sw stejny, jen jiny linuxovy ucet. takze MAC adresa je stejna. navic QWWERTY ma pravdu, nemel by ji tam kdo pridat, je to cizi sit.

    je to trochu pruda, mam technickou poruchu, tak mezitim pouzivam cizi internet, ale musim vzdycky nejprv nalogovat pritelkyni, jeji ucet se zacne starat o wifi a pripojeni do cizi wifi probehne, neodhlasit ji a pote se muzu prihlasit i na svuj ucet, a muzu pouzivat internet.

    QWWERTY: jo vidis to me melo napadnout :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: pokud tam není heslo a není to účelný veřejný hotspot, tak zkus zjistit co je to za accesspoint/router (podle distrib. informací, packetů nebo logovací obrazovky do zařízení, ...)
    ... když se ti povede aspoň výrobce, tak zjistíš používaný default heslo a řekl bych, že máš tak 50% šanci, se podívat do konfigurace i na druhé straně (popř. zkusit i telnet a testovací účty)
    je to smutný, ale většina civilních routerů běží s default heslem do admin rozhraní nebo povoleným telnetem, kde mají všichni uživatelé admin práva (takže i test/test)

    to zmíněné MAC filtrování zní reálně - otázkou je, kdo by přidal notebook tvé přítelkyně do povolených adres, pokud je to úplně cizí síť?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mac address filtering
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KAERO: První co mě napadá, že je tam MAC adresa. Druhé je omezený počet klientů. Obojí je na straně té wifi. Může to být také cokoliv jiného :-).
    KAERO
    KAERO --- ---
    mam zvlastni problem - v dosahu je wifi sit. je cizi, ale nevyzaduje heslo. na notebooku (Ubuntu 10.04.4 LTS) se pritelkyne pod svym uctem (Gnome, standartni spravce siti) normalne na wifi pripoji. nikdy nezadavala zadne heslo. Ale ja se pod svym uctem (to same Gnome) se pripojit nemuzu. na nastaveni dane site nevidim nic rozdilneho. nechapu proc pod jednim uctem se pripojit lze, ale pod jinym ne. nevite po cem patrat, na jake konfiguraky se kouknout?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    si nahod emulaci rs232 pres tcp a posilej to normalne. myslim ze i njaka ceska firma ma na to supr funkcni soft prevodnik
    NIX23
    NIX23 --- ---
    zdar, chci udelat z tehle jednotek http://www.i4wifi.cz/nanostation5-loco-outdoor-5-ghz-klient-vc-13-dbi-anteny_d1267.html bezdratovej most pro RS232 seriovy port (piny dostupne na desce) ale nejsem moc zbehlej. neporadite nejakej jednoduchej zpusob jak to v openwrt udelat? co za nastroje pouzit? jeste doplnim ze prenos staci jednim smerem kdy jedna krabicka bude u pc jako vysilac a dalsich nekolik budou prijimat a odesilat prijmuta data na seriak - vsechnu to samy... (bezdratovy prenos signalu DMX) diky za rady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam