• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    DELVIT: do nastaveni ovladacu jsem nesahal, wifi jela outofthebox, takze nastaveni by melo byt stejne.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: podle toho co pises, tak problem bude v ovladaci nebo nacitas ten ovladas s jinymi prepinaci/param. Nechybi ti tam neco pri nahravani systemu?
    PUPU
    PUPU --- ---
    WLADKA: k tomu muze dojit snadno, staci se prehlednout a spatne nastavit parametry instalace. pokud nam ovsem nereknes neco blizsiho, pak tezko rict
    WLADKA
    WLADKA --- ---
    zdravím, chtěla bych se zeptat, zda už někdo při instalaci ztratil disk se zalohovanými daty a nebo se v tom jen nevyznám a nemůžu ho najít. díky, V.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ERGOSUM, CHOROBA: jsem neupresnil - pritelkyne se tam ze sveho uctu dostane, ale ja ze sveho uctu na stejnem OS na stejnem notebooku se tam nedostanu. hw i sw stejny, jen jiny linuxovy ucet. takze MAC adresa je stejna. navic QWWERTY ma pravdu, nemel by ji tam kdo pridat, je to cizi sit.

    je to trochu pruda, mam technickou poruchu, tak mezitim pouzivam cizi internet, ale musim vzdycky nejprv nalogovat pritelkyni, jeji ucet se zacne starat o wifi a pripojeni do cizi wifi probehne, neodhlasit ji a pote se muzu prihlasit i na svuj ucet, a muzu pouzivat internet.

    QWWERTY: jo vidis to me melo napadnout :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: pokud tam není heslo a není to účelný veřejný hotspot, tak zkus zjistit co je to za accesspoint/router (podle distrib. informací, packetů nebo logovací obrazovky do zařízení, ...)
    ... když se ti povede aspoň výrobce, tak zjistíš používaný default heslo a řekl bych, že máš tak 50% šanci, se podívat do konfigurace i na druhé straně (popř. zkusit i telnet a testovací účty)
    je to smutný, ale většina civilních routerů běží s default heslem do admin rozhraní nebo povoleným telnetem, kde mají všichni uživatelé admin práva (takže i test/test)

    to zmíněné MAC filtrování zní reálně - otázkou je, kdo by přidal notebook tvé přítelkyně do povolených adres, pokud je to úplně cizí síť?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mac address filtering
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KAERO: První co mě napadá, že je tam MAC adresa. Druhé je omezený počet klientů. Obojí je na straně té wifi. Může to být také cokoliv jiného :-).
    KAERO
    KAERO --- ---
    mam zvlastni problem - v dosahu je wifi sit. je cizi, ale nevyzaduje heslo. na notebooku (Ubuntu 10.04.4 LTS) se pritelkyne pod svym uctem (Gnome, standartni spravce siti) normalne na wifi pripoji. nikdy nezadavala zadne heslo. Ale ja se pod svym uctem (to same Gnome) se pripojit nemuzu. na nastaveni dane site nevidim nic rozdilneho. nechapu proc pod jednim uctem se pripojit lze, ale pod jinym ne. nevite po cem patrat, na jake konfiguraky se kouknout?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    si nahod emulaci rs232 pres tcp a posilej to normalne. myslim ze i njaka ceska firma ma na to supr funkcni soft prevodnik
    NIX23
    NIX23 --- ---
    zdar, chci udelat z tehle jednotek http://www.i4wifi.cz/nanostation5-loco-outdoor-5-ghz-klient-vc-13-dbi-anteny_d1267.html bezdratovej most pro RS232 seriovy port (piny dostupne na desce) ale nejsem moc zbehlej. neporadite nejakej jednoduchej zpusob jak to v openwrt udelat? co za nastroje pouzit? jeste doplnim ze prenos staci jednim smerem kdy jedna krabicka bude u pc jako vysilac a dalsich nekolik budou prijimat a odesilat prijmuta data na seriak - vsechnu to samy... (bezdratovy prenos signalu DMX) diky za rady
    PELDA
    PELDA --- ---
    PELDA:

    ftp -n > /dev/null << END_SCRIPT
    open $1
    user $2 $3
    cd $4
    dir -tr $5
    bye
    END_SCRIPT
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PELDA: dá se výstup dir pipenout přes negativní grep, nebo něco co tu konkrétní řádku sežere.
    PELDA
    PELDA --- ---
    Dotaz: mam skript, ktery mi do souboru nasype obsah adresare na FTP

    ...
    ftp -n << END_SCRIPT
    open $SYSTEM
    user $USER $PASSWORD
    cd $DIRECTORY
    dir -tr $tmpfile
    bye
    END_SCRIPT
    ...

    funguje to, ale ten DIR vzdycky vypise hlasku "output to local-file: /tmp/ftpDir?"
    jak se toho muzu zbavit?

    diky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DELVIT: navrh fs byl jeho. to ze zalozil namesys je vec druha, protoze proste na napadu se da vydelavat. to ze vyvoj ustal znamena jen jedno, hlavni mozek nema cas :)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VYHULENY_UFO: no reiserFS nebyl uplne "one-man-show". Spise se nikomu v tom nechce pokracovat, kdyz nositel jeho jmena, jak rikas, sedi za vrazdu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NYXEL: jeho budoucnost je stejna jako u vsech projektu, ktery jsou "one-man-show".
    hans sedi za vrazdu a jeste nejakej patek bude.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KEVIN00: zkus wammu (http://wammu.eu/) s N900 by mela byt kompatibilni. Nemam, takze si to musis odzkouset sam ;).

    Nebo muzes zkusit jeste https://gitorious.org/kmobiletools .
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Delší dobu hledám náhradu za Nokia PC Suite pro telefon Nokia N900. Našel jsem Nokuntu, ale program se s telefonem řádně nespáruje (není umožněno psát sms, nejdou provádět zálohy, synchronizovat kontakty ani je nijak upravovat, atd.). Má někdo zkušenost s tímto programem a telefonem ? Dále je program asi ve Španělštině, lze jej nastaviit na jazyk anglický ? V okně programu nejsou žádné možnosti nastavení. Případně nevíte o nějaké funkční alternativě za Nokuntu ?
    [Linux Mint XFCE]
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TOMINO_I: zatim jsem necetl, ale pro ssd bych drzel tohodle - https://wiki.archlinux.org/index.php/Solid_State_Drives
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam