• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    PUPU
    PUPU --- ---
    HALELUJA: SSL extender primo od Checkpointu. proti Fedore chodi pekne
    HALELUJA
    HALELUJA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s připojením se k Checkpoint VPN? Shrew se mi nepodařil zkompilovat (krachlo to na qt knihovnách a byť tam narvu žádané verze, tak cmake řve, že ne).. kvpnc to neumí.. dál nevim :_(
    KAERO
    KAERO --- ---
    DELVIT: jo jede. dik za help. stejne me ale mate, ze z jednoho uctu to jelo bez domlouvani, z druheho ne a z winu taky ne.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: jasne, zase automaticka vec co se pripojuje nikam. Nemel si tamto uuid te site, kam si se pripojoval a proto to nereagovalo. Hlavne, ze to mas poresene.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DELVIT: zjistil jsem, ze cely problem je v souboru /home/user/.gconf/system/networking/connections/cislo/connection/%gconf.xml. kdyz tenhle soubor zkopiruju z uctu kde se lze na wifi pripojit do uctu kde to nejde, voila uz to jde.
    viz vypisy souboru nize. ale moc mi smysl nedavaji.

funkcni verze:
    <?xml version="1.0"?>
    <gconf>
    <entry name="timestamp" mtime="1351191988" type="string">
    <stringvalue>1351191988</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="type" mtime="1351191988" type="string">
    <stringvalue>802-11-wireless</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="uuid" mtime="1351191988" type="string">
    <stringvalue>92f7eb1a-d765-499d-86f2-9a19021622e4</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="id" mtime="1351191988" type="string">
    <stringvalue>Auto aja</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="name" mtime="1351191988" type="string">
    <stringvalue>connection</stringvalue>
    </entry>
    </gconf>

vadna verze:
    <?xml version="1.0"?>
    <gconf>
    <entry name="type" mtime="1351192068" type="string">
    <stringvalue>802-11-wireless</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="uuid" mtime="1351192068" type="string">
    <stringvalue>5390a6ae-84fe-41ec-8d37-6bea557b8235</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="id" mtime="1351192068" type="string">
    <stringvalue>Auto aja</stringvalue>
    </entry>
    <entry name="name" mtime="1351192068" type="string">
    <stringvalue>connection</stringvalue>
    </entry>
    </gconf>
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KAERO: jaksi dopadl s tou siti?
    KAERO
    KAERO --- ---
    ADMIX: ha, to vypada jako to co hledam. dik!
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KAERO: sshfs
    KAERO
    KAERO --- ---
    ADMIX, SAMGARR: diky, padre. akorat zas pobezi nfs server. neni neco pres ssh, kdyz mi stejne vsude bezi openssh server?
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    ZUZU: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-session/+bug/838792
    docasnym workaroundem je provadet vypnuti prikatem sudo shutdown nebo sudo reboot ;-) ...
    jeste nejake info je tady:
    http://askubuntu.com/questions/122304/shutdown-or-restart-logs-out
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ADMIX: nfs, bejby! ikdyz se na mem notebooku po suspendu chova vice nez divne..
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KAERO: nfs bejby!
    KAERO
    KAERO --- ---
    co pouzivate na sdileni souboru mezi linuxovymi stroji? neco ve stylu pripojim pocitac do domaci site a dany adresar bude hned dostupny pro ostatni linuxove stroje? na kazdem pocitaci pustit samba server mi prijde jako zbytecne komplikovane...
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    ZUZU: tohle mi 12.04 dela na notebooku (obcas) taky, ale notebook vetsinou uspavam, tak jsem tomu nevenoval vic casu, jen jsem to zkousel hledat a je to snad uz hlasene jako bug ;-)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ZUZU: možná by bylo dobré zjistit, co za případnou chybu ti to píše, když ten shutdown zkusíš udělat na komandlajně

což by mělo být

sudo /sbin/shutdown -h now

(plus zadat tam svoje heslo, když se tě to zeptá)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU: tak už jsem to vyřešil. počítač jsem běžící natvrdo vypnul (10 sekund držel vypínací hw tlačítko). po naběhnutí už vypnutí i odhlášení funguje. ale vydrží to tak dva tři restarty, a pak už se zase jen odhlašuje. po "tvrdém" vypnutí, to zas pár cyklů jede a tak stále dokola. divný.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    mám drobný lama dotaz. v linuxu nejsem žádný expert.
    nainstaloval jsem teď ubuntu 12.04 na jeden počítač.(při instalaci jsem všechno nechal defaultně a jen odklikal)
    funguje to krásně, akorát mám jeden problém: když v menu vpravo nahoře dám "vypnout", počítač se nevypne, ale jen odhlásí a objeví se přihlašovací obrazovka. když zvolím "restartovat, stane se to samé, počítač nebootuje, jen se to odhlásí... nevíte co s tím?
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    DELVIT: Díky, zkusím to.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MINGHAO: Nejspise to vypada, ze mas spatne nakonfigurovany keymap a rozlozeni klavesnice. Sem se podivej, jak se to dela pro mint: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=175&t=97904.

Pokud chces uplne pocestit system musis si pohrat s locales.

Zkus si pohrat s tvojim nastavenim locales. Zadanim prikazu`locale` bys dostat neco takovehoto:
    LANG=en_US.UTF-8
    LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
    LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
    LC_TIME="en_US.UTF-8"
    LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
    LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
    LC_MESSAGES=C
    LC_PAPER="en_US.UTF-8"
    LC_NAME="en_US.UTF-8"
    LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
    LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
    LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
    LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
    LC_ALL=

A muzes to zkusi to zmenit na ceske - vice na archwiki: https://wiki.archlinux.org/index.php/Locale
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    Mám takový problém s klávesnicí - nemůžu psát háčky čárky spojením klávesy "+,=" a písmene. Nefunguje ani symbol pro stupně, ani dvojtečky nad u, nebo o. Přičemž se problém týká jen některých programů, bohužel těch, kde by se mi to zrovna nejvíc hodilo: prohlížeče, LibreOffice...
    Nastavení a systém: Linux Mint 13 KDE 4.8.5, mám nastavenou Generic 105-key (Intl) PC klávesnici, rozložení Czech (qwerty).
    Kde to funguje? V testovacím poli v nastaveních klávesnice, taky v Kate (text editor). A ještě někde mi to fungovalo, ale to už nevím, co to bylo.

Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam