• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    HARVIE: to je jasny.
    Ale mam premium acc pro par serveru - a na ty bych chtel nacpat seznam linku a nechal to sosat v noci/kdyz nejsem doma NASku
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    LOOKASH: no je tam trochu problem s opisovanim captchi - obzvlast v pripadech, kdy se ji nepodari desifrovat automaticky...
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    Nebyl by tip na konzolovy download manager ze stahovacich serveru (idealne s podporou ceskych serveru)?
    Zatim vsechno co sem potkal tak bylo v jave/prez wine, ale hlavne s GUI (Jdownloader/freerapid downloader atd)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHOSTDOG32: V praci sem to ted vyresil takhle:
    harvie@ltsp:~$ cat /usr/local/bin/mysohyb 
    #!/bin/sh
    while true; do
    	sleep 1m
    	xdotool mousemove_relative --sync -- 1 1
    	sleep 1
    	xdotool mousemove_relative --sync -- -1 -1
    done
    
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHOSTDOG32: v gnome s tim byly problemy... obzvlast v gnome 3 to snad jeste porad nejde... je to nasiraci hlavne kdyz se clovek kouka na film...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GHOSTDOG32: V LXDE volby-správce napájení.
    Začínám mít podezření, že až vyřešíš své problémy, všechno přeinstaluješ a začneš s něčím jiným. :-D
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PISKVOR: ok, chápu to tak, že VM je "nejsilnější" z hlediska kompatibility. POtřebuju právě ty aplikace (ms access) krátkodobě provozovat v co "nejkompatibilnějším" režimu, takže to udělám přes VM. Díky moc!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHOROBA: "To záleží na tom, jaká je vaše definice 'je'." -B.Clinton
    To jsem si myslel taky, ale zrovna včera jsem řešil, jak přehrávat videa na voyo.cz - přehrávač pro filmy je v Silverlightu. Moonlight se nechytá vůbec, Wine+FF/Win taky ne, speciální build Wine+FF právě pro podporu Silverlightu (který jinak funguje s lecčím) taky ne.

    Jinými slovy, Silverlight tzv. "je" i pro Linux - pokud se ovšem smíříš s tím, že má rozbitou, zastaralou, polovičatou implementaci a některé věci tam nefungují vůbec (PlayReady například). To je medle ještě horší stav než "pro Linux není vůbec."
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    silverlight je i pro linux myslim.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LEFTY: Hodně záleží na tom, *jaké konkrétně* win aplikace. K některým činnostem existuje adekvátní náhrada v Linuxu, např. pro mnoho uživatelů stačí místo MS Office třeba LibreOffice (to neznamená "pro všechny!" - MS Access je holt MS Access); některé aplikace lze bez problémů provozovat pod Wine (kompatibilitu lze zhruba ověřit podle http://appdb.winehq.org/ ), a některé věci prostě bez Opravdových Windows (byť ve VM) jen tak bezproblémově nespustíš - to je mj. případ novějších MS Office, některých featur Silverlightu, etc.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    další lama otázka - když chci provozovat nějaké windows aplikace (office/access), mám to dělat raději přes wine, nebo nainstalovat virtual box a spustit si virtuální stroj?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HARVIE: díky!
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    LEFTY: v menu to neni? tusim ze se ten program jmenoval lxappearance nebo lx něco... napiš do terminálu lx a párkrát zmáčkni tabelátor a uvidíš... případně ho možná nemáš nainstalovanej... BTW lxde narozdíl od ostatních porstředí mění přímo nastavení gtk, takze zmeny se muzou projevit i v jinejch prostredich, co si to neresi samy... me se napriklad konfigurace z LXDE projevovala i u gtk aplikaci ve fluxboxu a dokonce i v gnome, kdyz spadnul ten jejich settings daemon...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Mám ubuntu 13.04 na thinkpadu T510. Používám LXDE, ale mám nainstalované i default ubuntu a xubuntu. Poradíte někdo, kde najdu detailní nastavení grafiky, jako např. byhlazování písma? díky moc.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHOSTDOG32: jo... linux zadny rozklikavaci nabidky nema :) linux je jadro... pokud je stejnej bug v gnome a xfce, tak to muze bejt dany napriklad problemem v GTK... ale taky to dost mozna muzou bejt 2 uplne nezavisly bugy co vypadaj podobne... nebo jenom tvuj nezvyk :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    ja mam taky skoro cistou (az na optimus kvuli nvidia grafice) instalaci Mint13 a zadny bugy nepozoruju - mozna tak 2x do mesice mi zustane viset VLC a musim ho killnout rucne... ale to je jedinej problem. vyzkousel jsem Cinnamon i Mate desktop, Mate mi vyhovovalo vic, tak mam Mate.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Já používám základní Ubuntu s Unity (momentálně 13.04) a žádný bugy nepozoruju. Naopak když někdy přesednu k noťasu s windows, tak mě ten interface štve, Unity mi sedí víc.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GHOSTDOG32: reseni takovyhlech problemku se daji vetsinou vygooglit.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GHOSTDOG32: no a? to je porad jen maly zlomek linuxoveho sveta.

    btw zahlavi:
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    CHOROBA: uz to funguje, mockrat dekuju!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam