• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdarec, chtel bych se zeptat na jednu blbost.
    Slo by nejak donutit WIN XP aby se nainstaloval na 3ti volnou partitionu na 2.HDD?
    Jsem to vcera zkousel a jaksi na me pri instalaci vykoukla BSOD.
    Nechci prekopavat 2 partitiony co jsou pred tim, i kdyz by to slo (/var, /home)
    Jenom jestli to nekdo nezkousel.
    DIky ;)
    PS: Archlinux, Syslinux, 1xSSD (bootable), 2x 1TB SATA HDD.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    usb legacy
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MARECEK: myslim, ze se mi kdysi podarilo tento problem poresit pohranim si s nastavenimi usb v BIOSU, ale uz opravdu nevim co konkretne jsem delal
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ERGOSUM:
    1) nemam
    2) zkusim
    3) nemozny :-)

spis mi jde o to jak je tohle mozny...? proc to v nektery fazi ty instalace funguje a pak uz ne?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARECEK: Napadají mě dvě snadné cesty(instalovat s drátovou klávesnicí, instalovat z live distribuce) a složitější (instalovat s nefunkční klávesnicí).
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Prosim vas uplne debilni problem...- mam doma jedinou klavesnici (bezdrat logitech s unify usb prijimacem...-proste klasika)
    pri instalaci opensuse (a i debianu) mi klavesnice nefunguje - teda funguje castecne - muzu vybrat typ instalace atd ale pak uz treba nemuzu zadat velikost disku atd. - proste je mrtva. V biosu funguje v pohode tak nevim kde maji ty instalacky problem....
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jojo, odlejvej az logrotate logy. pripadne si uprav /etc/logrotate.d/apache2
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ja pouzivam logrotate a zalohuju/odlevam az to, co je odrotovane (pokud vubec). Ale nenam velky provoz a moc to nectu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V cronu mam jednoduche zalohovani log a error souboru z apache...

Neni tam nic moc provoz a i tak se dost casto podari toto:
    tar: /var/www/web.cz/log/access.log: soubor byl během čtení změněn

dá se udělat nějaký snapshot než to začnu TARovat?
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA: Nevim proc tady votravuju, kdyz staci googlit... (sypu si popel na hlavu!) http://www.linuxtopia.org/HowToGuides/services.html
    RIVA
    RIVA --- ---
    Zdar, mam v praci jeden CentOS 6.3 box a nejak mi tam nechce po restartu automaticky nabehnout vncserver. Musim ho startovat manualne "sudo service vncserver start". Nevite jak to udelat aby mi to startovalo samo?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    ERGOSUM: myslíš Wubi?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CHOROBA: Díky. To je on.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    unetbootin
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MAHUTA: Je na to soft pod widle (jméno nevzpomenu), nebo přez Live CD(třeba i externí mechanikou).
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    ERGOSUM: Diky,jak to mam dat na flashku jako live když ted nemam comp s linuxem? de to vubec?
    RIVA
    RIVA --- ---
    RATTKIN: Dikec, uz stahuju! :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RIVA: je verze essential firewall co je i na firemní použití free ale nemá ips s VPN
    RIVA
    RIVA --- ---
    CHOROBA:
    RATTKIN:
    Dik moc! Zkusim prvne ten pfsense a pokud by to bylo prilis slozity tak ten Sophos. Nicmene protoze je to ve firemnim prostredi a ta free licence je jen na home use, tak bych radsi aby fungovalo to prvni reseni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam