• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: tak ze vlastne presne tohle co?
    [ubuntu] SD card reader for Acer AO756 [Archive] - Ubuntu Forums
    http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-2042450.html
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    tak to píše furt dokola: "Timeout waiting for hardware interrupt." po vyndání karty: "Card removed during transfer!"
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak misto messages zkus "syslog"
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    "tail: „/var/log/messages“ nelze otevřít pro čtení: Adresář nebo soubor neexistuje"
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo to je notebook! ja myslel ze mas pocitac... :)
    spis zkus pustit sudo tail -f /var/log/messages

ti to bude vypisovat esli komp neco dela. pak tam strc kartu a koukej esli to neco pise, pak ji vyndej a to samy. Pak sem hod vysledek. Esli to teda neco psat bude.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    "operace zamítnuta" zadávám něco špatně?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: zajimavy... zkus tam soupnout kartu a zkusit
    sudo echo 1 > /sys/bus/pci/rescan
    pak zas koukni na vystup dmesg
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    CHOROBA: mam integrovanou čtečku, externí čtečku nevlastnim

MARECEK: mam pocit že to píše to samý. Mam acer aspire one ao756-1007ckk
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: vytahni kartu, koukni se na to co ti vypise "dmesg | tail -100", strc tam kartu a posli to znova.
    Taky rekni co mas za pocitac....
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    VENDULKA: ted uz je potreba se podivat, esli je ta ctecka kablikem pripojena k usb
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    hmm tak je to v pytli..v adresáři /media mam jenom připojenou flashku, na kterou jsem úplně zapomněla. nakonec mi došlo, že pod "sudo fdisk -l" mi to našlo jenom tu flashku a nikoli ten sd disk. co teď teda?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: jestli je to ubuntu tak se podivej do adresare /media -ubuntu tam mountuje usb a dalsi zarizeni.
    taky si prikazem "mount" muzes vylistovat co je zrovna mountly a podivat se kam to pripojilo to /dev/sdb
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    ok, dala jsem sudo fdisk -l, disk tam je. pak jsem si podle níže zmíněného návodu vytvořila adresář /mnt/SD a pak dala "sudo mount -t vfat /dev/sdb /mnt/SD" a na to mi to odepsalo "mount: /dev/sdb je již připojeno, či je /mnt/SD již používáno
    " ?????
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: fdisk poustej jako "sudo fdisk -l"
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    MARECEK: vygooglila jsem tohle a chtěla podle toho postupovat: http://www.ehow.com/how_7165724_mount-sd-card-linux.html jenže po zadání fdisk -l se mi nic nezobrazilo
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: zkus ji primountovat rucne...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    zdravim, mam takovej dotaz. mam novej komp a na něm ubuntu 13.2. Komp má integrovanou čtečku karet, jenže když jsem tam strčila SD kartu, vůbec jí to nenačetlo. Nejsem si jistá zda je problém v hardwaru nebo zda mi jenom chybí nějaká aktualizace. SD kartu držim v poprvý v životě v ruce..takže vůbec nevim
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    imho krasnych 22let :0)

[Phoronix] Linux 3.11-rc7 Celebrates 22 Years Of Linux
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTQ0NTQ
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    MARECEK: Uz jsem to poresil tak, ze jsem nasel jeden 500GB disk ve skrini, tak jsem to na to nahodil. Zatim teda jedu na XP.. jestli bude dneska cas tak musim upravit syslinux a tajne doufat, ze UUID bude na disky fungovat lepe, nez si myslim :D
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    TOMINO_I: co vim tak xp se instalujou/nabizej na partitionu kde najdou bootable flag tzn ze resenim je odebrat bootable flag z ostatnich partysen kde ho mas, nastavit ho na tu kam chces instalovat, nainstalovat to a modlit se aby to ten zkurvenej windowsi zavadec moc nerozesral...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TOMINO_I: No další možností by bylo instalovat Win XP na flashku a nastavit boot z ní. Záleží nač widle potřebuješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam