• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BELIEVER: Mělo by to jít/běžně používáme, když není flashka vhodnější. Jednoduchý test: vezmi jeden soubor, zkus ho nakopírovat na disk, otevři ho na disku/.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pravou mys - properties - open with ? asi
    PUPU
    PUPU --- ---
    BELIEVER: co presne to znamena 'neotevru'? ze nemas program, kterym by sis ty obrazky prohlednul? v tom pripade ho budes muset nainstalovat. pripadne muzes zkusit ty obrazky otevrit v necem univerzalnim, treba v browseru...zalezi na tom, v jakem jsou formatu
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Pomrveny asociace?
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    ADMIX: Je to CD s vypálenými obrázky - vypáleno počítačem s windows. Nejdou mi v linuxu otevřít (jednotlivé složky a soubory tam vidím, ale neotevřu je). Říkám si, jestli to není kvůli systému souborů. Pod windows to přečíst jde.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BELIEVER: zalezi co tam vypali, ale obecne prectes obema smery.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Zdravím - asi hodně noob otázka: Když mi někdo vypáli na CD/DVD data pod windows, tak to na linuxu nepřečtu a naopak?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PISKVOR: Děkuji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHEVALIER: Jo, prohledává i "skryté" (fskutčnosti jenom některé utility nevypisují soubory začínající tečkou, v tom je celá ta skrytost).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ajo, symlink!
    se mi povedla tudle lepsi vec, sem delal zalohu mysql pomoci dumpu pres rsync z jinyho stroje a chytre spustenym scriptem sem si smaznul /var/lib/mysql
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PUPU: Delam ted se systemem, kterej pouziva tolik symlinku, ze neco takovyho uz _nedelam_ :D

mnohem horsi pocity mam, kdyz pisu update nebo delete from :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    zvlast kdyz predtim napises cd /
    PUPU
    PUPU --- ---
    take mate takovy zvlastni pocit, kdyz pisete 'rm -rf *' ? ja pokazde...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    GHORMOON: Děkuji.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    zkusil jsem a neco v .svn mi to naslo, tak asi jo :D
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Příkaz "find" prohledává i skryté adresáře, nebo je na to nějaká volba?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OK1DF: Pár věcí mě napadá: Nějaký program/služba nevrací paměť. Restart programu, nebo OS jde například přes CRON. A nebo něco jiného :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OK1DF: debian jake verze (mozny problem s kernelem)? pouziva se tam wifi (jsou dokumentovane problemy s ipw3945 ovladacem...)? Objevi se alespon neco na obrazovce...?

Dotaz pokladas prilis obecne na to, aby se dalo odpovedet.
    OK1DF
    OK1DF --- ---
    Ahoj,
    mam Debian na notebooku Dell D630 ridici toto zarizeni: www.ok0epb.cz . NTB se nepravidelne cca po 2 - 3 tydnech kousne a pomuze jedine restart. Myslim, ze by to vyresil pravidelny restart /treba kazdou nedeli/ a pak nasledne spusteni kontrolniho programu. Prosim, pomuze mi nekdo ??

Dekuji,
    Frantisek
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Ahoj,možna to sem nepatří ale....Zkoušeli jste někdo instalovat nějak Javu do PocketBook(622)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam