Tak mi pořád blbne ta nvidia. Mám Linux Mint 13 Maya KDE Linux 2.6.42-37-generic i686.
Vlastnosti grafické karty (sudo lshw -c display): product: G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]; width: 64 bits; clock: 33 MHz; capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom; configuration: driver=nvidia latency=0
Nainstaloval jsem oficiální NVIDIA driver 304.xx. (S novějším mi to v setupu říkalo, abych si stáhl tento). Dal jsem do blacklist-oss.conf jsem přidal blacklist na ostatní ovladače, co by se s tím mohli rušit (vga16fb, nouveau, rivafb, nvidiafb, rivatv, vesa).
Už mi to po takovém postupu fungovalo pěkně. Po updatu jsem to musel sice udělat znovu, ale pak to zas fungovalo. Teď to ale normálně při fungování zmrzlo a od té doby ne a ne nastartovat xserver. Při normálním bootu to zamrzne s tmavou obrazovkou, jak jsem později zjistil v bodě, kdy to před tím vypsalo "Stopping System V runlevel compatibility". Ctrl+Alt+F1 mne dostane do příkazovky. Příkaz startx pak ale hází takový error:
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0. Please check your system's kernel log ...
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
(EE) NVIDIA(0): Failing initialization of x screen 0
....
(EE) Screen(s) found, but nono have usable configuration.
NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidia0 (Input/output error).
Fatal server error: no screens found
...
xinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: No such file or directory
xinit: server error
Nějaké nápady, co s tím? Díky.