• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    PISKVOR: Diky moc! ten balik od tebe jsem nakonec rozshodil.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    PISKVOR: dikes.
    The Great Fire Wall of China , tomu tady rikaji. Neprojde pres neja FB, twiter,youtube, Google +, ani fotky z bejvaly picasy a spoustu dalsich medialnich serveru. Vetsinou , neco co hodne potrebujes, tak to nejde. Cesky weby se loadujou jak za starejch casu Dial Up pripojeni a nekdy bez VPN taky neco nejede.
    Skype kupodivu jede vpohode. Neni problem volat v pomerne dobry kvalite kamkoliv ( jestli to odposlouchavaji to nevim ) . Kazdopadne do nedavna tu fungoval aspon google search s mapama. ten pred par mesici taky uskrtily:-( takze pouzivam yahoo , nebot jejich Baidu ( kopie googlu ) vyhazuje plno nesmyslu + to ze se svoji chabou znalosti cca 2000znaku, porad nejsem schopen se vtom plne orientovat.
    Vypada to ale ze problem je na me Linux strane, pac se snazim pripojit pres Freezilu na muj web ( pres win and Mac neni problem ) a nejde to. Pise to can not connect to server ( stejnej kec jak u skype ) . Tak nevim jestli nemam zapnutou nekde nejakou ochranu proti vystupu z myho compu?
    Nejsem IT, ale predpokladam ze pripojeni skype a Freezila pouzivaj jinejzpusob nez klasickej chrome prohlizec ( kerej mi tu funguje ). Nebude to neco s blokovanim Portu, nebo tak neco?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RUTHAN: Já z podobných důvodů přešel k Lubuntu (prostředí LXDE) a mám vše aktuální. Na Gentoo jsem zatím líný, ale sleduji. :-)
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    RUTHAN: hledal bych neoficialni balicek kernelu pro tvou verzi. vzit kernel.deb z nove distribuce a nainstalovat ho bude dost problematicke kvuli provazanostem typu kernel -> udev, systemd -> pulse audio, gnome....
    a samozrejme lepsi a jednodussi je pouzit neco normalniho, napr. debian, gentoo
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DANIELSOFT: to je pro Ruthana moc jednoduchy
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    RUTHAN: trochu bokem: pokud nesnasis Unity, co pouzit nejaky jiny derivat Ubuntu: Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu... pouzivaji jine desktopove prostredi nez Unity a pritom mas stejny repozitare normalniho softwaru vcetne kernelu
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Muzete me nekdo vysvetlit, jak je to s upgradovanim kernelu, myslim uzivatelskym? Rekneme, ze je nejaka starsi distribuce, ktery skoncil support, jak moc bezpecny je tam hodit novejsi kernel?

    Jmenovite, jelikoz nesnasim Unity, tak mam jeste Ubuntu 10.10, ktery pouzivam je pro zavadec jako safe mode a posledni kernel je tam 2.6.x a tak jestli si tam muzu skusit dat 3.x?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MRDAC_BEDEN: velka cinska... firewall... nikdy nevis, na cem jsi :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MRDAC_BEDEN: Cert vi - nejsem tam, ani nejsem cert ;)
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    PISKVOR: no nevim - ted jsem procetl par diskuzi, ktere vyplivl google na dotaz "skype china" a vypada to ze funguje, na druhou stranu kamarad kvuli tomu loni instaloval VPN, tak opravdu nevim
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MRDAC_BEDEN: Jinak nefunguje?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    PISKVOR: a az se ti to povede nainstalovat tak je jeste potreba nejakou VPN, pres kterou ten Skype budes honit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BEAUFORT: Velký Bratr tě vidí, no. http://i.piskvor.org/nyx/s4l.gz

    Uvedení do instalovatelného stavu - pro případ, že by ten firewall koukalo po konkrétním souboru:

    $ md5sum s4l.gz
    20cda28c0aac00ca046271fcbfe052a3 s4l.gz
    $ sha1sum s4l.gz
    4035d6bc6655091eaee58f554593749a734fd35d s4l.gz
    $ gunzip s4l.gz
    $ mv s4l skype-ubuntu-precise_4.3.0.37-1_i386.deb
    $ sudo dpkg -i skype-ubuntu-precise_4.3.0.37-1_i386
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    PISKVOR: dikes, tvuj link me prehodil sem
    Skype简体中文版官方网站-最清晰的免费网络电话
    http://skype.gmw.cn/?type=ubuntu64
    i prestoze je tem napsano ubuntu, vidim jen titulni stranu officialniho cinskyho skajpu., kde ke stazeni linux proste neni.
    anyway, podarilo se mi najit nejakej web, kde sou ty deby prime u nekoho na webu ( a jak sem videl nejsem jedinej co resi tenhle problem ) , stahnul sem ale skype se nechce prihlasit. tvrdi can not connect to server. Pritom pod Win i pod Macem mi to na stejny wifine maka vpoho. tak nevim.
    Kdyz budes mit cas a soupnout svuj balicek nekam kde to stahnu, tak ho rad ozkousim, mozna ten muj byl nejak poskozenej. Dikes.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: User agenta jo. V tomto pripade jde o jazyk, a to uz se podvrhava o neco hur; navic evidentne ho netaha jenom z headeru, ale i z GeoIP. Like magic...until it breaks.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: vetsina browseru umoznuje "podvrhnout" user-agenta, na tabletech/mobilech mas celkem snadno pristupnou volbu "tvar se jako desktop" :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Pokud by ani tohle nefungovalo, mam tu stazenej ten .deb balicek, tak ho muzu nahodit na nejakej web, kterej se nesnazi bejt chytrejsi nez uzivatel. (Tohle ocuchavani browseru "podle mne jses tablet a chces stranku v japonstine, tumas; a zadny vodmlouvani" me pekne sere)
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    PISKVOR: jo, ja mam stim problem. Jsem v Cine a vzdycky kdyz me download link hodi na skype web, tak i kdyz se prepnu do anglictiny, tak to tam nikde neni. je tam jen skype for Win, Mac a telefony. :( mohl bys mi prosimte soupnut direct link na ten download? Dikes
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BEAUFORT: skype.com jsi zkousel? Sice tam je posledni verze pro 12.04, ale se 14.04 funguje bez problemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam