• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    HARVIE: ja jenom, ze by ti treba pomoh zjistit pricinu problemu. Jinak nevim.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PUNKREASS: klavesnici sem testoval, spravce nechci
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    HARVIE: Tak nejakej zkus. Treba beznej Glipper. Nebo neni to treba v klavesnici? Nemas ten Ctrl opotrebovanej?:]
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PUNKREASS: nepouzivam zadnyho extra spravce schranky, proste ciste xka... problem byl jak ve fluxboxu, tak v gnome, tak v xfce. ta schranka kde oznacim a vlozim prostrednim tlacitkem funguje.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    HARVIE: co pouzivas za spravce schranky? Vis o tom, ze schranky mas dve?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Taky se vam na linuxu stava, ze obcas nezafunguje v xkach ctrl+c? ja uz ho mackam radsi 2x po sobe :-D je to uz roky napric ruznejma distrama a kompama co se mi to deje... proste udelam ctrl+c, ctrl+v a vlozi se neco co sem zkopiroval pred pul hodinou...
    SUK
    SUK --- ---
    RUTHAN: Problem s tema ovladacema byl takovej, ze widle nainstalovaly samy nejaky drivery, ktery neumely grafiku prepinat a ani kompletni odebrani driveru a instalace oficialnich (z webu vyrobce pocitace i vyrobce graficke karty) nepomahala. Proste se to tvarilo, ze tam ta dedikovana cast neni. Pouzil jsem vsechny mozny navody a rady z for, nakonec jsem stejne musel udelat kompletni reinstalaci a nenechat nainstalovat drivery z win. update....
    SATAI
    SATAI --- ---
    GIZMO: Necekej moc, at nejsi moc zklamany.
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SATAI: Crunchbang se libi ... děkuji pane.
    Ostatním také děkuji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GIZMO: Provozuju presne na tom LXLE (vychazi z Lubuntu 12.04), a je to...snesitelny. Jak zminovali predrecnici, problem je v tom, ze "hovno nenalestis," neboli ze je to zelezo vykonny jako starsi smartphone.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GIZMO: manzelka ma s Linux mint a xfce a celkem spokojenost.
    E_BLIMP
    E_BLIMP --- ---
    GIZMO: http://distrowatch.com/table.php?distribution=saluki
    Mnohaletá spokojenost na eee 1000h, provozováno jako live z SD karty. Jen nevím, jak s tou češtinou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GIZMO: Lubuntu a máš klid.
    SATAI
    SATAI --- ---
    GIZMO: můžeš zkusit crunchbang nebo možná puppyho, ale že by to byl nějaký uživatelský zážitek se říct nedá a stejně tvrdě narazíš na meze atomů třebas při surfování.
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    SATAI: Rada dobrá, ale v této chvíli bohužel nepoužitelná, na tohle jakožto i o víkendech pracující člověk, který se chystá na pondělní operaci ledvin nemám čas.
    SATAI
    SATAI --- ---
    GIZMO: vyhoď to. Nic s menším výkonem se za posledních x let nevyrábělo.
    (ne, že by to nešlo použít s řekněme Archem a i3, ale probůh proč? Jestli na použití trváš, tak začni kouknutím na Tišnovského přednášku o základním desktopu na linuxdays)
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit ...
    jaký linux bude nejvhodnější na tohle ... http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1000h-cerny-black-d98504.htm

    testoval jsem ubuntu 14.10 (pomalé), eeebuntu-3.0-standard (bez podpory), mint 9 (celkem spokojenost, ale pořád to není ono, mohlo by být rychlejší)

    Základní požadavky čeština, intuitivní ovládání na úrovni uživatele i pro laika (web, videa, dokumenty - je to pro přítelkyni, ideálně něco jako mint, s tím mám dobré zkušenosti u jejích rodičů), podpora a jednoduchá instalace z USB.+

    Děkuji.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SUK: Tak, to ze obcas nekomu na wokenech neco nejde je fakt, ale celkove je to stejna demagogie jako rikat, ze trabant a ferrari jsou to samy.

    Navic mam pocit, ze to ze s hybrid grafikou na wokenech problem rika mozna tak nejaky fanousek Linuse, protoze wokna bud nahodi graficky rozhrani nebo skonci na modrou, tak tam das jinej ovladac -stylem next, next restartujes.

    Jediny co si umim predstavit, ze to ma problem s nejakym vzpamatovanim z hibernace / spanku, roz je sakra neco jinyho, nez nefunkcni GUI po bootu. Ja osobne to vzdycky resil tak, ze proste v Bliosu zapnu Nvidii a tu integrovanou grafiku vypnu a Optimus vubec nepouzivam, protoze k cemu taky, aby clovek usetril par minut baterky? Vetsinou clovek bud koupit notas jen s integrovanou grafikou, nebo tam ma lepsi GPU na hry, ktery muze jed porad.

    Ale hlavne srovnat bezny one GPU system s hybridnim s 2 GPU (ktery treba AMD nepodporuje vubec, aspon ne v kombinaci Intel-AMD), coz je dost extremni pripad, ponekud hloupy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: Nerek bych, ze s grafikou obecne je omrd. Pri plnem povedomi faktu, ze vetsina poslednich instalaci byla na prvni dobrou a ani jsem nemusel dumat nad tim, co mam vlastne za HW. A s vice displayi byl obcas vomrd na cemkoliv, holt to ma svoje specifika :) A uroven binarnich ovladacu od vyrobcu je pomerne slusna sama o sobe (zvlast Nvidia), takze pokud neni clovek fanatik, pouzije radeji ty, nez ty otevrene...
    SUK
    SUK --- ---
    CHOROBA: Nedavno jsem stravil 3 vejkendy kvuli hybrid grafice i s widlema. Takze v tomhle ani ty widle prilis moc nevyhravaj :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam