Resim zase klasicky otrany Linux problem. Po upgradu desky na Z97 + Broadwell mi nejede sitovka v Ubuntu 10.10 32bit - ktery chci jeste sem tam pouzivam (a nebudu resit proc v multibootu mam X jinejch OS, ktery byjsme mi doporucovali), protoze je to Qualcomm Killer E2000 - coz je nejake prebalenej Atheros 8161.
V Debilian, SteamOSu a Mintu to pochopitelnej jede, jelikoz tam je podpora uz v kernelu.
Potrebuju zavest - akx modul - nejrozumnejsi navod co jsem nasel je tohle:
How to fix Ubuntu 13.04 alx ethernet driver | NortuRE Blog
http://blog.norture.com/2013/05/how-to-fix-ubuntu-13-04-alx-ethernet-driver/
Kdyz jdu podle navodu, tak mi ale ten driver-select vyhodi unexpected - } on line 82 - dead end. A kdyz ten krok preskocim a zbuildim vsechny ty drivery co tam jsou, a pak dam make install, tak mi to stejne vyhodi - unknow symbol in alx.ko
Hrozna zabava..
Jenze navodje pro Ubuntu 13.04, takze mam otazky:
1) Da se to nejak rozjed na 10.10 s 2.6 kernelem, nebo mam smulu? Tohle by bylo ponekud trapny protoze mi na stejny HW beha 12 let stara installace XP (nerikam, ze to byl snadnej process).
2) Kde najdu posledni verzi tech compact drivers a budou obsahovat jeste tehle driver, nebo je to nejakej balik, kterej obsahu neco co kernel ne a tim padem, v novy verzi bude zase uz neco jinyho, co mi nepomuze?