• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    systemd je v novým sles12 v plný parádě a chconfig nevidí nainstalovanou apache2 službu, systemctl jo.. Nevíte jak systemd řeknu, ať mi pouští apache2 či jinou službu při startu v runlevel3.. nic kloudnýho jsem překvapivě nedogoolil
    MALAINDIANOVA
    MALAINDIANOVA --- ---
    Zdravím, mám Ubuntu 14.04. Posledních pár týdnů mám problém s připojením na internet na domací wifi. Ostatní z bytu se vez problému připojí (mají windows). Dříve bylo připojení bez problému, i když nás tu bylo víc. Občas to vypadá, jako když jsem připojená, ale inetrnet nefunguje, občas mě to z wifi neustále odpojuje a občas mi jí to vůbec nenabídne. Na jiné wifi se připojím, i když bych řekla, že internet pak není tak rychlý, jak býval. Děkuji za pomoc. Jinak jsem opravdu začátečník, takže klidně polopaticky.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    PISKVOR: ten by mel vypisovat elasticsearch pri startu, mivam ho casto :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TEAPACK: ImpatientUserError :D
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    DELVIT: nene, alokovaný jí mám dost. Ale co jsem se v tom přes víkend hrabal tak to bylo opravdu způsobené určitým druhem bugu - ačkoli se to chovalo přesně tak jak mělo, struktura dat způsobila takové zpomalení běhu programu, že to vypadalo jako by se to zaseklo.
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    SUK: Spíš sonduju jestli je něco hotového. Zatěžovat tím další lidi nepotřebuji - zrovna ten eventdriver mám v očesané verzi, ale hledal jsem něco jak nemuset rebootovat :)
    SUK
    SUK --- ---
    RADICETA: Dokazal by ti, v tomhle ohledu, poslouzit mpd s dodelanym MIDI ovladanim? Muzu se pokusit udelat jednouchou aplikaci mapujici midi zpravu na spusteni prikazu v cmdline. Tedy by zprava pustila treba "mpc next" a vlitlo by to na dalsi skladbu. Ale zapomen na veskery crossfady a podobny veci.
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    SUK: Vlastně chci pomocí kliky digitálního mixpultu poslat midi přehrávači, aby rozjel skladbu (nebo skočil na další a rozjel tu)
    SUK
    SUK --- ---
    RADICETA: O co jde u toho eventdriveru? Nejsem si ted jist, zda chces ovladat "winamp" pres midi a nebo nejaky slozitejsi veci. Pomohl by DJ soft typu Mixxx?
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    Existuje pod linuxem přehrávač, který by se dal řídit po midi a uměl fader start jako např. drenkelfort eventdriver? Moje google-fu zatím selhává.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEFTY: pokud pouzivas KDE, zkus Digikam
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Poradite dobrej photo manager? Trideni fotek, rychly upravy? Dik.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TEAPACK: dojde pamet?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Tak jsem to trochu upravil, předtím jsem si vypisoval číslo běhu programu po 100k, a seklo se to vždy kolem 140M, tak jsem to přepsal, abych tam měl i trochu rekurzi a mohl si vypisovat rovnou čísla běhů a místo, kde to zrovna pracuje -> ono to pořád běží, jen jsou tam ošklivý data, tak to neskáče standardně po 1-2M řádcích, ale po 1, slovy jednom, řádku. Takže je to kombinace záměrně ošklivých dat a nevhodně nastaveného algoritmu :-(

    Bug v algoritmu nebude, protože když tam načtu o 500MB míň, tak to proběhne všechno v pohodě.
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    TEAPACK: Nebo si do toho kodu pridej nejake vlastni debugovaci hlasky, at vidis na kterym miste se ti to zasekne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TEAPACK: Mimochodem, co je "sekne"? Kdybych měl věštit z křišťálové koule, tak z popisu mám podezření, že v tom programu máš bug, kterej ti právě v tom konkrétním případě někde loopuje donekonečna.
    SUK
    SUK --- ---
    TEAPACK: Na case pouzit gdb nebo nejaky jiny lamafriendly debugger ;) Nejspis mas chybu v "projizdeni dat". S C++ ani cimkoliv jinym tohle nebude mit primou spojitost (temer veskery software funguje na principu "opravdu dlouhe while-smycky") :)

    Pripadne klidne hod nekam na nopaste kus kodu :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, zkoušeli jste někdy na pustit z terminálu opravdu dlouho while-smyčku v C++? mám menší balík dat (3GB) a když to chci projet, tak se mi to sekne někde kolem opakování s číslem přes 140M... Nevyhodí to jedinej fail, žádnej SIG, jenom jedno jádro jede stále na 100%. Ramku mám alokovanou podle velikosti dat, ta nikdy nepřeteče.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pripadne teda este predtim pomoci F6 vybrat spravnou kartu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam