Ahoj, neřešil tu prosím někdo problém s tím, že má dualboot a na linuxu (Debian) nefunguje WiFi?
Mám notebook HP-čko, ve winech svítí kontrolka na prosvíceném tlačítku a pomocí toho jde normálně vypínat i zapínat (a funguje bez větších problémů - tzn. nefunkčností jako takovou to není). Pod linuxem je to ale vypnuté, tlačítko můžu mačkat, jak chci, pořád svítí červeně a WiFi neběží.
Co jsem zjistila (a snad dobře pochopila), tak že se (prý) vůbec wifi nehlásí jako by byla hardwarově vypnutá.
Co jsem se ptala dál lidí kolem sebe, tak jsem zjistila, že za to snad můžou windows (10), které si WiFi "ukradnou" pro sebe. Ale nikdo netušil, co se s tím dá dělat, což je dost divoké, protože na windows mi pro změnu nikdo moc neumí rozchodit školní síť eduroam, v linuxu bych na to lidi našla, ale zase se všichni tváří dost divně na tu wifinu.
Na kupu věcí Windows potřebuji, takže se jich úplně nemůžu zbavit z počítače - a jsou věci, na které by linux byl nejlepší, tak jsem ho chtěla zkusit místo cygwinu, ale bez té WiFi je mi tak nějak... na nic.
Pokud někdo umí hledat líp než já a ví o něčem na netu, tak by měl stačit i link, jsem sice linuxový absolutní amatér, ale lidi, kteří mi to případně nainstalují, mám, jenom se moc netváří na to hledat všude možně, co že to s tím vlastně je (a hlavně jejich názor je jasný: "To máš tak, když tam máš Windows." :-) ). Díky moc.