• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SILVESTRAGON: mocp, ovladani pres Fn+...
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JUNIOR: Koukal jsi na owncloud nebo nextcloud?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    nevím jestli to patří sem, ale existuje něco jako "emailový client v cloudu" ? Ne samotný emailový účet, ale něco jako je gmail (který teď používám a chci se ho zbavit) - je super jak to umí spravovat více emailových účtů a vyhovuje mi to. Ale nechce se mi moc používat google jako takový (čistě intelektuální šprajc) tak hledám alternativu. Potřebuji aby k tomu byla i správa kontaktů ( z telefonu a emailu). Spousta jsem toho pogoogloval, ale neobjevil jsem zatím nic úplně extra. Jinak mám vlastní doménu s vlastním jménem tak klidně mohu nainstalovat tam cokoliv.

Díky
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SILVESTRAGON: Spotify web player :)
    SUK
    SUK --- ---
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    Co máte na hudbu? Určitě se to tu řeší co chvíli, ale muj nový objev lupa nenašla.
    Doteď jsem používal Audacious nebo Clementine, protože dobře umí mít otevřenejch najednou víc playlistů. Jenže integrace s Plasmou nic moc (nemůžu žít bez global menu).
    Takže melduju, že jsem narazil na Sayonara player a jsem tak spoko, že se o to musim podělit. Takhle nějak si představuju příjemný GUI, má dostatek funkcí, který se mi ale necpou do chřtánu, rychlost zatim vynikající.. Stabilitu zatim neposoudím, ale za první hodinu to nespadlo :-) Celková paměť 180 MB, zátěž 8 let starýho procesoru 2-3 %.
    Sayonara Player Official Site - Home
    https://sayonara-player.com/
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    AXTHEB: už jsme na to přišli. Ten program momentálně nepodporuje ARN, pouze x86 (64), takže máme asi smůlu, pokud neseženem source code. Někdy prostě trvá, než to člověk zjistí :(

Děkuju za reakci. Btw nejsem teď u toho, ale po daném příkazu nám to psalo nějakých pět znaků :) nic jako v "běžném" Linuxu typu popis souboru + typ architektury atp.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Co řekne "file soubor"?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    (OnPremisePoller :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ahoj, zkuste poradit prosím. Při spouštění On Demand Polleru v Raspberry se objeví hláška:

"Cannot execute binary file: Exec format error"

Většinou se prý jedná o snahu spouštět špatný formát souboru, např. 64 bitový na 32 bitovém systému. Jenže my jsme zkoušeli s kamarádem oboje. Práva jsme souboru dali jaká má mít podle návodu. Nevíme co s tím, google na tenhle konkrétní případ mlčí. Možná se někde něco musí ještě povolit, instalovat v nějakém konkrétním adresáři nebo nevím, někdo něco?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: co se tyce nouveau (nebo jak se ty open source nvidia ovladace jmenuji), tak na kartach 5/6 leyt starsich to docela fungovalo. chvili sem to provozoval, protoze nouveau+kernel mode settings (intel), abych mel k dispozici vga a display port soucasne. ano, mam optimus v notebooku a display port je proste nadratovanej primo k ty nvidii.
    ted uz to umi i proprietarni blob.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SATAI: Díky. To je ono.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ERGOSUM: pokud bash tak

ls > "soubor$(date +%y%m%d).txt"
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Můžete se smát, ale nemohu přijít na trivialitu. Dostat jednoduše do názvu skriptem generovaného souboru aktuální datum. Tedy v ideálním případě
    ls > soubor[něco].txt
    soubor20181011.txt

Přejmenovat soubor není to co potřebuji.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    FATBOZZ:
    nejlepsi kniha o shellu (s ukoly na reseni):
    Shell v příkladech aneb Aby váš UNIX skvěle shell
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FATBOZZ: mozna se uplne netrefim s odpovedi, ale za mne dobry ;)

https://www.commandlinefu.com
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    FATBOZZ: Taky uvítám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam