• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSTOFK: Jestli to bude jednorázový problém, tak dej na flashku nějakou malou live distribuci a přetáhni to v ní.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    dmesg / syslog
    tam neco videt musis. esli mas jenom V4L tak vdiis jen kameru, ne vnitrni pamet
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    CHOROBA: google nepomaha :( nevim jestli fotak umi MTP nebo PTP, je to stara webkamera ktera umi i fotit, potrebuji se dostat k vnitrni pameti, jeste na stare distribuci fungovala. Google nepomaha, gtkam nepomaha, manualni routing usb nepohama. System listuje zarizeni jako V4L, nevim jak to zmenit a tady google taky nepomaha :/
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    google nevi? vetsinou napovi dost rychle.
    jinak esli to neumi MTP a jenom PTP, tak je stim trochu srani
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Ahoj, mám zajímavý problém s foťákem/webkamerou, systém mi ji připojí jako V4L zařízení, na foťáku ručně MTP nastavit nelze, takže se musím spokojit s nastavením v PC, zkoušel jsem všechno možné včetně ručního nastavení cesty, ale nic nefunguje, nejsem schopný jej mountnout jako mass storage, v lsusb jej vidím...
    díky předem za jakoukoli radu/nápad, už jsem nad tím strávil dva dny :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SATAI: Nj, různé blbé problémy (nejen) se synchronizací a různě nedodělanými restartovacími skripty je docela úleva vyměnit za problémy se systemd ;)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    spatnej nejni monit
    SATAI
    SATAI --- ---
    ERGOSUM: to je náchylné na problémy se synchronizací.
    Navíc to jde proti unixové filosofii, ne asi? ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ERGOSUM: no a nebo si delas touch na pid file a pak ten datum kontrolujes.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KOC256: Případně vymakanější verzi dvou procesů.
    proces1) generuj soubor s časem a datem (kontrl_datum.txt)
    za půl hodiny zkontroluj zda kontrl_datum.txt stále existuje
    pokud existuje vyhlaš poplach

proces2) zkontroluj zda existuje kontrl_datum.txt
    pokud neexistuje vyhlaš poplach
    za půl hodiny smaž soubor kontrl_datum.txt

Oba procesy se vzájemně hlídají a ty se dozvíš když jeden zmizí. Dokonce ani nemusí být na stejném stroji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOC256: ne

Použij systemd nebo nějaký jiný service manager.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kdyz si rucne spustim proces:
    php70 /neco/script.php &

A bezi treba mesic a pak nekde zmizi (kill nebo ja nevim). Zjistim z nejakeho logu ze se to stalo?
    KAERO
    KAERO --- ---
    URZA: xfreerdp zvladne minimalne 1600x1200 po mistni siti, full screen, vetsi rozliseni nemam ozkousene.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    URZA: Ja to resim tightvnc na windows. Nepodporuje ale zvuk. Jinak bezva. Jestli najdes neco na rdp, dej vedet. Jeste me napada wine a rdesktop.exe, alw nezkousel jsem to.
    PUPU
    PUPU --- ---
    URZA: nezkousel jsem v teto konfiguraci, ale mam dobre zkusenosti s xfreerdp (http://www.freerdp.com/)
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, nějaký použitelný RDP klient který zvládne HDPI monitor, scaling a full screen? pro připojení z Linuxu (Kubuntu ale klidně nainstaluju jiné) do Windows. Zatím všechno epic fail.. Remmina se ani nepřipojí, KRDC je rozsekaný na jakýsi vysek obrazovky a Remote Desktop Viewer má problémy s fullscreenem..
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    BURYAN1: SANE se používá asi nejčastěji - http://www.sane-project.org/. Komerční je VueScan koukni se na Home.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BURYAN1: Jestli chceš jednoduchý program na skenování dokumentů plochým skenerem, tak ten je součástí snad každé distribuce. Pokud něco pokročilejšího, musíš dodat podrobnosti.
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Ahoj potřebuju skenovaci program do linuxu,poradte...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHOROBA: Mam jeste radsi blackbox. Ten jsem pouzival nedavno. Pak jsem to zmenil na fluxbox, protoze vetsina jde timhle smerem, jak se zda (kdyz nepocitam gnomare).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam