• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: tam se ti systemd sekne taky (prave kvuli cekani na network online...). Pruser je prave to DHCP na interfacu, na ktery to ceka, kdyz je ten interface explicitne zapnuty... zvlast pokud je bez allow-hotplug.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    a co se treba vratit ke korenum a nastavit spravne /etc/network/interfaces
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam takovou strapaci,

Mam ubuntu nakonfigurovany pres systemd a potrebuju ho casto restartovat a hrozne me stve sit.

Mam dva iface eth0 a wlan0 kde wlan0 ma statickou adresu a eth0 je s dhcp klientem kdybych nekdy potreboval treba...
    jenze jakmile zalozim /etc/systemd/network/wlan0.network tak start trva 300s protoze ceka na interface. jednoduche jak jen to jde...

[Match]
    Name=wlan0

[Network]
    Address=192.168.66.1/24
    #gateway=192.168.66.1

brana zadna neni je to lokalni system
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: tvl staci trosku premyslet zejo :)
    time rsync /src /dst && exitcode=$(echo $?)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky napad jak ziskat exit code z rsyncu, když je ještě "zaobalený" time ?
    time rsync -parametry /src /dst
    ?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    TBC: díky
    AXTHEB: díky
    CHOROBA: díky nakonec jsem vyřešil dle tvé rady.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    lepsi reseni, tadlety curakovsky jmena sou ve virtualu stejne k hovnu

sudo nano /etc/default/grub
    pridej
    GRUB_CMDLINE_LINUX="net.ifnames=0 biosdevname=0"

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

reboot

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DICK85: Nejspíš to máš nastavený v /etc/network/interfaces a stačí jen přepsat eth0 na ens32
    TBC
    TBC --- ---
    DICK85: pokud tam mas grafickou konzoli, tak v sitovani odeber komplene stary interface eth0 a nastavit si adresaci na ens32 a restart sluzbu site. pokud shell tak konfgiuraky site a je to
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Poprosil bych o radu, na jednom virtuálu jsem zvedl ubuntu 14.x.x. lts na 18.x.x. lts a po restartu mi nechce naskočit service networking chyba: Failed to start Raise network interfaces.
    See 'systemctl status networking.service' for details.

ifup -a
    exiting.
    Failed to bring up eth0

ifup -v eth0 : Cannot find device "eth0"
    Failed to bring up eth0.

ip link a kouká mže místo eth0 tam mám ens32 - který mac adresou odpovídá virtuální síťovce ve vmware.

Můžete mi prosím někdo poradit co s tím?
    Díky
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    resilo se tu nedavno, je i applet na rychlej switch audio out/in

podivej se na nastaveni pacmd, asi pujde nekde nastavit natvrdo v profilu output

pripadne:

Automatically change Sound Input Output device - Ask Ubuntu
    https://askubuntu.com/questions/158241/automatically-change-sound-input-output-device
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Prosím poradíte mi, jak nastavit, aby defaultní nastavení výstupu zvuku bylo na analogová sluchátka? Momentálně je výchozí stav linkový výstup a musím to pokaždé po restartu přepínat, dokonce i jen po odpojení a opětovném připojení jacka do zeleného sluchátkového výstupu na MB integrované zvukovky, MB je AORUS Gaming 7, mám Linux Mint MATE 19.1. Děkuji předem.)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FATBOZZ: na oldversion je i woody
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Existuje jeste nejake aktivni repo/mirror pro Debian Wheezy ?
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    RAINBOF: dekuju za nabidku, na screen uz sem si zvykl.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COMATORY: umi stejne jako screen
    Screen je ale na terminaly tezce navykova vec. Pokud si to chces zkusit muzem se potkat muzes si to zkusit. ale pokud ti vyhovuji tmux a screen tak asi nejni co resit.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    RAINBOF: neumi vic terminalu vedle sebe screen / tmux ? jinak screen pouzivam na prepinani ve full screenu a nevadi mi to. s tou velikosti fontu mas asi pravdu, ale ten starej thinkpad ma 1024x768 takze to pismo je tam tak akorat v defaultu :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COMATORY: ono gui napr i3 ma tu vyhodu ze mas terminaly ruzne vedle sebe a muzes menit velikost fontu. ten i3 desktop s lightdm podle mne sezere tez velice malo.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    CERMINEK: fakt GUI nepotrebuju, maximalne spustit pokud bych nutne potreboval

DEFILA: Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam