Ahoj, jenom zkoušim, jsem strašná lama.
Četně mám problémy s ntb a dvěma gpu. Běžný problémy mám za dobu používání manjara už docela osahané (dějí se mi ob aktualizace, při čisté instalaci). Jenže včera jsem se snažil přinutit grafiku dělat cosi a z mého lajdáctví jsem terminal zahltil všimmožným, až jsem nakonec kompa nespustil. Takže jsem jako jindy z live přes chroot-manjaro postupně nejdřív přeinstaloval, pak odinstaloval všechny nvidii ovladače, přeinstaloval video-linux, přeinstalovával jsem mhwd, zkoušel jsem reinstalovat celýho pacmana, nakonec i grub dle
https://wiki.manjaro.org/index.php/GRUB/Restore_the_GRUB_Bootloader a na tom jsem ale vyhořel. Možná jsem tam pokašil krok, ve výběru jestli BIOS nefo EFI, kde to mám na EFI, ale když to nepomohlo, zkoušel jsem i ten BIOSí...To jsem pak přebil tou EFIí. No a nakonec jsem se dostal do bodu 0, kdy se systém ani nepokouší a vypisuje mi něco jako symbol GRUB_IS_LOCKDOWN Not Found a entering rescue mode.
Asi tak náhodou nikoho nenapadá, co bych mohl ještě vyzkoušet? K datům na disku se dostanu, ale bojim se, že si nevzpomenu na vše tam ležící a nezazálohuju vše. Čisté instalace se bojim, že si vezme automaticky všechno, rozdělený disky nemám...