Dal mi mi někdo pls tip na GUI utilitku na hromadné přejmenování souborů styl Total Commander? (Ctrl+M) Nepotřebuji velkou funkčnost - Něco jako "nazev-[C].txt", kde [C] je counter, kterému zvolím počátek sekvence, přírůstek, počet míst a zarovnání zleva nulou. Dál jen potřebuji, abych mohl přejmenovávaní soubory označit a preview s případným varováním na přepsání.
Zkoušel jsem kde co a nevyhovuje mi ani jeden. Nejblíž je Double Commander, ale tam se mi občas stalo, že soubory smazal (nehledě na nedotažené UI - nepamatuje si historii, edit box je malý, přejmenované soubory nevidí, ...), build in aplikace Files touto funkcí disponuje, ale nedostatečně, jiné jsou placené (Smart file renamer), další overengineered včetně pluginů, další si dotáhne asi 150 MB knihoven (tuším KRename), jiné mají tristní ergonomii, kde se musím proklikat několika tabs, pyRenamer je tuším opuštěný.
Taková "blbost", myslel jsem si, že toho bude plno, ale nepodařilo se mi najít podobně straightforward řešení jako má TC.
Díky.