• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GILHAD: jo je: tio
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Když se tu probírá screen - já si teď hraju s různýma pofidérnostma (např Motorola 6809 - 8bit), co komunikují po seriálu (přez CH340 - ttyUSB0) a tak to vždycky zapojím do počítače a spustím screen /dev/ttyUSB0 115200
    A ono to funguje, akorát mi tam chybí úvodní logo. Když spustím screen moc brzo, tak vypadne, že /dev/ttyUSB0 není (a když to vyndám, tak taky skončí a smaže obrazovku).

    Tak jestli není něco jiného, co by dokázalo čekat, jestli náhodou to /dev/ttyUSB0 nevznikne a číst ho jakmile je to možné a když zanikne, tak čekat, jestli se zase neobjeví.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ZBYNEK: asi to tak udělám, aspoň se to v případě tátova laptopu bude updatovat automaticky a já jenom budu povyšovat zbytek systému
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DANIELSOFT: Zkoušel jsem oboje, ale nakonec mám .tar.gz u uživatele v home, takže se updaty dělají samy
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ZBYNEK: díky, máš to z PPA nebo z .tar.gz?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DANIELSOFT: Není problém snap odinstalovat a FF nainstalovat ručně, mám to takhle na 22.04 a vše v pohodě
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VYHULENY_UFO: to chápu, však jsem ho také používal :). Stále je to užitečný nástroj, ale nevím jestli jenom pro důchodce :).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DELVIT: protoze s nim tak nejak umim pracovat uz od devadesatek, kdy to byl celkem uzitecny nastroj...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DANYSEK: Já jsem dříve používal výhradně screen, ale byli věci jako třeba detach split screen, které dost používám a nefungovalo to. Taky tím, že tmux se vyvíjí pod OpenBSD tak si myslím, že kvalita kódu bude lepší.

    Jinak jestli se nepletu tmux má release cycle cca rok s tím, že v půlce roku (případně rychleji pokud jsou vážné) vyjdou opravy chyb. V roce 2020, když všichni byli zavření našli těch chyb více asi se nudili :D.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DANYSEK: Hmm... z některých distribucí už je pryč...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DELVIT: hele me taky vyhovuje screen spise... to je proste subjektivni vec.. ano, kdyz nekdo zacina at si osaha oboji (tmux i screen) a co mu vyhovuje vic, at pouziva.
    Z myho pohledu to dela co potrebuju, a to ze nekdo nechrli kazdy mesic novou feature (co zpravidla neco jinde dojebe) je z myho pohledu spise benefit a ne bug ;-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VYHULENY_UFO: huh? To by mě zajímalo čím :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak screen je hlavne pro nas duchodce, ze....
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GIOMIKY: nevím co považuješ za vývoj, ale screen normálně pokračuje. Poslední commit 1.2.2023 - https://git.savannah.gnu.org/cgit/screen.git/commit/?id=6df4a48ff6b31bedc2d0216b84dbe66cf9ca5e23

    Jinak mě tmux vyhovuje lépe, protože má lepší detach.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GIOMIKY: z ceho dovozujes, ze se screen nevyviji? ..viz https://git.savannah.gnu.org/cgit/screen.git ... ja v masteru vidim commit z letosniho unora, nevyvijenej software vypada ponekud jinak ;-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DANIELSOFT: Tmux je bohužel poslední, z těchto dvou multiplexorů, které někdo vyvíjí..
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak to by mělo být docela v pohodě
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Takže reálně ty 3-4 roky to budou, ale možná déle.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DANIELSOFT: koukám na to ještě protože oni to formulují u té 15ky až 6 let, což podle mš znamená, že sž budou mít 16ku hotovou na vydání, tak 15ka půjde na druhou kolej.

    Tady cituji z jejuch wiki:
    "Leap Major Release (15.x) extends maintenance and support until a successor. At present, a successor has not been declared; Leap 15's lifecycle fully aligns with SUSE Linux Enterprise. There is a projection as of March 2021 that Leap 15 will extend to Leap 15.5. The previous major version of Leap, 42, was supported for more than 36 months, while the current major version of Leap, 15, would then have up to 72 months of support (12x6). "
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DELVIT: ok dík, je to míň než u *buntu LTS, ale zase pokud to bude lepší systém, tak to skousnu, uvidí se podle toho, co mi bude vyhovovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam