• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Počkej až objevíš KDE...
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jenom ještě note to myself: jsem zbytečně zvyklý ze starých počítačů na odlehčená desktopová prostředí, s výkonem dnešních strojů už na tom nemusím šetřit, tak jak jsem teď kvůli bugu byl nucen přejít z XFCE na Cinnamon, tak jsem zjistil, že ten Cinnamon mi s více desktopovými možnostmi stejně vyhovuje asi líp

ale YMMV
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja asi po 10 letech omylem kliknul na nejkou mp 3 a spustilo se neco strasnyho, menovalo se to Elsa, tak sem to odinstaloval ;D
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GILHAD: na vsechno používám VLC. :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DANIELSOFT: Já furt mp3 přehrávám v audacious a "it just works" :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    pokud hledáte dobrý mp3 přehrávač pro Linux, tak mně se teď osvědčilo něco co se jmenuje "Strawberry" a doporučili mi to na redditu: je to fork Clementine což je fork amaroku, já znal Clementine ale už se aktivně nevyvíjí, tak byla zabugovaná, což Strawberry není.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    laptop s Radeon 780M a prekvapive vsechno funkuje jak hodiny, da se na tom i slushne parit
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    B3TL: taky pouzivam vyhradne AMD a bez problemu. Gamesky teda nehraju.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    THEODORT: existuje neoficialni port xfwm4 na wayland, ale do jeho kompilace bych se nepoustel. konec ot hlaseni.
    B3TL
    B3TL --- ---
    Ten m$ flight si jedu s bezdrátovým xbox ovladačem, kterej jsem si koupil kvůli alfě "No rest for the wicked" a ne s volantem.... Abych tak nějak předešel otázkám... 😬😆
    B3TL
    B3TL --- ---
    DURDIN: osobně jsem nikdy neměl problém s proprietalnima ovladačema, ale už provozuju jen AMD... Přes Steam nemám snad žádnou hru která by nešla spustit a zbytek jede pod Lutrisem včetně neher = rozuměj jinej SW.
    Používám volant na auto Race Sim hry a jedu i M$ flight simulátor přes steam
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    MA747, MA747: rx580, kterou zmiňuješ vedle k tomuhle CPU je to možná už trochu overkil, ale obecně je asi amd do linuxu lepší volba, než nvidia. Btw ten problém s dropem fps může být kvůli Xorg vs wayland. Co se týká supportu, už před lety, když jsem rx580 měl, tak amd tvrdilo, že podpora driveru pro polaris generaci končí takže s výpočty negarantuju nic. Nevím jak rawtherappee, já si na ni zkoušel hrát s tensorflow a bylo tenkrát třeba použít nějaké 3rd party knihovny. Jaký je stav teď netuším.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak kdyz nedas ani zabbix, tak to hledej nejaky hodne levny subscription
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    MUXX: protoze jsem zabbix nikdy uplne nepochopil v ramci integrace, at jsem se tam snazil kdykoliv naklikat cokoliv, tak to nikdy nedelalo uplne to, co jsem chtel. To uz mi nagios daval vetsi smysl a slo tam napsat check prakticky na cokoliv, i kdyz to byla docela vyzva
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no predne mrzne window manager, tedy xfwm. ekvivalent v cinnamonu je muffin.
    a kdyz uz jedes takovyhle "kvalitni" desktop environments, doporucuju navstivit v pripade problemu jejich github a prohlidnout si jejich 100+ issues.

ja zatim zustanu na KDE
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    THEODORT: nn, jen jsem si myslel, že někomu jinému s XFCE pomůže že tam napíšu že mě to mrzlo a že pomohla změna na cinnamon

ozval se někdo, že to nedává smysl, že v případě Cinnamonu i v případě XFCE desktop stejně stále řídí Thunar

ps ax | grep -i thunar na Cinnamonu nula nula nic. je to file manager, ne window manager

a prostě když je zkušenost taková, že XFCE mrzne a Cinnamon ne tak kdokoli když teoretizuje že to "nedává smysl" tak je to irelevantní vzhledem k tomu, jak se to v praxi reálně chová
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DANIELSOFT: tak ono stačí odinstalovat daně xfce balíčky, že

DANIELSOFT: cože? Ptal ses na blbosti a dostals bídu?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    a na redditu jsou zase všichni chytří jak rádio a někdo prý že mu to nedává smysl. už jsem se tam přestal s lidma bavit o náboženství protože to nemělo cenu, bylo by smutné přestat se tam bavit i o počítačích
    MUXX
    MUXX --- ---
    VESNACH: Proc si tam nedas zabbix? Nic moc tam nenastavujes, ma to agenta a funguje to.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jediná nevýhoda je, že teď mám v menu ještě ty nastavovátka z XFCE, které ale nedělají nic, resp se nezohledňují :( ale jinak bych to musel přeinstalovat a to se mi nechce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam