• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    TR1
    TR1 --- ---
    VYHULENY_UFO:
    mozna se zeptam jako blbec ale neni to stejny jako v repozitarich icedtea-netx?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TR1: nevim jak je to v mintu, ale ja pokud chci v gentoo pouzivat neco, co se nazyva "IcedTeaWeb" a spoustet tim jnlp soubory s pristupem k prastarym rozhranim davno mimo podporu, musim nainstalovat toto...

GitHub - AdoptOpenJDK/IcedTea-Web: The new home for IcedTea-Web
    https://github.com/AdoptOpenJDK/IcedTea-Web
    IcedTeaWeb is an open source implementation of JSR-56 that is better known as Java Web Start.
    TR1
    TR1 --- ---
    Po cca mesici od prechodu na mint22 jsem o vikendu zaznamenal prvni vaznejsi vec, co mi na teto verzi nefunguje. Nemuzu pristupovat k serverove zakladni desce pomoci IPMI, proste nespustim javaws launch.jnlp. Vsude se docitam, ze na vine je nova java a ma se pouzit nejlepe java8. Kdyz ji doinstaluji a pomoci prikazu update-alternatives --config java nastavim java8 jako vychozi tak porad dostavam stejne chybove hlaseni. Podle ruznych navodu jsem zkousel editovat i soubor launch.jnlp ale ani to nepomaha, bud dostavam stejnou hlasku nebo program zhavaruje. Na puvodnim mint21.3 a openjdk 11.0.24 vse fungovalo bez problemu. Neresil nekdo stejny problem?

PS: provizorne jsem pouzil misto javy HTML5 ale tam treba nejde pouzit virtual media a celkove mi to moc nevyhovuje.

WARNING: package sun.applet not in java.desktop
    WARNING: package com.sun.net.ssl.internal.ssl not in java.base
    WARNING: package jdk.internal.util.jar not in java.base
    WARNING: A command line option has enabled the Security Manager
    WARNING: The Security Manager is deprecated and will be removed in a future release
    WARNING: A terminally deprecated method in java.lang.System has been called
    WARNING: System::setSecurityManager has been called by net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPRuntime
    WARNING: Please consider reporting this to the maintainers of net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPRuntime
    WARNING: System::setSecurityManager will be removed in a future release
    Unrecognized VM option 'PermSize=32M'
    Error: Could not create the Java Virtual Machine.
    Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Já zkouším na starém. Dotykovem laptopu fedoru s gnome. A je to opravdu vizuálně pěkné a navíc to i na 4gb ram litá celkem svižně.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jinak GNOME používám v práci a mám k němu víceméně neutrální vztah
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    :-D
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    to člověk zjistí že něco padá nebo je zabugované, rozhodne se to nepoužívat: no a po "pouhých" deseti letech se ten projekt posune někam jinam, ale člověk nemá kapacitu sledovat celej linuxovej svět, to by se zbláznil
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    THEODORT: já ho zkoušel cca 2002/2003 a líbilo se mi, pak v roce 2008 byla nějaká crashující verze KDE 4, to bylo v době, kdy jsem používal icewm a tak jsem ho ztratil ze zřetele

pak byly doby, kdy jsem věděl, že tam neustále na pozadí indexuje nějaký Beagle nebo co, což mi přišlo bloat, ale možná to v dnešní době nevadí

teď jsem na Mintu, který ho oficiálně nepodporuje, ale uvidím kdyžtak co dál
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Počkej až objevíš KDE...
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jenom ještě note to myself: jsem zbytečně zvyklý ze starých počítačů na odlehčená desktopová prostředí, s výkonem dnešních strojů už na tom nemusím šetřit, tak jak jsem teď kvůli bugu byl nucen přejít z XFCE na Cinnamon, tak jsem zjistil, že ten Cinnamon mi s více desktopovými možnostmi stejně vyhovuje asi líp

ale YMMV
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja asi po 10 letech omylem kliknul na nejkou mp 3 a spustilo se neco strasnyho, menovalo se to Elsa, tak sem to odinstaloval ;D
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GILHAD: na vsechno používám VLC. :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DANIELSOFT: Já furt mp3 přehrávám v audacious a "it just works" :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    pokud hledáte dobrý mp3 přehrávač pro Linux, tak mně se teď osvědčilo něco co se jmenuje "Strawberry" a doporučili mi to na redditu: je to fork Clementine což je fork amaroku, já znal Clementine ale už se aktivně nevyvíjí, tak byla zabugovaná, což Strawberry není.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    laptop s Radeon 780M a prekvapive vsechno funkuje jak hodiny, da se na tom i slushne parit
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    B3TL: taky pouzivam vyhradne AMD a bez problemu. Gamesky teda nehraju.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    THEODORT: existuje neoficialni port xfwm4 na wayland, ale do jeho kompilace bych se nepoustel. konec ot hlaseni.
    B3TL
    B3TL --- ---
    Ten m$ flight si jedu s bezdrátovým xbox ovladačem, kterej jsem si koupil kvůli alfě "No rest for the wicked" a ne s volantem.... Abych tak nějak předešel otázkám... 😬😆
    B3TL
    B3TL --- ---
    DURDIN: osobně jsem nikdy neměl problém s proprietalnima ovladačema, ale už provozuju jen AMD... Přes Steam nemám snad žádnou hru která by nešla spustit a zbytek jede pod Lutrisem včetně neher = rozuměj jinej SW.
    Používám volant na auto Race Sim hry a jedu i M$ flight simulátor přes steam
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    MA747, MA747: rx580, kterou zmiňuješ vedle k tomuhle CPU je to možná už trochu overkil, ale obecně je asi amd do linuxu lepší volba, než nvidia. Btw ten problém s dropem fps může být kvůli Xorg vs wayland. Co se týká supportu, už před lety, když jsem rx580 měl, tak amd tvrdilo, že podpora driveru pro polaris generaci končí takže s výpočty negarantuju nic. Nevím jak rawtherappee, já si na ni zkoušel hrát s tensorflow a bylo tenkrát třeba použít nějaké 3rd party knihovny. Jaký je stav teď netuším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam