• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    REFLEX: co Chromium, dělá to taky?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Zacal jsem mit problem s Chrome na Ubuntu, delsi requesty chcipnou na ERR_NETWORK_CHANGED (napr vypis odpovedi v chatgpt), zkousel jsem factory reset chrome, preinstalovani, restart routeru, reset iptables a vseho.

Firefox to nedela.

Nahodou nejaky tip? :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    BOAR: jj, to bude ono, dík
    BOAR
    BOAR --- ---
    DANIELSOFT: ještě vidím
    Solution: escape backslashes in mc.ext.ini: replace single \ with double one: \\.
    [SOLVED] mc stopped to enter compressed tars / Applications & Desktop Environments / Arch Linux Forums
    https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=288511
    BOAR
    BOAR --- ---
    DANIELSOFT: není potřeba třeba balík untar, či tak něco?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DANIELSOFT:
    Já mám v ~/.config/mc/mc.ext (F9/command/extension file) mimo jiné
    # .tgz, .tpz, .tar.gz, .tar.z, .tar.Z, .ipk, .gem
    regex/\.t([gp]?z|ar\.g?[zZ])$|\.ipk$|\.gem$
    	Open=%cd %p/utar://
    	View=%view{ascii} /usr/libexec/mc/ext.d/archive.sh view tar.gz
    Tak jestli by u tebe něco podobného nefungovalo. (a záleží na pořadí těch bloků, pokud se překrývají obsahem)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    dotaz: v Mintu mi nefunguje ENTER v Midnight Commanderu na rozbalení .tar.gz archivů

na okounu mi linkovali nějaký thread v Archovém fóru, ale tam to řeší použitím jiné verze klihovny glib a já si nechci kvůli takové drobnosti rozhodit systém... někdo nápad?

symptomy: prostě dám enter a nic, zajímavé, že zipy se rozbalí
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    dycky vzpomenu na tu hruzu od Dellu na spravu diskovejch poli
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    PUPU: ano více méně ano, i když to poslední supermicro, bylo v pohodě i v linuxu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OT: bohuzel musim konstatovat, ze konzole od vsech moznych iLO, iDRAC, iRMC a podobnych veci mi chodily bez problemu pouze v MSIE a .NET. vsechno ostatni se pri nejake prilezitosti pos*alo. padalo to, nefungovalo presmerovani medii, zasekaval se klavesovy vstup a musel se resetovat atd. ano, mam z toho ohromnou radost a Win7 ve virtualu vicemene jen pro tyto ucely... /OT
    TR1
    TR1 --- ---
    CHOROBA:
    Psal jsem to hned v prvnim prispevku, ze to HTML5 ma ale moc mi nevyhovuje, proto jsem resil IPMI pres javu. Konzole v jave zabira o neco mene mista nez v html5 a to se na male obrazovce hodi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    este si upgradni IPMI na tech serverech at to ma html5 kozoli , a cely to hovno javovy zas odinsnstaluj ;-))
    TR1
    TR1 --- ---
    CHOROBA:
    DIKY MOC, funguje perfektne primo v Linuxu a jako bonus se nemusim pokazde prihlasovat.

PS: mazu ten prispevek, co te tak drazdil :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    a mozna i bez wine

Supermicro IPMI Utilities | Supermicro Server Management Utilities | Supermicro
    https://www.supermicro.com/en/solutions/management-software/ipmi-utilities
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pod wine hezky beha IpmiView
    TR1
    TR1 --- ---
    CHOROBA:
    Dam, az mi reknes proc?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    fuj, dej to pryc!
    TR1
    TR1 --- ---
    AXTHEB:
    PermSize jsem zkusil zavrazdit jiz vcera v noci, java se spustila ale cele se to zaseklo na stahovani souboru a nasledne vyskocil chybovy dialog primo v jave. Bohuzel jsem se pokusil na druhy disk nahrat puvodni mint21.3. Ono se to povedlo, tak jsem to nadalku aktualizoval a po restartu uz se nedostanu na pocitac :(. Ping bezi, nmap ukazuje ssh a rpd porty otevreny ale proste se nejde prihlasit. Zitra nebo pozitri si holt budu muset udelat vylet abych mohl pokracovat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TR1: Najdi a zavraždi to PermSize a ukaž, co to bude hlásit potom. (Unrecognized VM option 'PermSize=32M')
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TR1: tam je pak otazka, jestli potrebujes funkcni javaws, tak jestli to nemit nainstalovany nekde v najaky virtualce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam