• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AXTHEB: No už jsem je smazal a tak nejsem schopen říci jména. Jsou pryč. Ptám se později, než jsem ručně čistil, co se dalo :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AXTHEB: Ne. To je místo remove?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    "nějaké soubory", to ti asi nikdo nepomůže. Zkoušel si apt purge?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A kdo ví, kolik jsem jich nenašel, protože v jejich názvech jejich původce nefiguruje.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Předtim něco po mucommanderu. MC jsem taky něco našel.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Třeba teď jsem smazal asi sedm souborů, co zbyly po doublecommanderu. (nějaké složky, něco co neznám a konfigurace). Já chci po odinstalaci systém, jako by tam nikdy nebyly. Já vím, že při dnešních kapacitách a rychlostech disků, ale já mám rád až autistický pořádek.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    HOWKING:
    > Ale zjišťuju, že to o sobě nechalo fakt hodně smetí.
    Jake smeti mas na mysli?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Experimentoval jsem se souborovými managery typu norton commander, ale nic se mi nelíbilo, nebo se to neshodlo s mým retina dvojnásobným rozlišením. Tak jak jsem to přidal přes apt install, tak jsem to odebral přes apt remove. Ale zjišťuju, že to o sobě nechalo fakt hodně smetí. Je nějaký způsob jak to smetí dohledat a vyčistit? (jsem znechucen, že i na linuxu, nejen na macos a windows zůstává po aplikacích bordel) BleacBit jinak skvělý to nečistí. apt autoremove taky ne.
    HARPER
    HARPER --- ---
    MARASAN: moc jsem objevil nedávno a hodně dobrý, hledal jsem něco nenáročného a zkusil praga,ale pak skončil u mocp a max spokojenost
    PUPU
    PUPU --- ---
    MA747: nepise se neco v systemovem logu? /var/log/messages a okoli? mohlo by to napovedet - doporucuji si zapsat cas, kdy to cele zatuhlo, a hledat kolem toho
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    MA747: já bych použil strace nebo ltrace, ale nevím jestli těch logů nebude moc

najdi si podrobnosti na manuálových stránkách příslušných toolů
    MA747
    MA747 --- ---
    Něvěděl by někdo prosím, proč mi na chvilku vytuhne chromium?
    Pod Ubuntu 24.04.2 LTS provozuji gamepad 8BitDo Pro2 zapojený přes USB. Pro mapování používám qjoypad. S dětmi hraji na decko.cz, konkrétně bludarium. Vše funguje v pohodě, dokud se současně nehraje i na klávesnici, kdy dojde k zatuhnutí hry. Zkoušel jsem i antimicrox a je to stejné. Něvěděl by někdo, kde hledat? Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAGNAROK: moc! (a mocp)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Kdybyste nekdo hledal nahradu za mpd nebo hledate vim like musicplayer tak cmus je uplne super.
    Pouzival jsem celkem dlouho mpd ale trapilo me tam par bugu. Ted jsem ho musel dat pryc protoze najednou zacal spamavat jedno jadro IRQ.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    crosspost: problém s Monkey Island 3 ve ScummVM na Linuxu
    [DANIELSOFT @ Hry & Linux - Co parite pod Linuxem?]
    neví někdo?
    HARPER
    HARPER --- ---
    Jj vím, jsem se s tím tolik netrápil, nasypal jsem Isa na ventoy USB a pouštěl to jedno po druhém. Mám na těch lepších PC Mint s Mate, na slabších Mint Xfce a na úplně muzejních strojích Sparky s openboxem, koukal jsem po něčem ještě lehčím, takže jsem testoval sparky lxqt a Debian lxde. Ani jedno mě nezaujalo a paměťové nároky se moc nelišily. Nejmíň bral Slax, ale ten beru spíš jako nouzovku, neumím si představit to provozovat. MiniOS se tváří dobře, ale bere jako Mint Xfce,tak nemá cenu zatím odcházet.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HARPER: Není problém si do live doinstalovat htop
    HARPER
    HARPER --- ---
    Ok díky,jsem teď zkoušel nějaké live pro různé desktopy a win manažery a ty hodnoty byly hodně rozdílné, některé ty live neměly htop a jiné neměly správce. Napadlo mě pak z legrace to vyzkoušet na své instalaci a tam jsem všiml toho rozdílu. Teď mi dochází že v nějakém jiném správci byla ta paměť rozepsaná podrobněji. Zkusím ho najít a porovnám ho s htop tam.
    MUXX
    MUXX --- ---
    HARPER: Myslis ten hrop 760 a memory 980? Htop ti ukazuje used, spravce uloh used+buffers+cache
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HARPER: Ona ta paměť se může dost lišit podle toho, co do ní kdo započítá, jestli to bere jako všechno, co není volné, nebo do toho ne/zahrnuje cache, buffery, stránky programu, které se dají snadno zahodit a nahrát znova, prostor alokovaný, leč dosud nepoužitý atd. atd. Spousta toho má smysl tak i tak a hodí se nejlíp pro nějaké použití a pramálo pro nějaké jiné a záleží na tom, jak to autor programu zamýšlel... Já nemám ani jedno z těch tvých, tak nevím, co ukazují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam