• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZBYNEK: Jo to si říkám, že ta konfigurace v ~/ není úplně štastná.
    Mozilla software jde kdyžtak nasměrovat myslím na jiné profily, ale je to trošku vopruz.

Lepší asi sdílená data hodit mimo /home no.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SPIKE411: Sdílení /home bych silně nedoporučil, různé distribuce mají různé verze aplikací a v některých případech by se to mohlo prát (např. profil firefoxu/thunderbirdu se neotevře ve starší verzi)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SPIKE411: Jen si chci vybrat. Pak už pojedu jen jednu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jako klidně můžeš mít ty distribuce nainstalovaný vedle sebe, jestli máš dost velkej disk, a přepínat mezi nima podle nálady, že jo. :D
    (A /home můžeš sdílet.)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AXTHEB: Mám zálohované vše :) Clonezilla a 8TB NAS jsou v permanenci :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOWKING: Hele a máš to Ubuntu aspoň někde zálohovaný, nebo to vždycky odstřelíš?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hoďte na něj deku!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    howking@debian:~$ sudo apt install -t bookworm-backports libgl1-mesa-dev libegl-mesa0
    :D
    Zase na Debianu s Chinnamon :)
    _TONIK_
    _TONIK_ --- ---
    SPIKE411: Jo, to by davalo vetsi smysl. Nevim, proc jsem si ted myslel, ze to balikuje ubuntu. Kazdopadne funguje to bez problemu a neni to snap.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SPIKE411: Dohadování jestli snap nebo flatpak mi trochu připomíná doby minulé, kdy si vývojáři dle svého božstva vybírali deb nebo rpm. Bohužel opět trpí uživatelé, kteří z různých důvodů jdou jinou cestou než autor konkrétní aplikace.

Izolace je fajn, ale asi nevidím důvod proč to spojovat s distribučním kanálem; na sandboxování snad stačí pár příkazů při spuštění...
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    trocha sebepropagace, kdyby vadilo omlouvám se za spam

moje autorská stránka na rootu, většina příspěvků je o Linuxu

Daniel Novotný - Root.cz
    https://www.root.cz/autori/daniel-novotny/

blog, také většinou texty o Linuxu a IT

Kritické množství Dannyho - Root.cz
    https://blog.root.cz/kriticke-mnozstvi-dannyho/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Izolace super, do budoucna to podle mě bude jediná cesta, jak rozumně fungovat s desktopovými aplikacemi, akorát ta integrace do systému ještě pokulhává.

A tady je ještě otázka času, kdy Snapcraft umře, protože prostě Flatpak má širší podporu napříč distribucemi (a hlavně teda Red Hatu no).
    Jako by tady tenhle příběh nebyl už několikrát. Upstart vs systemd, Mir vs Wayland…
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPIKE411: Njn, si všechny ty slepý uličky musí projít sám. Taky si pamatuju, jak jsem byl nadšený z první appky ve snapu - izolace, separátní verzování,... teď si myslím, že je to evil hack a mor a byl to asi hlavní důvod, proč jsem z Ubuntu odešel zpět k Debianu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOWKING: V testingu už asi jo (je tam libgl-mesa 25.0.1 )
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    CHOROBA: nn. na mintu mají svůj vlasntní deb Firefoxu a TB
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    AXTHEB: No nemůžu, stále neumí raytracing :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DANIELSOFT: snap! si vyresil flatpackem? ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOWKING: Vidíš, teď se můžeš vrátit zpět na Debian:)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já snapy v Ubuntu vyřešil přechodem na Mint a zjistil jsem, že ten má vyřešené i nějaké další problémy, které jsem s Ubuntu měl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam