• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    No výkon to nesnížilo, ale nepomohlo to. Zas se to ráchlo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HOWKING: jestli ti to nesnizi vykon. Zkus.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Podařilo se mi screenshotnout z druhé konzole, co se děje při kousnutí debianu.

amdgpu 0000:03:00.0: SMU: I'm not done with your previous command: SMN_C2PMSG_66:0x00000029 SMN_C2PMSG_82:0x00000000

ChatGPT radí přepat GRUB: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash amdgpu.gfxoff=0"

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XARGH: Big mommy science
    XARGH
    XARGH --- ---
    MARASAN: a kdo je Daddy? :DD
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    XARGH: jj, Howking je masochista ;-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    co se tyce intelu, tak nejrychlejsi byl jejich
    Downloads | Clear Linux* Project
    https://www.clearlinux.org/downloads.html
    XARGH
    XARGH --- ---
    MARASAN: no je to dvousecny. 50/50 atd ale pri mire ochoty trpet pri experimentovani (obdivuju Hawkinga - me by davno praskla zilka :) pri distro-hoppingu, by mu to za dalsi pokus IMHO stalo :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    XARGH: AI ma nachystanou odpoved #64 ;-)

Ja bych laboroval OS/closed ovladace a X/Wayland. Nebal bych se Trixie, akorat je potreba upgradeovat. Ja teda pouzivam karty od AMD, ale nejsem raketovej vedec, takze jen na zobrazovani, ani hry nehraju.
    XARGH
    XARGH --- ---
    MARASAN: ne nutne. dale AI:

unikátní build na konkrétním hardware v Gentoo může být zdrojem pádů aplikací, pokud je systém špatně nakonfigurovaný nebo jsou použity příliš agresivní optimalizace. Na druhou stranu, pokud je vše nastaveno správně, může být systém naopak stabilnější a rychlejší než univerzální binární distribuce
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    XARGH: takze kdyz to pada, tak ti nikdo nehelpne, protoze nikdo nema stejny HW kombo?
    XARGH
    XARGH --- ---
    HOWKING: gentoo by melo byt pro tebe ideal, vse je zkompilovane na miru tvemu HW! (kdyztak me opravte/doplnte, rad se priucim)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DARUMA: Zkoušel. Je o 15% pomalejší jak Debian. Jediné, co jsem nezkoušel (z těch majoritních dister) je Gentoo.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    HOWKING: Zkoušel jsi Fedoru? Já mám skoro měsíc Fedoru KDE na svým novým Carbonu a vše perfektně šlape.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    B3TL: RX6900XT
    B3TL
    B3TL --- ---
    HOWKING: hele nikde jsem nedohledal co máš vlastně za grafarnu?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak další poznámky ohledně bugu "Firefox hlásí, že soubor se záložkami má otevřený jiný proces"

[DANIELSOFT @ Linux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)]

zdá se, že je jedno, jestli FF pustím klávesnicí nebo myší

ale: stane se to poté, co FF spustím poprvé jak se přihlásím do té session

a řešení je zavřít ho a pustit znovu

čili otravné, ale dráždí
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HOWKING: hele takhle obecně neporadím, ale gentoo je prima na experimenty, obzvlášť když si trochu osahas Portage a ebuild systém, jako vědec určitě využijes že něco se ti v rámci systému kompiluje s podporou něčeho konkrétního, resp. i naopak.. případně si jemně poupravis existující a přidáš si třeba nějakej spesl parametr do kompilace... Měnit si compiler je taky celkem easy, i když využití.. tak pro vědce, programátory... Pro výrobu balíčků pro to či ono ti bohatě stačí virtuál nebo malá partition do které se chrootne z fauly driveru... Osobně mám Gentoo a k tomu bokem nouzový EndeavourOS(arch), kdyby se mi gentoo nejak rozesralo případně pro experimenty..
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HOWKING: možná to chce zjistit, přesně kvůli čemu je Debian ve vícevláknových aplikacích rychlejší než Ubuntu a pokud by to byl nějaký jednoduchý jaderný patch, tak třeba bude někdo, kdo ho chce stejně jako ty a vyrobil verzi jádra s ním, která se dá použít místo toho defaultního distribučního

nepočítám s tím, že bys ho přímo backportoval do Ubuntího jádra, pokud tedy neznáš hodně dobře C a nechce se ti při každém nově vydaném jádru si toto kompilovat
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    THEODORT: Jo o Gentoo jsem slyšel, že by mohlo být rychlé, ale zase je to celkem nerozšířené distro a mě se líbí, že když vyrábím deb balíčky, jsou k použití i na Debianu i na Ubuntu. (takže vlastně na téměř většině Linuxů co lidi mají)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam