• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MA747: Nevím co je ctrl+alt+t, ale pycharm i vscodium mi v debianu fachá bez jakýchkoliv úprav.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MA747: Debian
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MA747: mx, mint nebo debian
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MA747: Debian.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mám Linux Mint Cinnamon na 12 let starým notebooku. Je tam i5, 8GB ram a HDD disk. Instalacka jednoduchá, jediný do čeho jsem musel hravnoutnbyly ovladače na Bluetooth, V IDLE stavu to žere asi tak 1GB RAM, v klidu na tom běhá Mozilla a YouTube.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MA747: takze chces neco stabilniho. Mozna Ubuntu Long Term Service? :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    eslis mel ubiuntu, tak zustan u ubuntu ;)

jinak zorin, pro debian deb packages, manjaro kdybys chtel rolling.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MA747: odpoved na tvou otazku spociva v odpovedi na otazku "proc chces opustit ubuntu".
    SUK
    SUK --- ---
    MA747: Spravna linuxnerd odpoved je jakou chces ;) Nicmene, zkus popsat, na co instalujes a co od toho cekas - neco bude vhodnejsi na slabsi, neco na silnejsi PC, chces si odklikat instalacku a pouzivat nebo se v tom vymachat a naucit se s tim vic?
    MA747
    MA747 --- ---
    Jakou desktopovou distribuci si mám nainstalovat na nový disk? Měl jsem x let Ubuntu. Díky.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tady to možná realizuje víc lidi:
    [HOWKING @ Co vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!]
    Ale Linux není nutný.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Koukal jsem,byl tam nějaký problém s čekáním na síť, ale momentálně jsem to hodil bokem a poskládal dalšího Frankensteina z kontejneru,kde mám jen Mint Xfce a ten šlape nádherné, zase i5-4590, SSD, 32gb ram a nVidia 750ti, tohle startuje okolo 10s a běží všechno ukázkové, vyházel jsem nějaký tiskový a bt daemony, zakázal kompozitor a všechno běhá na klik myši. S tou druhou mašinou si ještě pohraju. Lidí v práci začínají vysilovat že končí w10 a jejich staré stroje neumí w11, tak ho chci nachystat s více ruznyma distrama jako demo stroj ať si tě strašný Linux osahaji. Tam v nejhorším ani nebude vadit ten pomalý start,protože nevěřím že by někdo chtěl při přechodu win-linux začínat na openboxu :) momentálně je tam Mint Xfce, sparky Openbox,Zorin , chci tam ještě Mint cinamon a kubuntu, ať se můžou seznámit s různýma prostředíma, ale držím se debianu teda,nic jinýho jsem nikdy neměl - jen suse kdysi chvilku
    PLECH
    PLECH --- ---
    HARPER: V jakým momentě to visí? Podívej se když tak do systémových logů
    HARPER
    HARPER --- ---
    Mám teď jedno to stary i5 na hraní, dal jsem tam 512 SSD a nahrazují tam různé distra. Když je tam dávám po jednom a při každé instalaci nechám udělat komplet výmaz,běhá to rychlé, start do 10s, když mám teď Mint a sparky vedle sebe, Mint pořád startuje do 10s, no sparky dobrých 30+, zkouším tam nacpat ještě jedno dvě další abych viděl jak se to chová,ale je to zvlastni
    HARPER
    HARPER --- ---
    Koukal jsem na bsd, haiku, kolibri a jako ani jedno si neumím představit na denní používání. A přiznám se že nejvíc sympatický byl kolibri a to je one man projekt
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    mně se docela líbilo OpenBSD, ale má málo balíčků v porovnání s klasickou linuxovou distribucí
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JANFROG: Tak nějaké vrstvy pro zajištění kompatibility tvoří, ale jak stíhají držet krok, to netuším.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MA747: A pokud někdo nemůže vystát styl psaní Davida Ježka, tak tady je normální verze: https://chatgpt.com/share/68a84c7d-413c-800b-8e44-b56ca1b173b5
    MA747
    MA747 --- ---
    BTW
    Jak se žije s FreeBSD na desktopu po 15 letech v Linuxu - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/jak-se-zije-s-freebsd-na-desktopu-po-15-letech-v-linuxu/
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    BOAR: GNOME / Wl tam snadno nepobezi, zavisi to na dbus a ted i dost na systemd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam