• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Spike411 dobře radí: Asi bych přestal poslouchat lidi, kteří ti každou chvíli radí každý problém řešit přechodem na jinou random distribuci.
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MEJLA77: Díky, držím palce ať tu máme co nejdřív nějakou nadšenou recenzi :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    GILHAD: https://www.datart.cz/klavesnice-yenkee-ykb-3100-ambush-45009268-cerna.html - tuhle mám, je dobrá, jen svítí trochu méně a taky jak má ten vzor i přes klávesy, tak je to hůře čitelné, ale v zásadě to s ní jde - chtěl jsem právě něco trochu čitelnějšího, podsvícenou a zároveň s mutimediálními klávesami...

https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/576572-pc-klavesnice-yenkee-ykb-3100-ambush.html?utm_sz=RFlidjRTZUc2TlRjMk5UY3lOVGMyTlRjeQ==&sznaiid=7618009961358853318&sznclid=rZ-elJmcmJifmpqZmZiYlJuUnJ4 - tady je ještě v nabídce...

https://www.datart.cz/klavesnice-urage-illuminated2-113784-cerna.html?hgtid=acbd3ec0-3006-4f25-ab5b-268b64c040fb - tahle vypadá hodně podobně, možná ještě zkusím tuhle a případně tady napíšu zkušenost.)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MRDAC_BEDEN: v návodu je fn + f11 pro 100% svícení, ale nefunguje to :(
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MRDAC_BEDEN: A pomoci FN a čehosi (snad W, nejsem si jist) se prohodí šipky s klavesama ASDW (takze kdyz sipky prestanou fungovat, tak se to da opravit/vrátit zpátky)
    w
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MEJLA77: mám podobnou klávesnici, takže odhaduji - klávesa napravo od pravého ALT je klávesa FN. Zkus FN+šipky. FN+šipka nahoru = přidání jasu. Pak můžeš zkusit FN+INS/DEL/HOME.....
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Koupil jsem Endorfy Celeris 1800 a funguje s Linuxem naprosto skvěle. Zejména proto, že veškerá nastavení podsvícení, barev i kláves se dají dělat přes ni samotnou bez použití ovladačů.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MEJLA77: Bohužel neporadím, ale určitě sem napiš, jak to dopadlo, případně co jsi koupil místo toho a jak to dopadlo. Taky uvažuju o koupi nějaké podsvícené a hravně prosvícené (že svítí písmenka a je to pěkně čitelné i ve tmě, ne že jsou písmenka natištěná na neprůhledné klávese a svítí okolí, aby byla čitelnost ještě horší), a každá zkušenost je vítána.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Ahoj. Je Denuvo nějakej reálnej problém na Linuxu nebo ne? Na internetových fórech jsou samozřejmě na Denuvo hejty a tvrzení, že si srkze nastavování Protonů zablokuju hru, přitom na ProtonDB je x s Denuvem, který tam mají Platinum hodnocení.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: Zapomněl jsem info: jedu Linux Mint 22.3 Zena 64-bit MATE na stolním kompu...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Zdar, jdu se poptat, jestli mi poradíte...? Pořídil jsem si klávesnici Rapoo v52 vpro.

https://www.luskni.cz/e-shop/dratove-klavesnice/rapoo-vpro-herni-klavesnice-v52-podsvicena-dratova-usb-cerna-cz-sk-layout/ - takhle vypadá... no sice jede, ale nesvítí - měla by být podsvícená, mám šanci ji rozjet pod linuxem, aby svítila? Nebo naprogramovat klávesy...? Dík moc předem, snažil jsem se hledat, ale moc jsem toho nenašel... zkoušel jsem openRGB, ale vypadá to, že to není podporovaný device... asi ji tedy budu vracet :\
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    kazdopadne ja jedu tohle gentoo v podstate nejakejch 6+ let, ale kdyz jsem menil SSD tak jsem si udelal novej root a prelil tam data, tedy to ne vzdy sedi.. ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    RUTHER: hele vono kdyz delas offline install na nejakym strepu kterymu treba umral i baterka na RTC, tak tam mas nejaky random datum dle vyrobce, a to ti to pri instalaci narve.
    ono to funguje, jen nekdy jsou holt blbe vychozi podminky. a blbej budes spis ty nez ze by to bylo blbe.
    KECAM
    KECAM --- ---
    AXTHEB: mackalo samo
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    B3TL: Nádhera, ale nefunguje mi to. Nefunguje to všude. Tudíž je to blbě.
    B3TL
    B3TL --- ---
    RUTHER: u mně to je 4,2 roku a to sedí i s fakturou z Alzy
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    B3TL:
    B3TL:
    Je to špatně.
    B3TL
    B3TL --- ---
    RUTHER: AI říká: Tato konkrétní část příkazu je klíčem k určení „narozenin“ tvého systému. Zjišťuje totiž přesný okamžik, kdy byl vytvořen kořenový adresář (/), což se v naprosté většině případů shoduje s časem instalací OS.

a nefunguje to na EXT fs, jen XFS nebo BTRFS
    B3TL
    B3TL --- ---
    RUTHER: co to je za masinu?
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Asi tak

RUTHER
    RUTHER --- ---
    B3TL: Hele, co čekáš od "stat -c %W /" .... mně to vrací nulu.
    B3TL
    B3TL --- ---
    RUTHER: uptime mám kratkej ... takž ne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam