mě zase přijdou vtipné ty bombastické pochvaly u ječmene GW. Je to evidentně mířené na lidi, kteří vůbec nic netuší o fyziologii lidského těla,
třeba toto:
"Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu - prvku, který přebývá ve většině poživatin."
Je hezké, že to srovanavaji s pšenicí a díky tomu to vypada ultrazdravě a ultraskvěle, nicméně už asi neříkají, že přemíra vápníku může způsobovat různé zdravotní problemy a hlavně vápník je vždy ve vztahu s fosforem - ideální poměr Ca:P je cca 2:1 - mno a když se podíváme na obsah ca:p v ječmeni, tak je tam stejně příliš fosforu, obsahy jsou téměř 1:1, možná s přimhouřeným okem 1,5:1.
Jako sama o něm dlouho uvažuji, zdravé to do jisté míry určitě bude, ale na druhou stranu nevím nevím, jestli je to takový zázrak :) A 1100 za něj tedy určitě nedám, navíc s jejich distribučním systemem :)