• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CMLKA: neumim číst;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRUSINKA: jo ten mam taky, dyk pisu, ze lifefood :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CMLKA: -,,-
    já používám tenhle a jsem s ním spokojená, nevím, v čem by byl gw pro mě přínosnější. nebráním se vyzkoušení, jen k němu nemám důvod.
    (mám pocit, že jsem ho kupovala ještě asi o 100-150 levnějc, jen si nepamatuju kde, link je jen ilustrační)
    Mladý ječmen
    http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=5297
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SHMAIDA: coz je treba jeden z duvodu, proc ja osobne mam o to mensi chut si ho kupovat, proste "sektarske" praktiky ala herbalife me opravdu dost odrazuji....a zatim jsem tady zadnou opravdu relevantni studii na srovnani nevidela, to, ze oni sami pisou, ze se vyrabi nejakou jinou technologii, atd. me moc nepresvedci, ostatne doted neverim, ze cely zeleny potraviny nejsou jedna velka blamaz...a pokud nejsou, tak ja osobne nemam duvod neverit lifefoodu, tahle firma na me pusobi docela dost duveryhodne, az sesznam, ze na jecmenu opravdu neco je, tak muzu zkusit GW a trebna porovnat, ale do te doby nemam duvod davat o nekolik set vic...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mluvim teda o jecmeni od GW
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Hele co se stane, kdyz je jecmen spatne uskladnenej (svetlo a vic jak pul roku po prvnim otevrenim), krome toho, ze divne smrdi a chutna?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    FEFERONIE: myslím, že se tady argumentovalo už dost a dost...

co se týče GW, tak - nevím, jak je to teď - ale správně by vůbec neměl být k dostání v obchodech a když se zaregistrujete na jejich net, je odběrová cena 1100 Kč, což se mi zdá jako velice slušná cena, mám-li se soustředit na kvalitu. Nevím, za kolik je k dostání v obchodech, ale zdá se mi divný, že tam vůbec k dostání je...

Těžko argumentovat, když největším argumentem většiny lidí jsou peníze a jenom peníze :)))
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    bez argumentu je to naprosto prázdné tvrzení
    DIVOZENKA
    DIVOZENKA --- ---
    pokud jde o ječmen, nenajdeš v čr ekvivalent k ječmeni green ways, to je fakt
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    CMLKA: jj, já se tam v týdnu zastavím, nebo tam cinknu;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FEFERONIE: aha, no ja koupila minulej tejden posledni lifefood a zrovna rikali, ze GW maj vyprodanej :(( ale uz jsem tam koupila dva, takze je asi berou pravidelne...
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    CMLKA: tam jsem taky byla a neměli ani jeden.. celkově jsou nějaký vybraný
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FEFERONIE: hele ja ho koupila v Biomarketu Vitek na Vinohradech, kde teda maj btw i ten GW...
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    a já proběhla pár zdravých výživ a konzultovala rozdíl mezi gw a jinými, protože mi to pořád není jasný. utvrdila jsem se v tom, že do gw jednoznačně nebudu investovat a půjdu do levnějšího, ale kvalitního ekvivalentu.

když už jsme u toho, kde v pze seženu life food ječmen v kamenném obchodě?
    DIVOZENKA
    DIVOZENKA --- ---
    ja musim rict, ze vlasy mam silnejsi a kvalitnejsi, moje sestra tvrdi, ze je ani nemuze ucesat, na nehtech a pleti se mi zeleny potraviny projevili tak po mesici, nehty co se driv trepily a lamaly jsou supr pevny, jim jecmen i chlorellu uz 3,5 roku;)
    DIVOZENKA
    DIVOZENKA --- ---
    tak jsem se tu začetla a rozhodla se taky pridat se svymi zkusenostmi - kdyz kvalitni jecmen, tak fakt green ways, srovnavala jsem a netusila jsem ze je v tom az takovy rozdil...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    JANICA: jo, ale ja to uz piju dost dlouho a zlepseni se zacalo projevovat postupne. u evidentnich veci jako ten muj vyleceny ekzem na ruce je to nejak pozorovatelny/meritelny, ale u vlasu je to dost subjektivni dojem. rostou mi rychle, ale nebarvim se, tak nepoznam jak moc rychle. a driv mi dost padaly, ten to je lepsi, ale netroufala bych si rict, jestli to je diky zelenym potravinam.
    DIVA
    DIVA --- ---
    neděste mě pls, nechcu to zastřihávat častěji než už musím .)
    JANICA
    JANICA --- ---
    Zaujalo me, jak tady NEVERMIND: psala, ze ji po jecmenu rostou rychleji vlasy a ty jsou pak silnejsi. Zaznamenali jste to jeste nekdo? Ja piju jecmen pravidelne asi jen 4 mesice, takze to zatim nejspis nemuze mit nejaky ohromny efekt, ale zrovna tenhle bych uvitala...:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NEVERMIND: Ale jo, můžu. Jenom bych nerada jela na služebku jako puberťačka...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DIVA: jestli te to trosku uklidni, piju uz rok a pul GW a projimavy ucinky to na me nemelo nikdy, ani na zacatku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam