• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRUSINKA: ja uplne presne stejne :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NEVERMIND: já jednou denně - ráno, na lačno, než se mi udělá vločková kaše
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    VYHULENY_UFO: to je možný, a co teda děláš v týhle diskuzi? Nečekala jsem, že když řešíme, který ječmen je "lepší", tak se objeví někdo, kdo začne jen tak vykládat, že nejlepší ječmen je vlastně pivo. Z toho vyplývá, že v týhle diskuzi je imo mimo mísu tohle i
    VYHULENY_UFO:
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    btw. jak casto to pijete?

ja jsem se ustalila na jednou denne a prijde mi, ze to je idealni .. ted jsem k tomu zacla jist chlorelu, ale nepocituju nejakou dalsi zmenu, tak nevim
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    VYHULENY_UFO: o tom nespekuluj, to je uplne mimo misu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a to uz nebudu spekulovat nad tim, jak je earth-friendly dovoz naklicenyho jecmene treba z novyho zelandy. kdyz si predstavim, kolik se musi spalit leteckejch paliv, co obnasi preprava kamionovou dopravou, atd...
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    nicmene myslim, ze kdyz to clovek bere s rezervou, tak to proste nejaky ucinky ..

a ta cena .. 1100 na cca 3-4 mesice (12 kc na den) mi neprijde moc. stejne bych nejaky vitaminy jedla a tohle ma i vyhodu, ze s tim clovek i vypije nejakou vodu.
    navic mi to opravdu dela dobre na traveni, na ktery mi nepomohlo nikdy nic. takze kdyby zustalo jen u toho, tak jsem spokojena.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRUSINKA: usuzuju z toho, ze je nutny podivat se, jak se pivo vari... von ten jecmen tam bude taky mit nejakou tu podstatnou roli... a mozna i naklicenej :)))

aneb jak me vysvetlil pred mnoha lety muj stredoskolsky ucitel biologie, velmi vzdelany pan: proc bych mel zrat nakliceny obili, kdyz muzu pit pivo... ;0)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jasny, dyk uvidime....
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    CMLKA: ja jsem to zacla pit a taky jsem od toho necekala nejaky zazraky, jsem pomerne skepticka k temhle "zazracnejm" vecem ..

a abych pravdu rekla, byla jsem na prednasce o chlorelle a bylo to teda hodne uzbusobeny tak, aby si z toho lidi, ktery moc nevidej do problematiky mediciny, vzali to, co se jim hodi - ze je chlorella lek na vsechno na svete ..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SHMAIDA: kliid, zaloz par tabletek chlorelly :)

ja se rozhodne utocne nehadam, to mas asi hodne bujnou fantazii...navic teda nepiju tu zelenou krasu jako nejako lecebnou metodu, jen me zajimalo, co to dela a prislo mi to v ramci jarniho detoxu jako vhodna vec, to, ze nic necekam a rozhodne ne zazraky mi prijde spis jako plus, aspon se muzu (snad) vyhnout nejakymu placebu
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    Ehm. na regulovani diskuze jsem tu ja.

a mne neprijde, ze by se CMLKa utocne dohadovala. A ten klub je tu od toho, aby se tu diskutovalo a argumentovalo a dotazy CMLKy me nijak neurazi ani si nemyslim, ze se jakkoliv odklani od tematu.

ani jsem se nikde nedocetla, ze by nekde psala, ze jsme blby.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    nchápu, že vás pořád baví dohadovat se o tom, kterej ječmen je lepší...

každýmu kua vyhovuje něco jinýho a tohle auditko není propagace jednoho výrobce ječmenu. Prostě kdo to chlastá, ať napíše, jak mu to pomáhá a ne jestli chlastá GW nebo se mu nechce dávat o 300 navíc, tak chlastá něco jinýho...

CMLKo a ty už se taky pořád přestaň útočně dohadovat a dožadovat nějakejch argumentů. Začni sem přispívat, až ti to něco udělá a když ti to něco neudělá, tak sem budeš moct s velkou slávou napsat, jaká je to sračka a jak sme blbý, že za to utrácíme nekřesťanský peníze...

sorry, ale jestli jde někdo do "léčebný" metody s tím, že mu to vlastně nepomůže, tak může opravdu počítat s tím, že to nepomůže :)
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    CMLKA: aha tak to jo ..

no tak vidis, to urcite potutelne tajej ;))
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    VYHULENY_UFO: nevím, z čeho usuzuješ, jestli k tomu máš nějaký podklad, sem s ním. já ho beru pár měsíců a narozdíl od těch plků o tom, jak je gw všelék na první poslední a všechno ostatní je sračka, tak mám dlouhodobý krevní rozbory a v nich poměrně viditelný změny, takže asi úplně mimo to není. a pivo jsem pila předtím i teď;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NEVERMIND: GW je na webu...na krabici neivm, rozhodne ji nemam v praci a na netu se nedari :))
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    CMLKA: na krabici to nemas?

ja mam k tomu jecmenu papirek a tam to vsechno je, muzu to sem vecer opsat jestli na to nezapomenu ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NEVERMIND: ja teda nikde nemuzu najit slozeni toh LF jecmene, takze to nemuzu porovnat, mate ten obsah latek nekdo nekde?

jinak jak rikam, zatim to piju a nic to nedela, uvidime za tri mesice, jestli me ta vec presvedci si ji vubec jeste nekdy koupit, pak treba zacnu zvazovat GW, ted sem nemela duvod dat o 300 vic...
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    tou koncentrovanosti i myslim, ze to bude mit pomerne vetsi obsah vsech latek ..

nicmene ja sama nejsem nejakej velkej zastance GW .. myslim si o tom svoje, nicmene zas na druhou stranu, tim ze to jde pres prodejce, ktery jsou vyskoleny a evidentne jim zalezi na tom, aby byli uzivatele spokojeny, tak mam velkej support, cokoliv mi poradi s davkovanim a vsim ..
    takze ta stovka mesicne navic pro me neni nejakej velkej vydaj .. nakonec to jsou dneska tri piva ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRUSINKA: pardon, tak to uz je lepsi koupit si par piv :)))
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    CMLKA: tak minimalne je to obsahem daleko koncentrovanejsi, takze se toho da davat min.

a v tech rozemletejch rostlinach je navic vlaknina, coz je nekdy argument proti GW - ze tam nemaj vlakninu, aby mohli prodavat zvlast chlorellu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam