• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak jsem po asi tříměsíční pauze opět začala brát ječmen a první ráno je teda krušný! kdybych nevěděla, že jsem si na to posledně zvykla docela rychle, tak bych byla docela rozmrzelá. fuj:))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    JULISAK: asi na tom neco bude :) to vis, my co pijem jecmen v prasku si informace o kliceni nehledame... :)

Jak pěstovat mladý ječmen
    http://www.nejodstavnovac.cz/pestovat-mlady-jecmen
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    klicim si doma kde co. s jecmenem zkusenosti nemam a docetla jsem se, ze na pestovani ty mlady travy neni ten klasickej ke konzumaci vhodnej. asi je fakt jedno, jestli se bavime o jecmeni pro slepice nebo pro lidi.
    kazdopadne dekuju za rady.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    je to jecmen jako jecmen, seminka jako seminka... :)
    i cocka na vareni, ktera neni urcena ke kliceni ti naklici :)

ale je potreba si uvedomit, ze jestli si chces vyrabet napoj z jecmene, potrebujes aspon pole... na tu decku, co se bezne pije spotrebujes hromady jecmene :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: nevím o tom. Ale jak říkám, v bioobchodech prodávají ječmen pro lidskou spotřebu, tak si kup ten, pokud by ti vadilo si kupovat ječmen "krmný" :)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    neni teda zadny rozdil mezi krmnym jecmenem a jecmenem, kt. je urceny ke kliceni?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: a zkoušela jsi to klíčit? I ječmen pro drůbež ti naklíčí :)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    sorry za to slovicko mladeho navic, ale myslim, ze pochopit se to dalo...
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    tak jsou to snad seminka, ne? vetsina toho, co se prodava, neni urcena ke kliceni, proto se ptam....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: "semínka mladého ječmene"?:-DD
    normálně si kup ječmen (prostě zrní) v bioobchodech:)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    Nevite prosim nekdo, kde se daji v Praze sehnat seminka mladeho jecmene vhodna ke kliceni?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    BRUSINKA:
    _ALBETH_: Jenže exovat by se ječmen neměl. Každý doušek by se měl poválet v ústech a pít pomalu. Část látek se vstřebá sublinguálně než je zničí kyselé prostředí žaludku a zároveň ječmen při pomalejším pití působí na sliznice dutiny ústní. Vypít ho rychle je samozřejmě taky dobré. Ale je to škoda.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja s nim teda problem nemela, prislo mi to jak zelenej caj chutove, to ted piju spirulinu a ta je o dost horsi, hlavne se strasne blbe rozpousti, takze tam jsou obcas takovy loziska :(
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PANTHERA: já to dělala naopak, dala jsem to do cca 2 decky a exla, než jsem si zvykla..:)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    _ALBETH_: Zkus si to více zředit. Stejné množství ječmene do většího množství vody. Záhy to přejde.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    JANICA: přesně, teď je to vyloženě lahůdka, ale ze začátku to byl humáč.
    JANICA
    JANICA --- ---
    _ALBETH_: Me ze zacatku jecmen taky nechutnal a musela jsem sklenicku pit po castech. Tak po dvou tydnech jsem si na to zvykla a tedka se na tu chut vylozene tesim a nedela to zadny problem! Vydrz, stoji to za to! :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _ALBETH_: jo, to přejde
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    BRUSINKA: Ja ji mam jak nake arasidy ;) jen nesmim zapomenout hodne bumbat, pak asi vite co se stane :-D aaaaaaaaau
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam