• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JULISAK: "semínka mladého ječmene"?:-DD
    normálně si kup ječmen (prostě zrní) v bioobchodech:)
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    Nevite prosim nekdo, kde se daji v Praze sehnat seminka mladeho jecmene vhodna ke kliceni?
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    BRUSINKA:
    _ALBETH_: Jenže exovat by se ječmen neměl. Každý doušek by se měl poválet v ústech a pít pomalu. Část látek se vstřebá sublinguálně než je zničí kyselé prostředí žaludku a zároveň ječmen při pomalejším pití působí na sliznice dutiny ústní. Vypít ho rychle je samozřejmě taky dobré. Ale je to škoda.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja s nim teda problem nemela, prislo mi to jak zelenej caj chutove, to ted piju spirulinu a ta je o dost horsi, hlavne se strasne blbe rozpousti, takze tam jsou obcas takovy loziska :(
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PANTHERA: já to dělala naopak, dala jsem to do cca 2 decky a exla, než jsem si zvykla..:)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    _ALBETH_: Zkus si to více zředit. Stejné množství ječmene do většího množství vody. Záhy to přejde.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    JANICA: přesně, teď je to vyloženě lahůdka, ale ze začátku to byl humáč.
    JANICA
    JANICA --- ---
    _ALBETH_: Me ze zacatku jecmen taky nechutnal a musela jsem sklenicku pit po castech. Tak po dvou tydnech jsem si na to zvykla a tedka se na tu chut vylozene tesim a nedela to zadny problem! Vydrz, stoji to za to! :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _ALBETH_: jo, to přejde
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    BRUSINKA: Ja ji mam jak nake arasidy ;) jen nesmim zapomenout hodne bumbat, pak asi vite co se stane :-D aaaaaaaaau
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    BRUSINKA: ja taky... boosteruju jen kdyz je to nutny, nemoc, kalba, kachna se zelim :)))
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tyjo, fakt jíte tý chlorely tolik? 20-30 denně? já si vezmu tak 5-8 tabletek za den
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    FEFERONIE: těžko říct, bylo by fajn, kdyby mi to pomohlo. No budu to brát a uvidim. Ale musím říct, že poslední dobou se mi to dost zhoršilo. Před týdnem dost velká "ataka", a jen co jsem se doléčila, mám zase od včerejška zase ucpaný nos, pálení v nosohltanu a v krku, akorát bez teploty. Třeba se opravdu něco začíná dít?:)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    PETEKKA: to mi přijde dost, ale jestli je to vhodná pomoc zrovna při tvých obtížích nevím
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    Zdravim :) Ja bastim jecmen a chlorellku uz rok. Poresila jsem si nake te zdr.problemy a ted si tim doplnuji co neni v potravinach...krasnej nutricni klid :) kolik toho snim? 2x jecmen a 30 chlorell denne. Kdyz jsem po nake kalbe, tak i 2x vic! jako dnes :-D Miluji tu chut!
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    FEFERONIE:
    no ráno 10 tabletek, večer 10tabletek, ráno koktejl z ječmene a večer koktejl z ječmene. Mám toho brát víc? Nebo častěji?:)
    No zdravá, jak se to vezme:) Mám problém s chronickým zánětem nosohltanu a zadní rýmou. Je pravda, že před týdnem mě skolil akutní zánět nosohltanu, kdy jsem měla 39 horečky. A jak rychle to přišlo, tak rychle to odešlo a dokonce to proběhlo bez ATB. Teď už jsem zase "ok", respektive v klidovém stadiu, kdy mám standartně zadní rýmu a zahlenění.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    PETEKKA: kolik tý chlorelly denně slupneš? třeba jsi byla naprosto zdravá a není co lepšit:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Tak já užívám denně chlorellu a mladý ječmen už tří měsíce a zatím jsem na sobě vůbec nic nezpozorovala. Jak je to možné?
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    Tak jsem zacala pít ječmen..asi tak pred ctyrmi dny. řikám si ze takhle rychle to nemuze mít zadny ucinek, ale pripada mi ze se citím líp, jsem mín unavena, a mám porad lepsi náladu.
    obvykle kdyz prijdu v jedenact vecer z prace, tak padnu do postele a jsem vyřízená. vcera jsem prisla, behem peti minut zkrotila silenej bordel v kuchyni a jeste premejslela co bych delala dál, unavená jsem teda rozhodne nebyla.
    dávám si ted tri lzicky denně, jsem zvedava jak to pujde dál..mám trochu problémy s kuží a jsem takovej lehcí astmatik, takze uvidíme co to se mnou udělá,čekám asi ze zezacatku se mi ten ekzem spis zhorsí, ale zatim mám z toho takovej vseobecně prijemnej pocit, mozná placebo efekt:)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    SARAJ: já spirulínu tenhle rok prvně vysadila (po třech letech). brala jsem jí na detox. funguje to, ale pleti a vlasům to zprvu dost ubere na kráse. měsíc bývám osypaná a mastí se mi vlasy uplně příšerně (mytí jednou denně nestačí). beru 6 tablet ráno. tak mi to vyhovuje. zlepšil se mi krevní obraz a zažívání o milion procent:) takže doporučuju, ale chce to nervy:) mám zkušenost s touhle:
    BAOBA.sk - produkty
    http://www.baoba.sk/produkty/zelene-potraviny/spirulina.html

kupovala jsem u vítka a v maranatha na budějárně
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CMLKA: spirulina a psenice:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam