• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    mlady jecmen, chlorella. zkusenosti atd.

Co hlavního Vám přináší mladý ječmen?
    nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
    pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí) - více o serotoninu čtěte zde
    vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
    obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa
    je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava
    mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
    mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravou
    rozbalit záhlaví
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    JAROUSH: jo to je fakt, to mi ted taky nekdo rikal, ze z lahve to vypije v pohode bez nechuti
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    JAROUSH: a nebo si při pití zacpat noc a pak to rychle zapít vodou nebo šťávou
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    BAMBERLOK: Mohlo by pomoci, když ten ječmen při pití neucítíš (neucítíš ve smyslu čichu). Tzn. pít např. z lahve, nebo přímo z šejkru- prostě z něčeho s úzkým hrdlem.
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    BAMBERLOK: dzus to trochu znehodnoti, ale nekdo to zezacatku delava.. ja vetsinou doporucuju si to dat do co nejmin vody, vypit to jako panaka a zapit vodou
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BAMBERLOK: zkus to michat do dzusu
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    Prosím vás, piju mladý ječmen asi 2 měsíce, myslela jsem, že si zvyknu na tu chuť..ale čím dál častěji se do toho musím fakt nutit. Přišel někdo z vás na nějakou fintu jak to dochutit aby to nebylo k poblití ?:) Cpala jsem do toho od cukru, po javorový sirup a pod ...díky.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    Nevim jestli to v téhle diskuzi padlo, ale na jednom webu je pěkný srovnání ječmenů, který jsou u nás k dostání. Nevim kde ty údaje zval (předpokládám, že z oficiálních popisů)
    Mladý ječmen - Porovnání ječmene od různých výrobců |zelene-zdravicko.cz
    http://www.zelene-zdravicko.cz/mlady-jecmen-porovnani.php
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    TRIPLT: Kombinuju a nemám problém.
    Sachariďáky a proteiny dávám teď tak zhruba 3-4 měsíce, ječmen cca 3/4 roku. Protein/sacharidy v menším množstvím, než se obvykle doporučuje, ale to jen kvůli svýmu pocitu a snažim se hodně jíst pestrou stravu a tyhle věci spíš méně.
    Upřímně mě ani nenapadlo, že by se to s ječmenem nemuselo snášet. Protein i sachariďáky jsou (s trochou nadsázky) vlastně normální jídlo, jenom v prášku (takový amarouny).
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    prej jo, lidi to kombinujou, ale osobne nikoho neznam.....
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Bych se rad jeste zeptal... :)
    Kombinace Chlorely a MJecmenu s supplementy jako protein, sacharidak...
    Ma se to rado/nema se to rado...
    Nekdo nejaka zkusenost? ;-)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    IKARIE: prece, ja nikde nerikam ze to je lek nebo snad vselek, to ctes kde ,) je to jenom jidlo a kdo vi, ze jist zdrave a mit cisty streva resi fakt hodne veci, tak mu princip zp dojde sam ne.. ja jenom z osobni zkusenosti vim, ze nekteri doktori tohle odsuzujou z principu, ze do propagace kolirat ani nesmi protoze by porusovali smlouvu s nekteryma farm. firmama, ale taky jsem zminila, ze x doktoru to podporuje.. nikoho se tu nesnazim presvedcovat, kazdej at si ji co mu dela dobre, jen jsem v dobrym umyslu napsala co o tom vim, co si o tom myslim, proc to piju ja a v cem me to pomohlo.. mela jsem dojem ze o tom ta debata tady je
    napsala bych to samy pred pul rokem uplne stejne, ackoli v nasi sekte jsem tou dobu jeste nebyla ,)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KAPPA: ja piju jecmen a jim chlorellu uz taky skoro tri roky, taky od green ways, ale tyhle reci o tom, ze to je Zazrak a ze lekari neusiluji o zdravi lidi atd. mi proste na duveryhodnosti nepridava. moje mamka v te vasi green ways sekte je taky, takze to posloucham casto a strasne me to rozciluje. ano, je to dobry doplnek, ano, vylecilo mi to kozni problemy a velmi vylepsilo zazivani, ano, citim se lip, ale delat z toho nejaky Vselek, to se mi nelibi.
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    TRIPLT: jsou doktori kreri uvazujou a doporucujou.. napr., zitra je dobra prednaska o zelenych potravonach od doktorky Horanove, imunolozka.. kdyby zajimalo... bohuzel, velka vetsina doktoru je proti, ma smlouvy s farmaceut. firmama a o zdravy lidi neusilujou, nemeli by pak za jedno praci a za druhy jsou zaslepeni, maj pocit ze chemie do tela je to nejlepsi jak se uzdravit
    vsechno kazdopadne nejakou dobu trva, treba to jednou bude jinak... vetsina lidi si zvykla na to, ze jsou nemocni a povazuji to za normalni.. nastesti cim dal vice lidem dochazi, ze to normalni neni a ze tomu jde docela jednoduse zamezit.. podivej se okolo sebe, jak dlouho trva lidem nez necemu uveri.. kazdopadne je to o tom, ze kdyz to nekdo nezkusi, nezjisti, jestli to je pravda, ze to funguje.. nekdo ma nazor, nekdo ma zkusenost...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Dik vsem za komenty... ja jen proste jsem rekneme od prirody skeptickej... proc to teda lekari neordinujou misto leku... ;-( Ale asi to take vyzkousim... :-)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    TRIPLT: piju to 5 let, mivala jsem celkem velky problemy, chronicky zanety, exem, 3x rocne atbcka normalka, vicemene od detstvi.. atb bych do pusy uz nedala, za posledni 4 roky nebylo ani treba, kdyz jsem nemocna tak cca 2 dny naka rymicka... kazdpopadne kombinuju v chrolellou
    oboje green ways, rada udelam reklamu - nic lepsiho v evrope k sehnani neni, nejde jen o slozeni ale i o to, ze to je stava, ne seno a neobsahuje travni vlakninu / coz z dlouhodobyho hlediska solidne skodi strevum a nesmi se to pit porad, precejen nejsme kravy a nemame 4 zaludky /, je to pestovay na idealni pude, hnojeno jenom vojteskou, suseni jen na 30st. (kolik firem to pali na 80 :/) atd.. vic duvodu)
    co se kosmetickych veci tyce - plet se da do kupy protoze se cisti ledviny a jatra, vlasy rostou mnohem vic a rychleji, kvalita lepsi, nehty pevny .. to se vsechno kazdopadne da odvodit od slozeni! proste co telu chybi se zacne vzdycky nekde projevovat, na necem, kdyz to das dokupy, zbavis se ne dusledku ale priciny problemu... ve zkratce takhle asi .. .)
    JANICA
    JANICA --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenosti s popíjením peruanského ženšenu Maca? Zajímaly by mě reálně odzkoušené výsledky....pokud to nepatří sem do klubu, tak mě kdyžtak smažte a nebo prosím naveďte jinam! Děkuju!
    JANICA
    JANICA --- ---
    TRIPLT: Ja piju mlady jecmen asi 4 roky ( s jednou nebo dvema prestavkami) a mam na ni fakt jen positivni pohled. Po 3/4 roce uzivani mi pomohla s alergii tak, ze jsem nemusela vubec brat prasky a to jsem drive na jare tu pylovou alergii dost blbe nesla i s praskama. Jinak pozoruju docela dobrou upravu v traveni a zazivani a na zacatku uzivani (cca po pul roce) se mi dost zlepsila plet.... je to asi individualni jak to na koho pusobi, na me teda hodne zazracne, takze ho urco doporucuji! :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TRIPLT: pročti si tu diskuzi tady, zas tak dlouhá není a ledacos tu bylo už řečeno.
    Jinak otázka je, čemu říkáš normální život, ječmen v úplně špatnym životnim stylu zřejmě ještě nikoho nespasil, na druhou stranu může prospět - já jsem viděla výsledky především na krevních testech, kdy se mi většina minerálů/prvků/nebo čeho srovnala do normy, předtím jsem měla často pod, taky mi klesl cholesterol (z mírně přes do ok). Ale třeba unavená jsem z dlouhodobýho hlediska pořád stejně (hodně), akorát nemám dopoledne tolik hlad:)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Zdravim :)
    nejaky dlouhodoby uzivatel mladeho jecmenu? :)
    opravdu je citit takovy vyrazny rozdil oproti "normalnimu zivotu"? (Jsem k tomu trochu skepticky, ale zaroven nad tim uvazuji)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    máte zkušenosti s touhle značkou? jaká je?
    výrobce: bluestep
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VYHULENY_UFO: jenom k tomu dodám, že v pivu těch živých enzymů moc nebude(resp.žádný), když je vařený :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jenom k tomu dodam, ze je zbytecny jist nejakej jecmen, kdyz muzete pit pivo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam