• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEVERMINDMlady jecmen
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    KAPPA: prosím, v čem je chlorella lepší, než Spirulina? Tudle mi zas někdo tvrdil, že lepší je Spirulina. Jak to tedy je? Chlorella ma více vitaminu a mineralu?
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUBPRINCESS: potrebujes predevsim Chlorellu! a od GW idealne... spirulina nic moc .. ryby vic a olej klidne... vigantol jestli ti D fakt chybi jako davej klidne, ja ho nedavala ani malymu ale zas takovy zlo to neni,vetsi zlo je nemit Decko a denne na slunce aspon hodinu - idealne nechat si svitit na oblicej :)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    KAPPA: Takže vitamin D je i v zelených potravinach - chlorele/spirulině, zelenem ječmeni?
    Zrovna řeším potřebu vitaminu D v těhotenství (jsem těhotná a mám lupénku, takže D potřebuju opravdu hodně). Doktorka mi předepsala Vigantol, nicméně raději bych D získávala přitozeně - ze stravy a zdravých potravinových doplňků. Jim kvuli tomz 1x týdně rybu, chci si koupit rybí olej (ale sehnat rybí olej bez želatiny, to je dost oříšek).

    Pořídila jsem si spirulinu, na mlady ječmen zatim nezbylo, ale cítím, že jej potřebuju. Jen ten od GW - ač věřím jeho kvalitě - je fakt hodně drahý, teď si ho nemůžu dovolit... Je ale těžké sehnat kvalitní a za dobrou cenu..
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    KLEVKA: ja ne, vypocitali jsme to na 30 ras denne - pokud mas dobrou chlorellu - a melo by to stacit jak pro tebe, tak pro mimco pri kojeni.. a malej 13 mesicu uz umi rasu vycucat sam .. ted kdyz uz kojim min a nez bude leto a ty rasy precejen da min na primo ta kapu vigantol, ale sporadicky, kdyz si vzpomenu no az bude dostatek slunce tak uz na to pecu, jsme porad venku
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    holky co jste kojily a byly na zelenacich. Popripade i ditko zobalo par chlorel...Resily jste nejake extra dodavani vit.D (vigantol, nebo decko v kokosovem oleji)..?
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    jo no moje rec, ja s tim zacala na matersky a jsem rada, ze jsem prckovi dala zaklad, chlorelku si ted ve trech letech zobe jak potrebuje a ja jsem po zelenacich taky ready ,.o)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DUHOOCKA: to je otazka na Martina! :D

    je to presne jak pises no, jsou veci na kterych bych nesetrila - a nemyslim ted cenu, ale kvalitu.. neco co jim kazdej den a nekdy 2x denne a jeste k tomu 7 let, davam to svymu miminu (ted uz od pul roku i na primo), bych do niceho jinyho fakt nesla..
    a proto jsem s tim zacala pracovat, ne opacne ze protoze s tim pracuju tak proto to chvalim :D
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    kazdopadne pokud chcete "experimentovat" tak opravdu prosim zacnete si s overenou a pravidelne (!) overovanou kvalitou GW,kde je jak poradce k dispozici, tak i ucinky a vyzivove hodnoty zajistene, pak uz si (s laskavosti psano.) delejte co chcete,.o)
    DUHOOCKA
    DUHOOCKA --- ---
    na dovoz - protoze je peclive vybrana lokalita,kde byvala sopecna jezera a tak puda zarucuje vybornou kvalitu, podnebi je stale a proto je prave jecmen/rostlinky nejvyssi kvality co do obsahu latek a chlorofylu a za druhe jde o prostor a objem dodavek, hlavne ke chlorele - proste poptavka by to v CR neutahla. Jezdi to sem k nam na nakladni lodi nikoilv v jednom, dvou TIR ..praveze je toho FAKT hromada tusim snad k 1mil. zak,ale to nemam overene (zatim,)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DED: kdyztak pis kdybys ho chtel, mam tu krabice naky
    DED
    DED --- ---
    KAPPA: asi do nej pujdu :)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DED: nee, pestuje se v Utahu v mistech, kde byly driv jezera a puda je tam mimoradne bohata :) a pomer destu a slunce naprosto idealni pro pestovani...
    v Cr se to nepestuje pokud vim a pokud jde o podporu vyroby, GW je ceska firma a pestuje si to tam na sebe, takze podporis ceskou vyrobu, jen v mistech takovych, aby byl jecmen "funkcni" jak ma
    DED
    DED --- ---
    KAPPA: ok.. rozumim, i kdyz za sebe sem asi pro variantu - min kvalitni, ale z CR :) ten GW jestli tomu dobre rozumim je teda z Australie? na strankach jsem to nenasel.. a diky za odpoved :)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    DED: jsou jecmeny levnejsi a min kvalitni pestovany i v Evrope dokonce, ale ta kvalita je uplne jinde proste... neni pravda, ze se to da zas tak lehce pestovat v Cr, je to fakt jinej level nez napr. tam, kde se pestuje GW jecmen.. je to logicky, kdyz se zamyslis nad podnebim, pudou a kolik mesicu v roce kde muzes pestovat... koupis proste bud lepsi a nebo horsi, nabidka je, moznosti jsou, je to na kazdym
    tj jako o vsem ostatnim, nekde si vypestujes lepsi brambory, nekde jecmen, na tom neni cemu nerozumet
    taky jsou moznosti to pestovat sklenikove, ale snad dava rozum ze lepsi bude vzdy z venku, kdyz mas venku idealni podminky - coz v Cr proste nejsou to bych se hadala ,)
    DED
    DED --- ---
    DUHOOCKA:
    KAPPA: porad nerozumim tomu proc je to potreba dovazet, kdyz se to da vcelku lehce pestovat v podminkach CR
    DED
    DED --- ---
    KEPHAAA: pridavam se s dotazem.. diskusi sem procetl, ale doba pokrocila :)
    DED
    DED --- ---
    BOSSORKA: cetl jsem, ze je pestirna v revnicich u Prahy tak proc to nebrat odtud, aby se to nemuselo dovazet.. zahledl jsem tu witiwiti.cz, ale nejsem si jisty jestli to je ona.

    porad doporucujete green ways? pije nekdo life food nebo neco jineho? a kde pripadne nakupujete?

    diky!
    KEPHAAA
    KEPHAAA --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti se značkou, co není nechutně předražená a zároveň dělá vysoce kvalitní produkty (mimo GW) - tedy u ječmene suší šťávu a ne trávu...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    HORST_FUCHS: Pokud není pěstování tvoje doména tak si raději kup tu práškovanou štávu, ono dyž člověk nemá podmínky (osvětlenou halu či skleník s hydropnonií a lisem) tak mu ta příprava sklenice denně zabere dost času .. zkoušel jsem to v lednu, lis na kličku, dvě bedny s ječmenem – bavilo mně to asi 10 dní, ale jako proč ne :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    CHESUS: Jestli nemysleli chloro–phyl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam