• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    vsechny informace ohledne scitani lidu, ktere probehne v breznu roku 2011. http://www.czso.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/home

scitat se...

74 hlasy od 74 respondentů

Sečetl jsem se

66 hlasy od 66 respondentů

rozbalit záhlaví
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        VINCA: navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak

coz ovsem neznamena ze ostatnim reknes "pred reklamou se neschovas, tak naval udaje nebo dostanes pokutu".

THOMASMORTA: detto. to ze je to tobe jedno neznamena, ze je to jedno mne. tim me nijak nepresvedcis, ty me nezajimas. zajima me muj zivot.
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        _BENNY: Moje osobní informace kolujou mezi firmama od té doby, co jsem si založil první účet v bance. Navíc stačí jeden předplacený časopis, jediná objednávka přes internet, nebo třeba pitomá OpenCard, a už nemáš šanci svá data zastavit. A víš co? Je mi to jedno - na trvalém bydlišti se prakticky nevyskytuji a adresy přechodných bydlišť sděluji jenom úředníkům, kteří to nutně potřebují vědět.
        VINCA
        VINCA --- ---
        THOMASMORTA: legitimovat te muze i holka za barem :) mestak muze kazdopadne pokud ridis motorovy vozidlo, dopustil ses prestupku atd. jak jinak by ti dal pokutu? jestli jenom tak na ulici z niceho nic – popravde nevim.

JOPS: jasne, ale stejne tak telefonni operator, jehoz databaze urcite nebude nejbezpecnejsi na svete. navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak.. a tvuj priklad s odtahovkou – to si asi nevycucaj z dotazniku, ne? tady je jenom jasne videt, ze se ty udaje daj lehce opatrit jinak
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ja uz to vidim - vsichni poctive vyplni formular, napisou tam presne castky kolik vydelavaji.. a za par let to urednici a politici vyhodnoti a reknou si - sakrys, asi jsme jim napalili vysoky dane. meli bychom je snizit. haha :-) dopadne to presne naopak.
        ZUZKAOU
        ZUZKAOU --- ---
        JOPS: A myslíš že jaksi v patřičných databázích není dohledatelná výše tvého platu? Zejména co se daní a sociálního pojištění týče?
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        VINCA: tak cirkve maji sve cleny evidovane. Dost pochybuju, ze se prispevky udeluji podle udaju ze scitani.
        mensiny - uz se to tu resilo drive ohledne cirkvi - pokud chce nejaka skupina obyvatel neco od statu, napr. legalizovat nejaky status - tak by imho iniciativa mela vychazet od ni - dojde si na prislusny urad, sezene potrebne podklady atd. a pak muze dostat, na co ma narok.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        THOMASMORTA: ale ty tvoje osobni udaje uz kolujou mezi firmama. to uz je jaksi pozde, lepit si neco na schranku. ostatne, nalepeno to tam mam a stejne mi tam ten bordel hazou ;)
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        JOPS: Na nevyžádanou reklamu obvykle stačí napsat na schránku "nevhazovat reklamy", v počítači lze nastavit pravidlo proti spamu, telefonickou reklamu lze položit, cesťáka vyhodit z bytu (kdyby se vnutil dovnitř, je to porušení domovní svobody).
        JOPS
        JOPS --- ---
        VINCA:

- myslis, ze do tohohle dotazniku napisu svuj realny plat ? :)) Ver mi, nenapisu... (co je kurva komu po tom, kolik beru. Kdyby to bylo anonymni, mozna bych to tam napsal)
        - myslis, ze bych napsal, ze jsem napriklad zid ? :))) Nenech se vysmat :) To radsi napisu, ze verim v silu Playstation 3 :)))

_BENNY
        _BENNY --- ---
        VINCA:
        - nechci specialni prava pro mensiny a pro vetsiny, chci jedno pravo pro vsechno.
        - nechci prispevky cirkvim, chci aby stat vratil ukradeny majetek a nabozenstvi ze svych rozpoctu zcela vymazal
        - jasne, statni urednik naplanuje a za 20 let to bude vsechno fungovat presne tak jak bylo navrzeno.

porad je to o tom, ze stat tyto informace potrebuje k tomu, aby muj zivot jeste vic zkrouhnul. nechce ty informace k tomu, aby usoudil ze tady uz to zrovna prehani a z tehle oblasti by se mel stahnout. on hleda prilezitosti kam se jeste vecpat. na to mu prece nemuzu skocit.
        VINCA
        VINCA --- ---
        NICOLE:
        – pocet prislusniku mensin > uznani mensiny > vetsi prava/povinnosti mensim na uzemi statu
        – pocet vericich > (cirkve jsou statem dotovane, he?) snizeni/zvyseni prispevku dane cirkvi
        – vyse platu v tvem oboru > lukrativnost oboru > spousta mladych skolacku najde sve vysnene zamestnani

a to nejsem statistik, ekonom, nic podobnyho.. ted zkus ty uvest priklad toho, jak podobnych dat dosahnout se stejnou presnosti a pravdivosti
        JOPS
        JOPS --- ---
        _BENNY: souhlas... jak je napriklad mozny, ze odtahovka byva u nehody driv nez policie ? :)) Vsechno to jsou uplne nahody ze :)))
        JOPS
        JOPS --- ---
        VINCA: tahle databaze, to je uplnej raj pro firmy nabizejici zbozi/sluzby. Nechat si vyjet vsechny domacnosti co nemaji PC. Bum prask, do tydne vsechny tyto domacnosti dostanou letacek o super vyhodnem nakupu PC/notebooku vcetne pripojeni k netu.

Kdyz dokazes sikovne podplatit urednika, tak ty data dostanes...
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        NICOLE: njn, to zni jako blbej byznys. do toho nejdu ;)
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        THOMASMORTA: stejne tak je vtipne ze statni leva ruka nevi co dela statni prava ;-)
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        _BENNY: jenze statu to naopak musis zaplatit ty :))
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        VINCA: Vážně mohou legitinovat už i měšťáci? Já myslel, že to mohli jenom státní... Ale už jsem to delší dobu nepotřeboval zjišťovat... Mimochodem - přijde mi vtipné snažit se před státem zatajit údaje jako rodné číslo, když je to státní úřad, který je přiděluje:-)
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        VINCA: hele vis jak to treba funguje v porodnicich? porodis dite, prijdes domu a uz ti zvoni financni poradce z nejake konkretni pojistovny, ktery ti nabizi super zpusob jak svoje dite pojistit - uplnou nahodou samozrejme ;-) v tomto me jde zvyklat velice tezko :)

THOMASMORTA: napr. Velka Britanie dosud nema ID karty (prukazy totoznosti)

jak rikam - pokud tohle vsechno stat vi, at me neobtezuje s nejakym dalsim vyplnovanim. nebo at mi za ten cas alespon zaplati, jak je zvykem v privatni sfere kdyz nekdo po nekom neco chce ;-)
        THOMASMORTA
        THOMASMORTA --- ---
        _BENNY: A mohu se Tě zeptat, jak v tomto státě dokážeš žít bez občanského průkazu, či jiného dokladu totožnosti? A co rodný list - ten jsi spálila i s místněpříslušnou matrikou?
        A daňové přiznání neodevzdáváš?

Protože pokud něco z toho máš, či děláš, tak o tobě už stát ví všechny povinné údaje ze sčítacího formuláře. A dokonce i některé nepovinné - například národnost.
        VINCA
        VINCA --- ---
        _BENNY: jo, presvedceni chapu, snahu o odpojeni od civilizace taky. porad mi ale prijde, ze kdyby se k tem udajum nekdo chtel dostat, tak se k nim bez problemu dostane i jinou cestou – vzdyt vetsinu toho mas v obcance a kazdej mestak te muze legitimovat. tohle mi prijde jako zbytecnej odpor a zbytecne vynalozena snaha. stat jenom potrebuje tyhle data souhrnne zpracovat a zakony jsou nastaveny tak, aby je prislusny urady, ktery jejich kousky maj, nemohly vydat – to prave pro tvy bezpeci. a ja se te snazim presvedcit prave o tom, ze tohle neni bezpecnostni dira, ale uzitecny nastroj vyuzitelny ve vsech sferach civilizacniho rozvoje – od optimalizace MHD pres upravu ucebnich osnov az po vysi minimalni mzdy. a otazkama na zneuzitelnost se te snazim zviklat v tvym (pro me trochu kratkozrakym) negativnim postoji vuci tyhle habadure
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        VINCA: no a ty teda vis nejaky konkretni priklad toho, jak se ty data k necemu praktickemu vyuzivaji? k necemu, co by neslo zjistit a zaridit jednoduseji jinak?
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam