• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: jasne, takze jsme skoncili u toho posledniho argumentu, ze kdyz to nevyplnim, tak "dostanu do drzky". jo, to uplne meni muj negativni vztah ke scitani na pozitivni cece ;))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: a presne toho se desim. urednik/politik koukne a usoudi: aa, tady pan ma jenom stredni skolu. to by mel urcite radeji vysokou => je treba zvysit pocet vysokoskolaku (to ja ale nechci). pan jezdi MHD, jiste by uvital dopravu "zdarma" => tak nasypeme penize do rozpoctu DP (jenze ja vim ze zadny obed zadarmo eexistuje). pan je single, sakrys, musime nastartovat populacni boom => zavedeme novomanzelske pujcky a pridavky na deti (to ja ale taky nechci).

    proc bych mel tohle podporovat?
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: jenze ty nejses zakon :) ani judge dredd zel buh.

    JOPS: ano, dozvi se neco noveho. posledni podobny udaje jsi odevzdaval naposled v roce 2001. a opravdu to neni o pohledu na magistralu ty sasku, co sem ted asi rek o tech duvodech.

    hned vedej, ze je nekde problem :))) – a tenhle papir jim pomuze v tom, najit pricinu toho problemu, tim padem i jeho reseni, ano? :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: clovece hral :))) ale fakt si myslis, ze se z toho dotazniku dozvedi neco noveho ? :)) Staci, aby ti sasci vystrcili prdel z kanclu a v 9:00 se podivali na magistralu a hned vedej, ze je nekde problem :)))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: jn, taky jsem beruskam trhal kridla ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    si nedovedu predstavit ze bych nekdy nekomu z vas zavolal a pozadal ho o vyplneni dotazniku s tim, ze kdyz odmitne, tak si za nim dojdu a dostane po drzce a kdyz neodmitne, tak pomuze vylepsit ucebnice zemepisu, zoptimalizuje dopravu a skolsky system a ze by to cele proslo :-)

    VINCA: ale takova statistika bude potom zavadejici. protoze moje prace je par minut za barakem, auto nevlastnim, ale casto se vozim s ostatnimi, platim MHD, ale jsem proti zvysovani rozpoctu dopravniho podniku atd... moje informace budou nezinterpretovany. s tim prece nemohu souhlasit :)
    VINCA
    VINCA --- ---
    JOPS: jenze s tim ja neudelam VUBEC NIC.. :) kurnik kluci, vy ste nikdy nehrali sim city, co?
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: premyslej trochu prosim. na silnici je mnoho aut, ty bys s tim chtel neco udelat, jenze nevis proc ti lidi tema autama jezdi. z tohodle dotazniku lehce urcis ze do prace, nejvice 3-5km daleko. ano? proto muzes jako stat zaridit to, ze se posili spoje ve spickach na kratsi vzdalenosti, posili dotace dopravakum > zlevni jizdne atd. ano? mame?
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: co znamena ta optimalizace dopravy a skolskeho systemu? :) pod tim si nedokazu predstavit VUBEC NIC :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: popr. dodej nejakej priklad ze zivota, na to jsem fakt zvedavej :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: doprava se optimalizuje podle dotazniku? jak presne? skolni system se optimalizuje podle dotazniku? jak presne?
    JOPS
    JOPS --- ---
    ale na druhou stranu ohledne scitani lidu, tak muzu rict, ze me zase bavi projizdet statistiky :)))

    je to fakt zajimave cteni, ale sere me, ze se toho musim ucastnit :))
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: ja taky melu porad to samy: optimalizace dopravy a uprava skolniho systemu mi prijdou jako celkem logicky argumenty.. :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: jmenuj ten prospech, ja o tom prospechu nejsem presvedcen a celou dobu to tady pisou. viz _BENNY.
    VINCA
    VINCA --- ---
    NICOLE: jasne, ale pro cirkev neni problem evidenci zfalsovat, pokud budou chtit vic, ne? navic, evidence cirkve ti nevadi? mensiny to same, iniciativu z jejich starny chapu – ale porad – jak dostat pravdivy nezkreslemy data? zase by muselo prijit nejaky scitani..

    NICOLE: tobe proste staci vedet, ze praha je velky mesto, a ze je odhadem vetsi nez ostrava, a mozna nez berlin, ale to uz nevime, nazory se ruzni.

    _BENNY: kdo ty udaje optrebuje ke svemu sobeckemu prospechu si je bez problemu obstara, na tom jsme se tu vsichni shodli. jaky mas teda duvod nedat je nekomu, kdo z nich mozna zaridi taky neco ku prospechu vsech? optimalizace dopravy a uprava skolniho systemu mi prijdou jako celkem logicky argumenty..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NICOLE: jen doplnim, protoze me to taky zajima. nezajima me ale argument, ze:

    - je to dobre pro ucebnice dejepisu
    - pripadne mi to zajimave a proto by to melo pripadnout zajimave i ostatnim
    - chce to po nas OSN
    - je to nase obcanska povinnost
    - nevyplnis, zaplatis
    - se tim vyresi dalsi veci, ktere se ve skutecnosti resi uplne jinym a legitimnejsim zpusobem
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: priklad s odtahovkou je jenom o tom, ze ty zavolas policii a oni zavolaj sve zname , ze tam a tam je bouracka a z toho jsou provize. Je to smutny, ale proste to tak chodi. A jestli myslis, ze na uradech to chodi jinak ?? Nenech se vysmat, tam to bude jeste horsi....

    A co se tyce telefonnich operatoru, tak to je samozrejme stejne svinstvo, ale ty maj akorat info co pouzivas za telefon, v jakych mistech se pohybujes, tvoji adresu a mozna vsechny tvoje hovory a sms... Coz taky neni spatny. Ale porad to je nic proti scitani lidu :))

    A az se tohle vsechno jednou povede spojit... Orwell a 1984 hadr.....
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    THOMASMORTA: Tak jinak - je tu nekdo, kdo by mi dokazal odpovedet na otazku proc? Jinak, nez ciste obecne, ze je to zajimave pro ucebnice zemepisu?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THOMASMORTA: no jestli je to cele o tom ze je dobre to udelat protoze jinak dopadneme spatne, tak je to spis argument pro bojkot a dalsi natlakove akce spis nez za drzeni huby a krok. aspon pro neovce typu ja :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NICOLE: On to není argument, proč jim ty údaje poskytnout, on je to argument, proč jim to neodpírat, když si kvůli tomu vytvořili speciální zákon, tedy z toho udělali občanskou povinnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam