• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    VINCA
    VINCA --- ---
    JOPS: jenze s tim ja neudelam VUBEC NIC.. :) kurnik kluci, vy ste nikdy nehrali sim city, co?
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: premyslej trochu prosim. na silnici je mnoho aut, ty bys s tim chtel neco udelat, jenze nevis proc ti lidi tema autama jezdi. z tohodle dotazniku lehce urcis ze do prace, nejvice 3-5km daleko. ano? proto muzes jako stat zaridit to, ze se posili spoje ve spickach na kratsi vzdalenosti, posili dotace dopravakum > zlevni jizdne atd. ano? mame?
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: co znamena ta optimalizace dopravy a skolskeho systemu? :) pod tim si nedokazu predstavit VUBEC NIC :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: popr. dodej nejakej priklad ze zivota, na to jsem fakt zvedavej :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: doprava se optimalizuje podle dotazniku? jak presne? skolni system se optimalizuje podle dotazniku? jak presne?
    JOPS
    JOPS --- ---
    ale na druhou stranu ohledne scitani lidu, tak muzu rict, ze me zase bavi projizdet statistiky :)))

    je to fakt zajimave cteni, ale sere me, ze se toho musim ucastnit :))
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: ja taky melu porad to samy: optimalizace dopravy a uprava skolniho systemu mi prijdou jako celkem logicky argumenty.. :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: jmenuj ten prospech, ja o tom prospechu nejsem presvedcen a celou dobu to tady pisou. viz _BENNY.
    VINCA
    VINCA --- ---
    NICOLE: jasne, ale pro cirkev neni problem evidenci zfalsovat, pokud budou chtit vic, ne? navic, evidence cirkve ti nevadi? mensiny to same, iniciativu z jejich starny chapu – ale porad – jak dostat pravdivy nezkreslemy data? zase by muselo prijit nejaky scitani..

    NICOLE: tobe proste staci vedet, ze praha je velky mesto, a ze je odhadem vetsi nez ostrava, a mozna nez berlin, ale to uz nevime, nazory se ruzni.

    _BENNY: kdo ty udaje optrebuje ke svemu sobeckemu prospechu si je bez problemu obstara, na tom jsme se tu vsichni shodli. jaky mas teda duvod nedat je nekomu, kdo z nich mozna zaridi taky neco ku prospechu vsech? optimalizace dopravy a uprava skolniho systemu mi prijdou jako celkem logicky argumenty..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NICOLE: jen doplnim, protoze me to taky zajima. nezajima me ale argument, ze:

    - je to dobre pro ucebnice dejepisu
    - pripadne mi to zajimave a proto by to melo pripadnout zajimave i ostatnim
    - chce to po nas OSN
    - je to nase obcanska povinnost
    - nevyplnis, zaplatis
    - se tim vyresi dalsi veci, ktere se ve skutecnosti resi uplne jinym a legitimnejsim zpusobem
    JOPS
    JOPS --- ---
    VINCA: priklad s odtahovkou je jenom o tom, ze ty zavolas policii a oni zavolaj sve zname , ze tam a tam je bouracka a z toho jsou provize. Je to smutny, ale proste to tak chodi. A jestli myslis, ze na uradech to chodi jinak ?? Nenech se vysmat, tam to bude jeste horsi....

    A co se tyce telefonnich operatoru, tak to je samozrejme stejne svinstvo, ale ty maj akorat info co pouzivas za telefon, v jakych mistech se pohybujes, tvoji adresu a mozna vsechny tvoje hovory a sms... Coz taky neni spatny. Ale porad to je nic proti scitani lidu :))

    A az se tohle vsechno jednou povede spojit... Orwell a 1984 hadr.....
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    THOMASMORTA: Tak jinak - je tu nekdo, kdo by mi dokazal odpovedet na otazku proc? Jinak, nez ciste obecne, ze je to zajimave pro ucebnice zemepisu?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THOMASMORTA: no jestli je to cele o tom ze je dobre to udelat protoze jinak dopadneme spatne, tak je to spis argument pro bojkot a dalsi natlakove akce spis nez za drzeni huby a krok. aspon pro neovce typu ja :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NICOLE: On to není argument, proč jim ty údaje poskytnout, on je to argument, proč jim to neodpírat, když si kvůli tomu vytvořili speciální zákon, tedy z toho udělali občanskou povinnost.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZUZKAOU: samozrejme, ze je :))) o tom si iluze nedelam, jak jsem psal na zacatku diskuze, JSTE STALE MALO PARANOIDNI.... viz tento prispevek [ JOPS @ Sčítání lidu 2011 ]

    me na tom stve, ze tenhle papir co vyplnim si muze precist dalsich x lidi (ti co to budou cpat do databaze) a ty kecy, ze to je zapeceteny at si strcej treba do ucha. Kolik uz bylo pripadu, ze se nasly v popelnici vyplnene papiry s citlivymi udaji.

    Jak mam vedet, ze na radnici si nectou jak si kdo zije (bydlim v male vesnici, tam se roznese vsechno pomerne rychle)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak

    coz ovsem neznamena ze ostatnim reknes "pred reklamou se neschovas, tak naval udaje nebo dostanes pokutu".


    THOMASMORTA: detto. to ze je to tobe jedno neznamena, ze je to jedno mne. tim me nijak nepresvedcis, ty me nezajimas. zajima me muj zivot.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    Me to zatim porad vychazi tak, ze jediny argument, proc bych mela poskytovat pri scitani nejake sve udaje, je, ze uz je stejne kdekdo ma. To mi prijde dost chabe. Mozna jsem hnidopich, ale ja proste potrebuju vedet PROC.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    _BENNY: Moje osobní informace kolujou mezi firmama od té doby, co jsem si založil první účet v bance. Navíc stačí jeden předplacený časopis, jediná objednávka přes internet, nebo třeba pitomá OpenCard, a už nemáš šanci svá data zastavit. A víš co? Je mi to jedno - na trvalém bydlišti se prakticky nevyskytuji a adresy přechodných bydlišť sděluji jenom úředníkům, kteří to nutně potřebují vědět.
    VINCA
    VINCA --- ---
    THOMASMORTA: legitimovat te muze i holka za barem :) mestak muze kazdopadne pokud ridis motorovy vozidlo, dopustil ses prestupku atd. jak jinak by ti dal pokutu? jestli jenom tak na ulici z niceho nic – popravde nevim.

    JOPS: jasne, ale stejne tak telefonni operator, jehoz databaze urcite nebude nejbezpecnejsi na svete. navic, vyhybat se reklame je dneska tezky tak jako tak.. a tvuj priklad s odtahovkou – to si asi nevycucaj z dotazniku, ne? tady je jenom jasne videt, ze se ty udaje daj lehce opatrit jinak
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja uz to vidim - vsichni poctive vyplni formular, napisou tam presne castky kolik vydelavaji.. a za par let to urednici a politici vyhodnoti a reknou si - sakrys, asi jsme jim napalili vysoky dane. meli bychom je snizit. haha :-) dopadne to presne naopak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam