• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    DIVA
    DIVA --- ---
    _BENNY: nj, nejlepší je prostě asi _uvěřit_ že jednají v našem nejlepším zájmu (ačkoli bez ohledu na naši vůli). jako vinca. spásná víra a máš klid. a bača ti na jaro sestřihne kudrliny, prostě pohoda jazz
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DIVA: jeden cas se do tohoto fenomenu trefne strefoval Vovka na Nove, kdyz mu porad volala kdejaka babka s tim, ze chce jeste jednou videt Esmeraldu a ze mluvi za vsechny zeny v jeji vesnici apod :)

    at si ti lidi mluvi za koho chteji, to je ok. co je ovsem zarazejici je to, ze ti lidi automaticky predpokladaji, ze jim na to ti druzi skoci. a jeste se vztekaji, kdyz jim to nevyjde.
    DIVA
    DIVA --- ---
    _BENNY: imho je ta argumentace společností spíš děsivá. děsivá je přesně to slovo :(
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DIVA: jj, argumentace celou spolecnosti je smesna :) za predpokladu ze se najde jeden jediny clovek, ktery s navrhem neni spokojeny, pak tvrzeni "cela spolecnost to chce" je lzive. a ono se urcite nejedna o jedineho cloveka, ktery najednou pry nepatri do spolecnosti. ono jich bude vic :) nakonec skoncime u toho, ze ti, kteri se zastituji ostatnimi, za svymi zady vubec nikoho nemaji,
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: klikne
    DIVA
    DIVA --- ---
    VINCA: tak oprava: poplatek za využití zákona na ochranu osobních údajů 1 000,- ročně .)) to, že tě bije franta, neospravedlňuje pepu aby tě bil taky. naopak, proti zlořádům je třeba se bránit. proti těm co vidí že by to šlo tě ohnout i (právě proto) proti těm co si zvykli tě ohýbat.

    může ho kontrolovat někdo jiný než kdo si klidne modrý puntík u tvého jména za účast .) můžeš si při vstupu do úřadu vytisknout číselný kód který po dobu expozice tvého soukromí bude nahrazovat tvoje ID .)

    že možná mají své důvody mi nestačí. pokud mám něco dělat (cokoli), musím vědět proč. nedělám věci proto, že je dělají ostatní. mám vlastní rozum

    k potěšení celé společnosti sotva, pokud to nepotěší id divu. já existuju .)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    _BENNY: ja si hlavne myslim, ze je to cele blbost. Oni nesmi poskytnout tve udaje, ale statisticke prehledy, kolik obyv, vekove rozlozeni atd., to se prece normalne zverejnuje vsude mozne, v novinach, na internetech atd, to nejsou zadne tajne informace.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    VINCA: tak to je teda megalol. To s temi skolkami. Tech je opravdu vsude presne tolik, kolik je jich treba. A maji otevreno presne tak, aby to odpovidalo dobe zamestnani rodicu. Uz zadne trable s umistenim deti do materskych skol, zadne trable s jejich vyzvedavanim! Fakt si myslis, ze to takhle funguje? kdyz uz se tedy tak hezky scitame?

    Reknu ti to zjednodusene - skolky nikdo neplanuje - kde na to obce maji, tam se snazi udrzet aspon ty, co jsou, kde na to nemaji, tam je zrusi. Na opravdovy pocet lidi v regionu + dobu zamestnani + dojezdovou dobu ti sere pes. A kdyby opravdu chtel nekdo neco planovat, tak - znovu to reknu zjednodusene - staci si od tech skolek vyzadat - jako ze to stejne tyhle udaje odevzdavaji - pocet podanych prihlasek + pocet neprijatych deti a je to kazdemu jasne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: omg, uvazuj. PROC jedna instituce nemuze poskytnout informace druhe instituci? PROC? protoze jsou ty informace zneuzitelne? ahaa. a kdyz se to zastiti specialnim zakonem, ze ty informace MUSIS vydat te druhe instituci, tak ty informace razem zneuzitelne byt prestanou? jakym zazrakem?
    VINCA
    VINCA --- ---
    _BENNY: mvcr a csu jsou dve na sobe nezavisle instituce, plnici uplne jiny funkce, koncepcne je to tudiz v poradku :) a proste jedna nemuze poskytnout informace ty druhy, to je dany zakonem. a i tak by csu ziskal jenom zlomek toho, co po tobe vyzaduje.
    VINCA
    VINCA --- ---
    DIVA: dan za svobodu je mnohem vyssi, nez 1000kc rocne :D stat ti podava vydaje na zbrojeni jako vydaje pro zachovani svobody obcana, to je opravdu vic nez litr rocne na hlavu :) a prasatko nepotrebujes, neb by bylo stale prazdne ;)

    navic, ten formular po tobe nekdo kontroluje, jestlis ho vyplnila kompletne a technicky spravne – tudiz si to ten „komisar” precist musi a stejne musi byt zavazan mlcenim. pravda, kdyby se prenesla duvera na nej a dal uz sly dotaziky anonymne mi prijde jako rozumna cesta a v tom s tebou plne souhlasim. a nevim proc by to tak neslo, mozna maji sve duvody, mozna ne. kazdopadne stezovat si musis jinde :)

    a kurnik, uz prestatne brat CSU jako mafii, je to jenom vedecka instituce zpracovavajici anonymni data, ktery pak slouzej k praci i poteseni cely spolecnosti :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jenze mvcr neni opravneno takhle tu databazi zpracovavat

    ja tu logiku fakt nechapu. mame zajistena prava na ochranu osobnich udaju. toto byrokratum vadi a tak vydavaji specialni zakon, kterym se tato ochrana obchazi? necemu takovemu rikame v nasi praci "oser" , "ojeb" nebo "vymrd" :) proste neco zcela nekoncepcniho, za co si autor zaslouzi vyprask.
    DIVA
    DIVA --- ---
    VINCA: stačí když se bude vědět žes informoval, který formulář patří ke kterému jménu vědět nikdo nemusí .) a pak ani likvidovat atd

    daň za svobodu 1 000,- Kč ročně? .) asi potřebuju nové prasátko .)

    jak tu někdo psal. je to zákon, který tě nutí vzdát se práva, garantovaného jiným zákonem. platit výpalné téhle mafii je správné, ptž mi to určili za povinnost? .) zpoplatněná aborce občanských svobod
    VINCA
    VINCA --- ---
    NICOLE: jo, presne to chci. dobre, ty tu dabazi mas, jenze mvcr neni opravneno takhle tu databazi zpracovavat, prave pro tvy bezpeci. co s tim chces delat? navic – informace o zivotni urovni jednotlivych vekovych skupin z toho neziskas. z trvalyho pobytu nezjistis, jestli duchodci zijou ve spolecny domacnosti se svyma detma. a tyhle udaje by byly opet potreba k zodpovednymu planovani duchodovy politiky. nebo ne?

    zaroven soucasny stav bytovych jednotek, jejich velikost, cleneni a obsazeni jsou udaje nezbytne pro dalsi rozvoj mest – konkretne vystavbu, tudiz schvalovani uzemnich planu, stavebnich povoleni (tohle je snad dost konkretni). odkud bys vzala tyhle udaje?

    NICOLE: vekova skladba obyvatel regionu (ne trvaly bydliste, ale opravdovy pocet lidi zijich v regionu) + doba zamestnani rodicu + dojezdova doba ti urci potrebu matersky skolek v jednotlivych regionech. velmi zjednodusene :)

    DIVA: ale jak, kdyz budes anonym? anonymne ti dat slevu na anonymni danove priznani? stejne se nekam tvoje udaje zapsat musi. (navic, tohle je proste tvoje obcanska povinnost, stejne jako platit dane. takze pokud ti za neodevzdani hrozi pokuta, pro tebe to nemusi byt pokuta, ale pausalni dan 1 za 10 let. a slevu na danich 10 000czk ziskas tim, ze ten formular vyplnis :) ale je mi jasny, ze na tohle prave utocite)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    TAPINA: by me zajimalo, jak materske skoly souvisi se scitanim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TAPINA: Počítám, že ti stejní, co tady teď nadávají na ošklivý stát, co po nich chce údaje, budou nadávat na ten stejný ošklivý stát, že jim nepostavil dost mateřských školek pro děti a že nevyřešil dopravní situaci v městě X.

    pokud hovoris o mne, obavam se ze se silne pletes. navrhuji me spise obvinovat z anarchismu nebo toto tema pro svuj vlastni klid vubec nevytahovat ;)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    _BENNY: :))))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VINCA: proste scitani musi byt, protoze ziskat informace z oficialnich databazi se oficialne nesmi. jo, to je tedy argument :D tady mas pistoli a zastrel se, my to ze zakona delat nesmime :))
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    VINCA: jestli jsem to dobre pochopila, tak ti jde o to zjistit, kolik je lidi v jednotlivych vekovych skupinach - nebo po rocnicich, je to tak? (kdyz tak me oprav). No a ja ti rikam, ze kdyz mas databazi (tedy ma ji mvcr), kde jsou evidovani vsichni obyvatele i jejich vek, tak neni problem, aby ti ta databaze vyjela clekove pocty - tolik a tolik obyv. cr je ve veku od 10 do 15, tolik od 15 do 20 - setridit ta data muzes jakkoliv budes chtit, to uz tak pocitacove databaze umeji. Je to MNOHEM presnejsi nez scitani lidu, tez levnejsi atd.. Tem cilovym uzivatelum pak poskytnes samozrejme souhrna data bez konkretnich udaju.
    DIVA
    DIVA --- ---
    VINCA: motivovat. slevama na daních třeba .) osobně kdyby to bylo dobrovolné a anonymní, vyplnila bych to i zdarma .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam