DEVIAN+
DEVIAN: Celý problém s Tvou argumentací je v tom, že argumentuješ víc emotivně, než racionálně.
Teď rozeberu několik příkladů z Tvého posleního příspěvku:
Například: "já odvádím daň na to, aby za mnou přišel stát a začal mi vyhrožovat" - stát nevyhrožuje, stát nařizuje. Vyhrožování je jasně zákonem vymezen.
V textu nadužíváš expresívních výrazů:
- například všechny vytučněné pasáže
- nadužívání ukazovacích zájmen, které slouží ke zdůraznění následujícího jména (například: ona pokuta, kdy to nebylo povinné, kdo tato data skutečně žádá, ty reklamy)
- zbytečná přídavná jména nebo předpony pro zesílení expresinvosti: superzbytečná, naprosto oblbující
Navíc velká část tvé argumentace vychází z předpokladu, že stát nejsme my. Může se nám to nelíbit, ale stát je námi tvořen a ovládán skrze zástupce, které my volíme. Že to nefuguje nijak ideálně je pravda, ale to nás bohužel neopravňuje distacovat se od státu.
A tento příspěvěk je už vyloženě emotivní výlev:
DEVIAN
Myslím, že v mnoha bodech, kdy analyzuješ situaci s Tebou souhlasím, ale Tvá emocionální argumentace je pro mě naprosto nepřípustná - přechod od racionální argumentace k emocionální je podle podle dr. Koukolíka rys propagandy. A předpokladem pro propagandu je představa, že víš něco lépe než Ti ostatní - což by třeba pro ID
_BENNY mělo být nepřípustné, pokud chce zůstat konzistentní ve svých názorech. (Ale samozřejmě mu neupírám právo své přesvědčení revidovat, ale nepovažoval bych za rozumné, kdyby propagandu schvaloval jenom proto, že by mohla být pravdivá, protože existence někoho osvíceného, kdo nám to vysvětlí je principielně větší zlo.)