• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevlastní někdo z vás?



    Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury.Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat.

    Moje francouzská kuchyně - Auguste Escoffier - Pragma - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Výběr zajímavých titulů od pana Cuketky...

    Předvánoční knihovnička | Cuketka.cz
    http://www.cuketka.cz/?p=4977
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Na nástěnku jsem nahodil ty tři kuchařky, dal jsem všem práva na úpravu nástěnky, takže když na nějákou zajímavou kuchařku narazíte, rovnou ji tam nahrajte.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA, VODOMERKA: skvely, dik!
    VINCA
    VINCA --- ---
    cybrdo, tady to jede jak po vymazanym plechu, tak nezacnem budovat nastenku s kucharkama? rad pro hosting poslouzim svym dropboxem – bude to hodne rychy a jednoduse 1-click-to-dl ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Když už jsme u indických kuchařek, tak minulý týden v neluxoru viděn tenhle skvost od Phaidonu -
    India | Food / Cook | Phaidon Store
    http://www.phaidon.co.uk/store/food-cook/india-9780714859026/

    Žel bohu nejsou finance :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VINCA: uz to sypu na ulozto
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA: v podstate kamkoliv, ja nejradsi edisk.cz, ma asi nejkultivovanejsi rozhrani :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VINCA: asi jak co, no :). i kdyz v dnesni dobe se da sehnat leccos
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VINCA: na základní, bezmasou indickou je výborná kuchařka od krišňáku.

    Jinak zde česká kuchyně z dílny Pražského Kulinárního Institutu.
    Uloz.to | zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii.pdf
    http://www.uloz.to/5862090/zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii-pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VINCA: Minimálně v Praze bych řekl seženeš velkou část, některé speciální věci asi ne, ale suroviny na většinu indických jídel imho ano.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VODOMERKA: Určitě nahoď ! :)
    PASTEL: Díky za tip. Podobnou knížku si musím taky pořídit - koření a všechno to dělení na olejnaté a aromatické byliny, v tom co použít na začátku, co v průběhu a co ke konci... mám v tom občas slušný zmatek.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA: tu indicku bych prosil :) da se z ni varit i v cechach? myslim, jestli neni problem sehnat suroviny.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    mam oskenovanou kucharku Simple Indian Cookery od Madhur Jaffrey (BBC Books) a Vegan Taste of East Africa od Linda Majzlik. oboji v anglictine. pokud byste nekdo chteli...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Starší knížka, ale pořád se v ní dá najkít spousta zajímavostí k jednotlivým druhům koření, jejich kombinacím a použití,
    Koření pro každé vaření
    Koření pro každé vaření
    http://www.proknihy.dychame.cz/detail/?src=%2Fdocs%2Fimage%2Fbazar%2Ffullsize%2Fadvert-583-general-photo.jpeg&title=Ko%C5%99en%C3%AD%20pro%20ka%C5%BEd%C3%A9%20va%C5%99en%C3%AD
    EXX
    EXX --- ---
    máte někdo knihu receptů pro turbogril ?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Z věcí co vyšly v češtině mě hodně baví tahle knížka - je tam popsaná spousta drobností, na které jsem v jiných knihách nenarazil. Některé rady jsou asi zbytečné, jiné ale vysloveně překvapí.



    Text vydavatele: Chcete-li se zdokonalit v loupání, sekání nebo krájení, míchání nebo šlehání, vaření, pečení, dušení, grilování, či dokonce v etiketě při návštěvě restaurace, vše najdete zde: mistr kuchař vám nabízí 484 triků, technik a způsobů, které vám usnadní práci a zdokonalí postup tak, že kulinářský výsledek bude na jedničku. Návody krok za krokem s barevnými fotografiemi, stovky inspirativních nápadů a tucty lahodných receptů dělají z knihy mistrovský kurz pro kuchaře.

    James Peterson
    je autorem již devíti vysoce oceněných kuchařských knih, mezi něž patří Sauces: Classical and Contemporary Sauce Making (Omáčky: Klasické a soudobé omáčkářství), Essentials of Cooking (Základy kuchařského umění) a Glorious French Food (Slavná francouzská kuchyně). Výtečně vaří, o jídle učí a píše, jídlo fotografuje, dobrým jídlem žije a dýchá.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Zapalena kucharka od Lenky Pozarove:
    Zapálená kuchařka – Což takhle dát si...
    http://www.zapalena-kucharka.cz/

    Kazdy svazek se doposud venoval jedne ingredienci, takze mam kucharky pro ingredience, ktere chci pouzivat, ale moc me nenapada jak, a pak pro ingredience, ktere pouzivame casto a tady se najdou casto neotrele a velmi chutne napady, jak je vyuzit (i kdyz casto delam google brainstorming, coz spociva v tom, ze zadam ingredience, ktere strasi v lednicce do googlu a hledam inspiraci, co se z toho tak asi da uvarit - no a potom si to upravim k obrazu svemu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam