• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: no je to způsob, jak ohřát svalovinu na patřičnou teplotu a nepřehřát to - tedy vylepšené, kontrolovatelné pomalé pečení. Texturu tím neponičíš. Když to teda pak nehodíš do mixéru.

    Vojtyla, nebo kdo má nějakou takvou hračku doma.
    KURE
    KURE --- ---
    MACHALIK:
    Škola vaření: Sous-vide podpoří křehkost a aroma jídla - Zlínský deník
    http://zlinsky.denik.cz/podnikani/skola-vareni-sous-vide-podpori-krehkost-a-aroma-jidla-20120406-6mfh.html

    pisou tam nejakej figl jak to skusit doma.

    a asi jako vsechno se to musi delat s mirou a chapajic podstatu (p.s. Heston me uz sere s těma praskacima bombonama ktery dava do vseho me pride :D :D)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Celá tahle sousvidovací teorie mi přijde trochu přitažená za vlasy, ale než ji odvrhnu, tak chci aspoň jednou nějaký takový jídlo jíst. Doteď vzpomínám na Ramsayho Best Restaurant, kde kluci z Casa Mie sousvidovali všechno první i poslední, až to lidem nechutnalo, protože od jídel očekávali nějaký konzistence a textury a těch se jim nedostalo; nakonec jim to Gordon i vytknul (kuchařům). Je někde v Brně hospoda, kde se dá ochutnat něco sousvidovanýho, ale aby to mělo smysl?

    Jinak naopak uvažuju o nákupu nějakýho toho suchýho ledu, v Linde ho jistě mají.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale teda v nějakém pořadu Blumenthal vařil langustu v překapávači na kafe. To by se teoreticky dalo použít místo sousvidovače - je to vodní lázeň okolo 80 stupňů ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: na amazonu zrovna 450 dolarů.

    Ale jaksi když doma člověk nemá sous-vidovač a odstředivku a láhev s tekutým dusíkem, tak je z toho využitelná jen ta teorie ;-)

    (respektive zatím mám letmo prolistovány 3 soubory a přečtenu pár kapitol z historie a bezpečnosti.) Ale má to nádherný obrázky a vůbec.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    MACHALIK: videl jsem to nekde asi za 11 tisic... ale k tomu by to chtelo jeste zarizeni sous-vide, dost receptu tam s tim vylozene pocita. ale teda z tech fotek jsem ted slintal celej vikend :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Bomba. Kolik to stoji doopravdy?
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Chtěla jsem se poprosit, zda někdo z vás nemá v elektronické podobě kuchařku Culinaria Maďarsko od Anikó Gergely (v knihkupectvích vyprodaný a nesehnatelný titul). Popř. kdyby někdo měl nevyužitou, ráda odkoupím:).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Čitelný scan všech šesti The modernist cuisine

    http://thepiratebay.se/torrent/7153205/Modernist_Cuisine_-_The_Art_and_Science_of_Cooking_[Vol_1-6]_(HQ

    stahovalo se mi to tak tři hodiny.

    aaaaaaaaa. škoda že nejsem ukrutně bohatá a prostě si je v papírové podobě nekoupím, protože to je fakt nádhera.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: naformátovaná a s vobrázkama. Fakt nádhera. Jen by to chtělo , aby někdo upirátil Modernist cusine v rozumném scanu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    super!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.filestube.com/4GuzomMs0v2GHdnt84MORd/PVVRCPSFL.html

    Ottolenghi, Yotam Plenty (ve formátu e-pub)
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    http://www.mistnikultura.cz/files/kucharka.pdf

    docela slusna sbirka tradicnich receptu z vice kraju...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TIGRE: my vaříme všechno, jako 8 z 10 známe, ale pak je tam něco co člověk hledal a ani v Sandtnerové to nebylo... apod...

    a teď jsme dělali kance se šípkovou viz obálka a výbornej...

    prostě dobrá civilní kuchařka z dostupných surovin
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KUBAN88: mně je ta kuchařka hodně sympatická, i když českou kuchyni nevaříme.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    tak jsme si.koupili domu Vaňkovi "Poklady..."
    Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/166999/poklady-klasicke-ceske-kuchyne/

    a musím říci, že jedna z nejpraktičtějších a nejlepších českých kuchařek posledních let.. vydařená investice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a kdyby to někdo chtěl v pdf
    Download Cooking_for_Geeks.pdf.rar for free on uploading.com
    http://uploading.com/files/get/cc85eb39/
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Nemate nekdo scan http://modernistcuisine.com ? Mam 4. dil v dost spatne kvalite, ale hodily by se i dalsi dily.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEEPEK: Mně teď prošla rukama Ottolenghiho Plenty a i jako masotariánovi se mi líbila.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    my máme doma už delší dobu půjčenou tuhle a příjde mi super...

    Amazon.com: 1000 Vegetarian Recipes From Around the World (9780752584270): Books
    http://www.amazon.com/1000-Vegetarian-Recipes-Around-World/dp/0752584278/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1326621139&sr=1-2
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    ahoj, mate pls nejaky tip na opravdu dobrou vegetarianskou kucharku, klidne v anglickem jazyce. moc diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam