• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WOJTYLA: Kupoval jsem to ve Steinhauserovi a krájela to z dlouhýho kusu roštěnce, měli u toho cedulku s číslem býka a stářím a těmahle pentlema, a prej to tři dny viselo u nich v chlaďáku, tak si myslím, že to mražený nebylo. Ale neptal jsem se na to, pravda. Jako riziko jsem zvýšil, to je jasný, už to vyndávat nebudu. Ale chodím k tomu obas čichat - krásně to začíná vonět - tak snad to nerozbiju tím.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: zruinoval asi ne...ale potenciální nebezpečí tam je...eště sem ti tak přemejšlel vo tom staření a seš si jistej že to nebylo nikdy zmražený to cos koupil...páč esli jo tak si nejsem jistej přerušení těch procesů co v tom mase probíhaj...ale nejsem chcemik takže nevim esli se zase rozběhnou bezezměny nebo ne,..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WOJTYLA: Podruhé už nebudu. Jestli jsem to tím zruinoval, tak škoda, ale, kurva, takhle citlivej ten proces snad bejt nemůže, to by každá masna zkrachovala. Vždyť do chlaďáků choděj normálně v oblečení, co v něm jsou za pultem, a nenosej roušky a rukavice.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    tak me napada, da se nekde ve vetsim mnozstvi sehnat silica-gel? takovy ty prusvitny kulicky v celulozovym sacku, co se davaj do krabic kvuli vlhkosti... kdyby se tim ten suplik vysypal a zaroven se zabranilo jeho kontaktu s masem, tak by to tomu suchymu prostredi mohlo jeste trochu pomoct...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: proč to vyndaváš?...kontaminuješ si to zbytečně...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Maso zatím dobrý. Sedí si v lednici, velmi jemně voní a stárne.



    Čas od započetí pokusu: 42 hodin.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HLEN: mam technologie ucebnice, muzu prodat:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: Jsem netušil, věděl jsem, že do mrazáku ne, ale o lednici jsem nevěděl. Vyndám je, díky!
    OLIII
    OLIII --- ---
    GUDRUN: Essentials of Classic Italian Cooking?

    Essentials of Classic Italian Cooking - Marcella Hazan.pdf (8426258 B)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WOJTYLA: jo ja si to koupim, ale ne dneska, a mam tu veprovou panenku a chtela jsem tam najit nejakej dobrej recept... Pokud mi nejakej dobre vyberes, tak mi to pro dnesek uplne staci :-)

    no takhle jsem si chtela koupit i Culinarii Hungary a nez jsem dosla do knihkupectvi, tak je pryc. Chjo.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GUDRUN: kup si to stojí to 300 a stojí to za to to mít v poapírový podobě, už jenom proto aby vydavatel viděl že se vyplatí vydávat kuchařky tohodle typu a ne jen Vaříme s Jiřinou a podobný hnoje.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SHITTIE: Simvas, neni Hazanka elektronicky nekde jinde, nez na tom filesonicu? ted ted nejede, otazne je, jestli nekdy jeste pojede... dik.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: sem naplej jak skinheadský kšandy...
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    ja davam taky do lednice, idealni to neni, ale bydlim v panelaku, takze vsude jinde mi rychle hnijou...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: držím palce!

    P.S. Budu za suchara, ale brambory do ledničky nepatří, protože tím v nich tím měníš škrob na cukry... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pokus započat. Šuplík vymyt jarem, lednička na jeden stupeň, maso osušeno, je krásné, stálo 150 korun, tak v nejhorším bude po něm.





    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zakoupil jsem si dnes půl kila roštěnce z mladýho bejka, tak snad večer započnu proces suchého staření. Budu informovat.
    HLEN
    HLEN --- ---
    male OT

    nemate prosim nekdo ucebnice technologie (nebo poznamky k zavereckam) v elektronice podobe ... cekaji me za dva mesice a studuji dalkove a nemam tim padem zadne poznamky .... nabidnu rad i nejakou odmenu ... kdyztak posta ....

    KURE
    KURE --- ---
    MACHALIK: presne tohle me taky zarazilo. to jak hodil neprikrytej flak masa do lednice. mel bych strach ze se mi nakazi od ostatnich veci.
    ovsem on doporucoval to tam datt jen na par dni, (nikoli tech 12tejdnu jako to maj v tom NY v tom trezoru na maso)
    p.s. jesli mas lednici ktera utahne 1stupen, tak mozna dobry, v nejakym clanku sem cetl ze zrani ma probihat v chladu kde naprosta ale naprosta hranice je 4.
    pri 1stupni to muze klapnout.

    no esli zkusis, tak urcite poreferuj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam