• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle

O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

rozbalit záhlaví
    JANICA
    JANICA --- ---
    ZUBANA: Ja ji mam doma a libi se mi. Koupila jsem si jen tak z hecu, kdyz jsem brouzdala v knihkupectvi. Jsou tam jednoduche recepty, za sebe musim rict, ze spoustu z nich uz jsem zkousela v malicko pozmenenem slozeni ingredienci, ale i tak je tam neco noveho, co jsem zkousela a chutnalo mi- treba zmrzlina z olivoveho oleje, avokadova polivka nebo domaci pizza. Pokud te zajima neco konkretne, tak se klido ptej. Kdybys byla ze Zlina, tak ti ji rada pujcim na vyzkouseni, ale typuju, ze by to byla velka nahoda... :)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    mel z vas nekdo uz v ruce Kucharku plnou hudby od toho mladase Skody? nejake nazory na ni? diky:-)
    DELIKATESA
    DELIKATESA --- ---
    bonjour, doporučím Francouzskou kuchyni od Jany Martinicové, sehnatelnou v antikvariátech. Případně tento blog: http://olivovakucharka.webgarden.cz/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: soup bible jsem si pořídila taky a je super
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jsem tak stala u knihovny a napadlo me, ze vam vyfotim kucharky :)
    nejoblibenejsi TOP3:
    Ferran Adria Family Meal - skvely jednoduchy recepty
    Asijska kuchyne v kostce - celkem detailni ruzne asijske regiony a pritom se mi to zda varitelne (dostupne veci)
    101 One pot dishes - na zimu idealni kucharka, ruzne eintopfy

DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Pardon za spam, ale treba se to tu chyti :)
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: kucharka Basic vareni po italsku / Praha ]
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DAVE_PAGE: jako nejaky specialitky tam jsou, ale omezene a pisou o bezne nahrade
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KASUMI: to vypadá moc pěkně!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: pouziva dostupne suroviny?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    koupila jsem si Family Meal od Ferrana Adria ted na svetu knih a musim rict, ze to byl vyborny kauf
    31 kombinaci trojjidla vzdycky.. predkrm, hlavni, zakusek.. velmi jednoducha jidla.. s obrazkovym popisem.. fakt se mi to libi...

Amazon.com: The Family Meal: Home Cooking with Ferran Adria (9780714862538): Ferran Adrià: Books
    http://www.amazon.com/The-Family-Meal-Cooking-Ferran/dp/0714862533

nejlepsi je, jak pred kazdym trojreceptem je vyfocene cele gro surovin, co bude potreba, viz obrazek
    proste si clovek udela rychle predstavu o narocnosti na suroviny
    je tam i timeline, jak to nejlepe udelat

fakt super kniha, mam z ni velkou radost (byla za 400)

TIGRE
    TIGRE --- ---
    Cuketka na svém blogu spouští sekci věnovanou kuchařkám!

Kuchařky | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?page_id=9625
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    kdyby mel nekdo zajem...23 cisel La Cucina Italiana...

23 čísel konvolut časopisu La Cucina Italiana - CZ (2339909896) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/23-cisel-konvolut-casopisu-la-cucina-italiana-cz-i2339909896.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    nebo tady český blog s Julií
    Umění Francouzské Kuchyně - Julia Child
    http://juliachildcesky.blogspot.com/
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    COMATORY: mám pocit, že se připravuje překlad Julie Child (nebo je to jen moje vroucné přání)

jinak je snad jen anglicky
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    COMATORY: Jako v Escoffierovi máš i dost normálních receptů. Nicméně musíš počítat s tím, že některý recepty jsou už prostě fousatý a kvůli ingrediencím špatně použitelný.

Žádnou jinou v češtině osobně neznám, ani ve francouzštině, já si ty recepty vyhledávám v AJ z anglosaského prostředí, protože to je prostě lingua franca... tak třeba ti poradí někdo jiný.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    TIGRE: no jako na inspiraci taky dobrý ale určitě by bylo fajn kdyby se dalo vařit i z méně exotických ingrediencí.

tak doporučte ještě jednu, třeba udělám dvojitou radost :)

anglicky radši ne, jen ta čeština nebo francouzština.
    každopádně díky.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    COMATORY: Hele v češtině vyšel Escoffier, ale rozhodně to není nejpoužitelnější typ knihy, pokud neplánuješ vařit s křepelkami, lanýži, říčními raky, nebo hodně používat brzlík. Na druhou stranu já ji mám a pro inspiraci je v mnoha ohledech zajímavá...

Z francouzsky psaných netuším, vím jen o anglicky psaných, což předpokládám nechceš...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    COMATORY: escofier...
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    zdravím. mohl by mi někdo doporučit "nejlepší" kuchařku zaměřenou na francouzskou kuchyni, může být v češtině i francouzštině a má to být dárek. klidně sem nebo do pošty, bylo by fajn kdyby se to dalo objednat z eshopu. dík.
    KUURA
    KUURA --- ---
    ZUZKAOU: Díky díky, hned na to mrknu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam